banner201

banner177

banner207

“PİYANGONUN KUMAR MALZEMESİ ŞEHİTLERİMİZ OLAMAZ”

Diyanet-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Kemal GÖLEÇ, Milli Piyango’nun Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. Yıl dönümü nedeniyle 18 Mart’ta özel çekiliş yapmasını sert bir dille eleştirerek “Yüzbinlerce Mehmetçiğin bu vatanımız, istikbalimiz, bayrağımız, milli ve manevi değerlerimiz uğruna şehitlik mertebesine yükseldiği bir günü piyango kumarıyla kirletmeye kimsenin hakkı ve haddi yoktur” dedi.

BURSA 11.03.2021, 10:29 11.03.2021, 10:33
“PİYANGONUN KUMAR MALZEMESİ ŞEHİTLERİMİZ OLAMAZ”

Vatan uğruna şehit düşen binlerce vatan evladının Milli Piyango İdaresi’nce çekiliş malzemesi yapılmasının yanlış bir karar olduğunu belirten Diyanet-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Göleç, “Kumar oynatılmasının yanlışlığı ortadayken vatan, bayrak, milli ve manevi değerlerimiz uğruna şehit olmuş vatan evlatlarımızın 18 Mart Deniz Zaferinin yıl dönümünde milli piyango aracılığı ile kumar malzemesi yapılması ulvi değerler uğruna şehitlik mertebesine yükselen şehitlerimizin kemiklerini sızlatmış, bizleri ve yakınlarını da derinden üzmüştür. Bu yanlıştan derhal dönülmelidir.” İfadelerine yer verdi.

“ŞEHİTLERİMİZİN KEMİĞİNİ SIZLATMAYA KİMSENİN HAKKI YOK”

Başkan Göleç, Milli Piyangonun da bir kumar olduğuna dikkati çekerek “şans oyunlarıyla bu vatan uğruna şehitlik mertebesine yükselen ecdadımızın kemiklerini sızlatmaya kimsenin hakkı ve haddi yoktur. Devlet eliyle yasal düzenleme ile kumar kapsamından çıkarılan şans oyunlarının da aslında kumardan hiçbir farkı yoktur. Çünkü bunlarda şans üzerine kurulu ve insan emeğinin zarara uğratıldığı oyunlardır. Dolayısıyla ne devlet eliyle ne de devlet kontrolünde kumar oynatılmasına izin verilmemelidir. Kaldı ki “Çanakkale Şehitleri Anısına Çekiliş” düzenlemek, bu özel günü kumar malzemesi yapmak ağlanacak halimize gülmektir. Şehitlerimiz kumar oynatılarak mı anılacak? Bu skandala bir an önce son verilmeli ve Şehit ailelerinden, milletimizden özür dilenmelidir.” açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:11
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:54
Yatsı 21:20
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P