banner204

banner177

banner193

banner205

TOPRAK KAYMASININ NEDENİ AÇIKLANDI! Binalar zarar gördü

Bursa'da gerçekleşen toprak kayması sonrası açıklamalarda bulunan Vali Yakup Canbolat olay yerinde açıklamalarda bulundu.

BURSA 25.03.2021, 19:30 25.03.2021, 19:43
TOPRAK KAYMASININ NEDENİ AÇIKLANDI! Binalar zarar gördü

Canbolat, “İstinat duvarının çökmesi sonucu binalar hasar görmüş. Balkonlarda, camlarda belirli hasarlar meydana geldi. Çok şükür bir can kaybımız yok. Uçan istinat duvarının binalara vermiş olduğu zarar var, ama ilk tetkiklerle genel itibari ile bir kaymaya rastlanmadı.

Teknik çalışmaları arkadaşlarımız yapacaktır. Binalarımız boşaltıldı. Burada oturan vatandaşlarımızın da rahat bir yere taşınması için AFAD, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve belediyemiz gerekli çalışmaları yapıyor. Binaya vatandaşlarımızın taşınıp taşınmayacağına teknik rapor sonuçlarına göre karar verilecek. Ekiplerimiz burada. Olaya müdahale edildi. Bugün ve yarın itibari ile olaya nasıl müdahale edilecekse teknik ekiplerin verdiği kararlar neticesinde olacaktır. Bizi sevindiren kısım can kaybının olmamasıdır. Bununla geçmiş olsun” diye konuştu.

AKTAŞ'TAN OLAY YERİNDE AÇIKLAMALAR 

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada, “Üftade Cami ve Türbesinin yanı başında bulunan Kavaklı Mahalle sınırları içinde toprak kayması meydana geldi. Son bir haftadır yağışlardan dolayı 16.30 itibari ile göçük başlamış. Şu an Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, AFAD, Osmangazi Belediyesi ve Büyükşehir Belediyemiz ekipleri buradalar. Binalarla alakalı anormal bir sıkıntı gözükmüyor. Zemin etütleri, sondajlar yapılacak. Yaklaşık 7 bina boşaltıldı. Bu 7 binada oturan 50-60 civarında dairemiz var.

Arkadaşlarımız buradaki tespitlere paralel olarak apartman sakinlerinin birkaç günlük süreci ile alakalı süreci ilerletecekler. Büyük geçmiş olsun. Zemin etütlerinden sonra burada bir karara varılacak. Öncelikle can kaybının olmaması çok sevindirici bir durumdur. Allah’a şükür bir sıkıntı söz konusu değil. Alt kattaki Kazım Baykal Caddesi’ne bakan binalarda bazı dairelerde ciddi hasarlar söz konusudur. Yapılan çalışmalarla şu an için binalarla alakalı bir sıkıntı gözükmüyor. Detaylar etütlerden sonra çıkacak ve kamuoyu ile paylaşılacak. Hasarsız sorunsuz şekilde atlatılması için el birliği ile hareket edeceğiz. 45 yıllık binalar olması sebebi ile kotlu yerlerde sağlam zeminler üzerine yapılmış binalar ama açıkçası binaların yorgunluğu ve yoğun yağışları ile birlikte zemindeki gevşemeden dolayı bahçe kısımlarında kayma söz konusu oldu. Biz işi yukarıya da rapor edeceğiz” dedi.

Yorumlar (1)
Pınar Aydin 3 yıl önce
Bir istimlat duvarı ile bu hale geliyorsa rapor bellidir. en ufak depremde yıkılabilir. Yapilacak bellidir..YIKIM
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P