banner177

banner193

Şehir Hastanesi'nde taksi bilmecesi!

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu ulaşımın vazgeçilmez unsuru olan dolmuş ve taksiler hakkında gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulunurken dolmuş ve taksicilerin başlıca sorunlarını Bursahaberdar Gazetesi’ne anlattı.

BURSA 27.08.2019, 13:23 27.08.2019, 13:42
Şehir Hastanesi'nde taksi bilmecesi!

Bursahaberdar Özel Haber : SERCAN GÜLER 

Başkan Topçu, Şehir Hastanesi özel mülkiyet olduğundan dolayı burada taksi durağı kurma yetkisinin UKOME kararıyla alınacağını belirtti. Hastanenin rant kapısı haline gelmeden, mevcut sorunların çözülmesi için Büyükşehir Belediyesi’nin  gerekli adımları atması gerektiğine vurgu yaptıTopçu son durumu şöyle anlatı,   “Bursa’da ki bütün taksi durakları belediyenin mülkiyetinde bulunuyor. Özel bir mülkiyet olduğu için yaşanacak muhtemel sorunlarda mağduriyetler yaşayabiliriz.  Araç ruhsatlarında çalıştıkları durakların isimleri bulunuyor. Özel mülkiyetlere sıcak bakmadık, bakmıyoruz. Büyükşehir Belediyesi 60 tane T plaka satma kararı aldı. Şehir Hastanesi’nde 60 plakanın iş yapmayacağını belirttik. Daha sonra sayı 20’ye düştü. Belediye borçlarından dolayı 10 adet T plakayı kendilerinin satacağını diğer 10 adet T plaka içinde dolmuştan taksiye geçmek isteyen esnaflarımız için uygun olacağı belirtildi.  Ancak bu talebe ve belediyenin T plaka satmak için yaptığı girişimlere itiraz ettik. Konu yargıya taşındı süreç devam ediyor.”

ÖNCELİK DOLMUŞÇULARIN

Şehir Hastanesi’ne kurulması planlanan taksi durağı için önceliğin dolmuş esnafında olması gerektiğini vurgulayan Topçu sözlerini şöyle sürdürdü, “Şu anda hastanede Taksicilik yapmak isteyen dolmuşçu esnafımızda büyük sıkıntı yaşayacak.  Özel mülkiyet olduğu için yüksek bir kira talep edildiğinde ciddi maliyetler oluşacak. Bizler günlük olarak Şehir Hastanesi’ne giriş çıkış yapan taksileri izliyoruz. Günlük 15 ile 25 arasında taksi hastaneye giriş yapıyor. 20 taksili bir hat kurulduğunda her taksi günlük bir defa işe çıkacak. Ama yine de burada taksi durağının bulunması gerekiyor. Şehir Hastanesi için öncelik dolmuşçu esnafımızındır anca dolmuşçu esnafımız oraya çıkmak istemezlerse bu mağduriyet bir şekilde mutlaka giderilecektir.”

Dolmuş ve taksiler ile ilgili Başkan Hasan Topçu'nun gündeme dair tüm açıklamaları için tıklayınız 

https://www.bursahaberdar.com/ozel-haber/ulasimin-olmazsa-olmazi-taksi-ve-dolmuslar-h2371.html

Yorumlar (1)
Burak benzer 4 yıl önce
Aynı sıkıntı kayseri şehir hastahanesinde de var adamlar hastahane içerisinde ukome kararı ile nizamiye kapısına kapanan hastanelerden topladılar koydular oraya bizi içeri bir zil dahi taktırmıyorlar tam bir yıldır dilekçenin cevabını bekliyoruz...
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:06
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:58
Yatsı 21:26
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P