banner201

banner177

banner207

SAĞLIK SEN BURSA’DAN ‘YÜKSEK İHTİSAS’TA MOBBİNG’ AÇIKLAMASI

Bursa Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkanı Gökhan Yünkül, Yüksek İhtisas Hastanesinde yaşanan mobbing zulmüne isyan etti. Yünkül, “Adaletsizliği ve hukuksuzluğu yapan üyemiz dahi olsa karşısında olacağız” dedi.

BURSA 12.10.2021, 10:53
SAĞLIK SEN BURSA’DAN ‘YÜKSEK İHTİSAS’TA MOBBİNG’ AÇIKLAMASI

Sağlık çalışanlarının en önemli temsilcisi konumunda bulunan Sağlık-Sen’in Bursa Şubesi mobbinge karşı mücadelesini sürdürüyor. Yüksek İhtisas Hastanesi’ndeki mobbing ile açıklama yapan Bursa Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkanı Gökhan Yünkül, “2 yıl önce bana mobbing yapılıyor, beni zorla sorumluluktan alıyorlar diye isyan eden zat, başhemşire koltuğuna oturmasının üzerinden 1 ay geçmeden geçmişin intikamını almak için sahaya çıktı. 1300 yataklı Yüksek İhtisas Hastanesinde çözülmesi gereken onlarca sorun varken, tek sorun acil sorumlusunun supervisor nöbetiymiş gibi koltuğa oturduğu gibi bunu gündem etti. Acil sorumlusu arkadaşımız ayda 48 saat fazla mesai yaparak acilde nöbet tutmaya devam ederken ısrarla süpervisor nöbeti tutturma isteği neden kaynaklanıyor?” dedi.

“BASKIYA BOYUN EĞECEK DEĞİLİZ”

Başkan Yünkül, “Geçmişte kendisinin maruz kaldığını iddia ettiği mobbingi çok değil koltuğa oturmasının üzerinden 10 gün geçmeden kendisinden sonra sorumlu olan arkadaşımıza yapmaya başladı. Acil sorumlusu arkadaşımız bizimde tavsiyemiz ile görevinden istifa etti. Baskıya boyun eğecek değiliz. Buna sessiz kalacak değiliz. Kendi yetersizliği sebebi ile geçmişte acil sorumluluğundan alınmasını mobbing diye yutturmaya çalışan bu kişinin ne kadar yetenekli bir yönetici olduğunu göreve gelmesinin ardından daha 1 ay geçmeden müşahede etmiş olduk. Ne senin nede senin akıl hocalarının, ne temsilcilerimize nede üyelerimize baskı yapmasına müsaade etmeyeceğiz. Sağlık-Sen olarak her daim hakkı, hukuku ve adaleti her şeyin üzerinde tuttuk. Adaletsizliği ve hukuksuzluğu yapan üyemiz dahi olsa karşısında olacağız.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (45)
Gecenin Karanlığı 3 yıl önce
Bence çok boş bir yazı olmuş. 1.si acil sorumlusu dediğiniz arkadaş neden nöbette başhemşire vekili olarak görev yapmaktan imtina eder.Her görev kutsaldır ve tutulması istenilen nöbet üst düzey idari nöbettir.Amirin verdiği görev yanlış olursa itiraz edilebilir fakat ben burada bir yanlışlık göremiyorum.
2.si Siz devletin memuruna baskı yaparak sizin tabirinizle tavsiye ederek nasıl istifaya zorlayabilirsiniz.Devletin işini aksatmaya girmez mi bu.Acaba daha önce kimlere ne tavsiyelerde bulundunuz neleri kimleri baskıladınız.
3.sü koskoca bir hastanenin sağlık bakım hizmetleri müdürünü öyle en ufak şeyde işinize gelmeyince linç etmeye haksız yere suçlamaya ne hakkınız var.
Ayrıca mobing dediğiniz şeyi sizin herkesten daha iyi biliyor olmanız gerekiyor.Bir insana süpervizör nöbeti tutacaksın demekle mobing olmaz.
Adalet 3 yıl önce
Mobilden anlamını kavramali ve gerçek mobing yapanın kim olduğu bir daha düşünülmeli.Gorevden kaçınma kamu görevini engellemenin adı mobing mıdır.istifa etmesi gereken varsa o da SENDÎKA olmalı.
Hülya 3 yıl önce
Size ne oluyor !Gökhan Yünkul o zaman bütün sorumlular mesaisini çalıştığı serviste tamamlasın buradaki olay arkadaşın, acil farkı ile nöbet ücreti almak istemesi sizler sendikacılık yapın bırakın adam kayırmayı ve plaket verirken poz vermeleri sağlık çalışanları bedenen ,ruhen ve maddi olarak bitmiş durumda. siz kimin derdindesinız bırakında herkes işini yapsın nedir bu sendikal baskı çekin üzerimizden elinizi bahsettiğiniz Kişileri tanımıyorum ama iç işlerimize bu boyutta karışmamızı doğru bulmuyorum siz bizi kimin nasıl yöneteceğine meydan okumayın ,üyelerinizin hakkını savunurken meydan okuyun üyeleriniz bu şansı size vermiş bulunduğunuz yerdeki amacınız ne?hastanelere deneyimi olmayan 5yıllık7yıllık saha deneyimi olmayan sizlere yakın diye başarısız kişisel sorunlarını işine yansıtan insanlara bizleri yönetme görevini belirlemek mi? Tüm üyelerinize sesleniyorum istifa edin . Bakın adamlarını kayırmaktan siz üyelerin sorunları ile ilgilenemiyorlar mağdur oluyorsunuz. soruna baksanıza kim nerede nöbet tutacak kim nerede rahat eder derdinde sizleri düşünen yok. Bunların yüzünden bir sürü hemşire atıl durumda sahada hemşire yok hemşire olmuş hemşirelik yapamam diyen ağlayan tüm hemşireler koordinatör .
Bırakında sendikanızın bizi yönetmesi uygun gördüğü kişi işini yapsın ki ,doğru olanı yapıyor her sorumlu süpervizor nöbeti tutmalı boş dosya ile işi varmış gibi boş gezen hemşireleri sahaya çeksin çok gereksiz hamili sendika olan koordinatörler dahiliye servisine verilmeli
Özgür 3 yıl önce
Bu sorumlu hemşireniz aynı zamanda Sendikanızın temsilcisi olduğu için mi nöbetten muaf tutuluyor?
Garip bir hemşire 3 yıl önce
Tam bu sendikaya yaraşır bir yazı olmuş. Karalayıcı, bölücü ve yetersiz. Hadsizlikten başka bir şey değil yaptığınız. Sağlıkçılar hakkını korumaktansa ortalığı karıştırmayı yeğliyorsunuz. Temizlik personeliyle aynı maaşı alıyoruz. Bu oyunculuğu bırakın da işinize odaklanın. Herkes işini yapsın lütfen.
Mutlu olmak isteyen hemsire 3 yıl önce
Lutfen sayin yunkul gercek sorunlara donermisiniz esas haksizliklar sahada esas adaletsizlikler alanda ,mobing anlamini ogrenmenizide rica ediyorum siz yapmış oluyorsunuz çünkü
GECENİN KARANLIĞI 3 yıl önce
Sayın Yünkül;emin olun yanınızdaki yalakalar haricinde ki tüm hastane çalışanlar şu olayda müdürünün yanındadır.Çünkü yapmaya çalıştığınız şey haksızlığa itiraz etmek değil bugüne kadar yapılan yanlışın düzeltilmesinin zorunuza gitmesidir.Eminim ki bu kadar tepki alabileceğinizi kesinlikle düşünmemişsinizdir.Aslında canınızı sıkan olay üyenizi kollayamamak değil sizin sözünüzün dinlenmemesidir.Sendikanızın aciz gözükmesidir.Eee her kuşun eti yenmez diye boşuna dememişler.Sonunda bugüne kadar yaptığınız haksızlıklara mobinglere dur diyecek birisi geldi.Anladığımız kadarıyla yapılan bir şey de yok.Tamamen kendi kendinizi ifşa etmişsiniz hep birlikte.Ama korkmayın o kadar da çünkü gelen İNSAN....
Adalet 3 yıl önce
Sayın sendika yönetimi mobing tanımı arastirmanizi ve ondan sonra görevini yapmaya çalışan kişilere çamur atmanızı ve öncelikle dönüp kendinize bakmanız gerekmektedir.Gorevini yapmaya çalışan kişilere yapılan ithamlar sizde bizzat görülmektedir.İstifa etmesi gereken varsa o da SENDİKA dır.
cilekes hemsire 3 yıl önce
Adalet haksızlık kendinizi ne güzel tarif etmişsiniz hemde uygulamali
Hayat 3 yıl önce
Sendika yetkililerin en doğru kararı istifa etmek olduğunu düşünüyorum böyle bir olayda açıklama yaparak kendi yetersiz ve gereksiz oluşlarını açıklamışlar
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:11
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:54
Yatsı 21:20
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P