banner204

banner177

banner193

banner205

TEKNOLOJİ FEN KOLEJİ'NDE, “TEKFEST PROJE YARIŞMASI’” GÖRÜŞÜLDÜ

“Kodlanan değil, kodlayan bir gelecek” mottosuyla, eğitimde öncü rol üstlenen Teknoloji Fen Koleji, bu yıl ülke genelinde; ortaokul ve lise kademelerinde eğitim gören gençlere açık proje yarışması düzenliyor. TEKFEST adıyla gerçekleştirilen, toplam 35 bin Türk Lirası para ödüllü proje yarışmasının büyük jürisi, tanışma toplantısıyla yarışmaya startını verdi.

BURSA 21.12.2021, 12:32
TEKNOLOJİ FEN KOLEJİ'NDE, “TEKFEST PROJE YARIŞMASI’” GÖRÜŞÜLDÜ

Gençlere ilham kaynağı olmak, yaşadıkları dünyada çözüm bekleyen problemler karşısında sorumluluk almalarını sağlamak, fikir ve çözüm önerilerine kulak vermek, en önemlisi onları cesaretlendirerek, özgüven kazanmalarını sağlamak amacıyla Teknoloji Fen Koleji tarafından düzenlenen TEKFEST Proje Yarışması başladı. Sadece ülkemizin değil, dünyanın sorunu haline gelen küresel iklim değişikliğinin en yıkıcı sonuçlarından biri olan “Kuraklık ve Su Krizi’ni” bu yılın konusu olarak belirlediklerini anlatan Teknoloji Fen Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Naci Atış, “ İstedik ki evlatlarımız, sahip olacakları gelecek için sorumluluk alsın, çözüm önerileri sunsun. Adil, şeffaf ve objektif bir değerlendirme ortamı oluşturmak adına da üniversitelerimizin değerli akademisyenlerine, Valiliğimize, Devlet Su İşleri’ne, Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüz ile İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Ticaret Sanayi Odamıza yarışmamızın seçici kurulunda jüri olmaları için çağrıda bulunduk. Değerlendirme aşamasında en iyi projeleri seçebilmek adına geniş bir perspektif, dinamik bir vizyon olmasını arzuladık. Teşekkür ederiz; bugün gerçekten de, TEKFEST Proje Yarışması’nın hedeflerine yaraşır, alanlarında son derece başarılı isimlerle birlikteyiz” şeklinde konuştu.

Jüri üyeleri değerlendirme kriterlerini belirledi.

TEKFEST Proje Yarışması kapsamında ortaokul kademelerinde eğitim gören gençler TEKFEST Orta, lise kademelerinde eğitim gören gençler ise TEKFEST Lise bölümünde projeleriyle yarışacaklar. Gençler yarışmaya isterlerse bireysel, isterlerse takım halinde de katılabilecek. Bu yılın ana teması – proje konusu olarak belirlenen “Kuraklık ve Su Krizi’nin” çözümüne yönelik projelerini; tarım, sanayi, konut veya günlük bir yaşamın herhangi bir alanıyla ilgili olarak geliştirebilecekler. Proje değerlendirmelerinde en temel kriter; gençlerin hazırlayacakları ilgili projenin, daha önce başka bir çalışmada kullanılmamış olması ve özgünlüğü olacak. Gençlerden farkındalık oluşturmanın ötesinde; tarımda, sanayide, konutta su kullanımıyla ilgili fark edilir etkiler ve dönüşümler sağlayacak projeler beklediklerini vurgulayan TEKFEST Proje Yarışması jüri üyeleri, “Belki de gençlerimiz bize, yepyeni su kaynakları veya çok daha farklı; bireysel bazda da sürdürülebilir su kullanımına dönük öneriler getirecek. Bizi şaşırtacaklarını biliyoruz” değerlendirmelerinde bulundular. Toplantıda ortak değerlendirme kriterleri ile projeleri yorumlama çerçevesi saptandı.

Alanları,nda uzman isimler

TEKFEST Proje Yarışması’nın jürisi şu isimlerden oluştu;

  • Bursa Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Su Kaynaklarının Yönetilmesi ve Planlanması Öğretim Üyesi Dr. Babak Vaheddoost,
  • Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Devrim İzgi,
  • Bursa Teknik Üniversitesi Su Kaynakları Mühendisliği Enerji Çevre Teknolojileri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Egemen Aras,
  • Uludağ Üniversitesi Çevre Mühendisliği Enerji ve Çevre Teknolojileri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güray Salihoğlu,
  • Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitim Koordinatörü Hakan Babaç,
  • Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Çevre Yönetimi ve Denetimi İl Şube Müdürü Mehmet Kandemir,
  • Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki Eğitim ve Gelişim Konseyinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan,
  • Devlet Su İşleri 1. Bölge Müdürlüğü 1. Bölge Müdür Yardımcısı Murat Can,
  • Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şule Turhan,
  • Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Veri Giriş Uzmanı Uyan Kartal,
  • Bursa Valiliği Enerji Yönetimi Birimi Proje Uzmanı Yasemin Zeynep Şahin

Son Katılım 18 Mart

TEKFEST Proje Yarışmasına Ortaokul ve Lise kademelerinde okuyan gençler www.teknolojifenkoleji.com ya da www.tekfestyarisma.com web sitelerinden katılabilecek. Yarışma şartları, proje oluşturma kuralları ve on-line katılım sayfası da yine bu web adreslerinde bulunuyor. Yarışma sonunda Ortaokul ve Lise kademelerinde projesi başarılı bulunan gençlere ilk 3 kategoride toplam 35 bin Türk Lirası ödül verilecek.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P