banner177

banner193

ŞEHRİN MERKEZİNDEKİ HAYALET BİNA TEHLİKE SAÇIYOR (Özel Haber)

Bursa’nın Osmangazi ilçesi Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde yer alan eski vergi dairesi yıllar önce kapanmasının ardından hayalet binaya dönüştü. İddiaya göre bina içerisinde yer alan kullanılabilir veya satılabilir bazı malzemeler hırsızlar tarafından sökülerek çalınıyor diğer yandan bina, geceleri kimliği belirsiz kişilerin toplanma noktası oldu. Bölge esnafı ise binanın güvenliği için gerekli önlemlerin alınmasını istiyor.  İşte detaylar

BURSA 23.05.2021, 12:14 23.05.2021, 12:37
ŞEHRİN MERKEZİNDEKİ HAYALET BİNA TEHLİKE SAÇIYOR (Özel Haber)

Özel Haber: Bursahaberdar Sercan Güler

Bursa’ya yıllarca hizmet veren Osmangazi ilçesi Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde yer alan eski vergi dairesi yıllar önce kapandı. Kapandıktan sonra kapılarına kilit vurulan ve uzun yıllardır kullanılmadığı için hayalet bina olarak anılan binanın akıbeti belirsizliğini korurken binada birçok olay yaşandı ve yaşanmaya da devam ediyor.

“GECELERİ BİNA İÇİNDE KALIYORLAR”

Hayalet binada hırsızlık olayları son zamanlarda artış gösterdi.  Tüm katlarının boş olduğu bilinen ve kullanılmayan binanın içerisindeki parçaları binaya girmeyi başaran kişiler çuvallara doldurarak götürüyor.  Diğer bir iddiaya göre ise kimliği belirsiz kişiler bina içinde zaman zaman kalarak ateş yakıyor.  Geceleri bina içerisinde kaldığı tahmin edilen kişilerin içeride ne yaptıkları bilinmezken şehrin en merkezi noktasında kaderine terk edilen binanın geleceği merakla bekleniyor.

“GÜVENLİK YADA BEKÇİ İSTİYORUZ”

Hayalet binanın çevresinde yer alan esnaflar yaşanan olaylar karşısında korkularını dile getirirken, binada gerekli güvenlik önlemlerinin bir an önce alınmasını istiyor. Özellikle geceleri yaşanan olaylara ilişkin bina çevresinde güvenlik veya bekçilerin görev yapması bölge sakinlerine rahat bir nefes aldıracak.

CADDEDE ESKİ BİNALAR YIKILDI AMA HAYALET BİNA BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR

Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde geçtiğimiz aylarda Eski Emniyet Müdürlüğü binası görev süresini doldurmasının ardından hemen yıkılmıştı. Ayrıca caddenin 15 Temmuz Demokrasi Meydanı güzergahına doğru uzanan kısımda yer alan eski binalar da yıkılarak  Doğanbey TOKİ’lerin olduğu alana yapılacak Millet Bahçesi’nin temeli atılmıştı. Ancak yıllardır atıl halde kaderine terk edilen binanın hırsızlık ve benzeri olaylarla anılması bölgede tedirginlik oluşturuyor.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P