banner204

banner177

banner193

banner205

Trafik sorununa SanPark çözüm!

Bursa’dan dünyanın 56 ülkesine ihracat gerçekleştiren dünyanın en büyük otopark üreticilerinden olan SanPark, üretiminin yüzde 90’nını yurtdışına satarak ülke ekonomisine büyük katkı sağlarken otopark çözümleriyle trafiği sorun olmaktan çıkarıyor. SanPark minimum alanda maksimum yer sağlarken 50 metrekarelik bir alana 100 aracın park etmesine dahi olanak sağlıyor. SanPark Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Şener yaptığı açıklamada, “Otopark sorununun çözümü, trafik sorunun çözümünün yüzde yüz karşılığıdır. Trafikte dolaşan araçların yüzde 30’u park yeri arıyor, yüzde 30’u yol kenarlarını parklanmadan dolayı işgal ediyor. Dolayısıyla park arayan araçları ve yollardaki park işgallerini kaldırdığımız anda trafik sorununu ortadan kaldırmış oluyorsunuz. Trafik sorununun çözümü otopark sorunun çözümüdür.” dedİ.

ÖZEL HABER 26.02.2020, 13:39 10.03.2020, 16:26
Trafik sorununa SanPark çözüm!

ÖZEL HABER: FETİH BAĞCI

Şanmak Makine ve SanPark Yönetimi Kurulu Başkanı ve aynı zamanda BTSO Yönetimi Kurulu Başkan Yardımcısı olan Cüneyt Şener Bursa Haberdar Gazetesi’ne trafiği sorun olmaktan çıkaran akıllı otopark sistemlerinden bahsederken çarpıcı açıklamalarda bulundu.

60 YILLIK TECRÜBE!

SanPark’ın araç liftleri ve kaldırma ekipmanları üretiminde 60 yılı aşan tecrübeyi temel alarak kurulduğunu aktaran Şener, “22 yıldır otopark sistemi üretiyoruz. İlk 10 yıl sadece ihracat yaptık. Çünkü, Türkiye iç piyasası bu sistemlere uygun değildi. 1998-2008 yılındaki ihracat döneminde özellikle ABD ve İngiltere başta olmak üzere batı ülkelerine ihracat gerçekleştirerek çok büyük projelere imza attık” dedi.

CÜNEYT ŞENER

SANPARK ÇATISI ALTINDA 70’TEN FAZLA ÜRÜN

2008 krizinin dünyada birçok ülkeyi sarsmasının ardından Türkiye iç piyasasına yöneldiklerini aktaran Şener, “İngiltere ve Amerika’da büyük sarsıntı yaşadık; ama Türkiye’deki alımlar sayesinde ayakta kaldık. Yurt dışı pazarı yeniden canlanınca yurtdışı ağırlıklı çalışmaya devam ettik. SanPark’ta 70’den fazla ürünümüz var. Dünyada 56 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz” dedi.

ÜRETİMİN YÜZDE 90’I İHRACAT

Toplam üretimin yüzde 90’lık kısmını ihracat olarak gerçekleştirdiklerini aktaran Şener, “Dolayısıyla ihracat ağırlıklı global bir marka oluşturduk. Otopark sektöründe Avrupa’daki en büyük 3 firmadan biri olmakla birlikte dünyada ise ilk 5 firmanın içerisindeyiz. Ürün yelpazesi olarak en büyük yelpazeye sahip olan firmayız.” açıklamasında bulundu

İNGİLTERE’NİN EN PAHALI PROJESİNE SANPARK İMZASI

İngiltere’nin en pahalı konut projesine çözüm ortağı olarak SanPark imzası attıklarının altını çizen Şener, “BBC’de belgesele konu olan, dünya basınının büyük ilgisini çeken,  Teknolojik olarak çok zor bir projeydi. Almanya’dan bir firma ve Türkiye’den biz bu işi yapabilecek potansiyeldeydik. Çok özel bu projeye Almanlar sıcak bakamadılar. Bunun gibi birçok projeyi yurt dışında sürdürüyoruz. İngiltere’de son derece iyi olmakla birlikte İsrail ve Rusya’da Pazar lideriyiz. Bunun haricinde ABD, Kanada, Meksika, Malezya, Fransa, Almanya gibi pek çok özel önemli ülkelerde satışlar gerçekleştiriyoruz. Moğolistan’dan, Nijerya’ya Tanzanya’dan Norveç’e kadar varız. Ülkemizin gelişiminin yüksek teknolojiye ulaşmasının önemi bizim pazarımızın büyüklüğü açısından önemli” dedi.

DÜNYANIN SORUNUNA SANPARK’TAN ÇÖZÜM

Dünyada nüfus yoğunluğunun fazla olduğu çoğu bölgede trafiğin en temel sorun olduğunu aktaran ancak otopark sorununu çözen ülkelerde trafiğin sorun olmaktan çıktığını ifade eden Şener, “ Trafik sorunu New York’ta da var Bursa’da  da var. Akıllı trafik teknolojileri konusunda 10 ülkede, 20 metropolde 2008 yılından yapılan bir çalışmaya göre trafik içerisinde ana arterleri  çıkardığımız zaman trafikte gezen araçların yüzde 30’u sadece park yeri arıyor. Dolayısıyla park problemi sorunu çözüldüğü zaman trafikte çok ciddi bir rahatlama olacağı çok net. Öte yandan yol kenarı parklanmasının trafiğe yansıması da yüzde 30. Otopark sorununu çözdüğümüz zaman trafik diye bir derdimiz olmayacak. Trafik hem karbon emisyonuyla çevreye zararlı, ekonomiye zararlı, hem de zaman açısından çok önemli.  İstanbul’da yapılan araştırmaya göre otopark olmayan bölgelerde  ortalama aracınızın için park yeri arama süresi 20 dakika. Sabah akşam bu durum olduğunda ise 40 dakika. Yani günde insan kendine 40 dakika kendine ayırsa hayat konforu büyük ölçüde artar. İnsan ömrünün büyük bir kısmını trafikte harcıyor.  Araç kullanan 10 kişiden 9’u araç park yeri için mutlaka biriyle tartışmış veya kavga etmiş. Otopark sorunu aynı zamanda insana büyük bir stres yüklüyor.”

OTOPARK OLAN YERDE TRAFİK AZALIYOR

Birçok ülkenin büyükşehirlerinde trafik sorunu çözülmüş. Seul’ün 9 milyon nüfusu var. Burada trafik sorunu yok. Çünkü park problemi yok. Cadde kenarında park yapmanın büyük cezası var. Seul’de 100 dairelik bir konut projesi için 200 otoparkı dahi yeterli görmeyip, yüzde 25’i kadar da ticari faaliyetlerde kullanılmak üzere 100 daireye 250 otopark kapasitesini şartı bulunuyor. Bizde bu durum 1 konuta 1 otopark. Bütün binaların altı ticari otopark olarak kullanılıyor.  Otopark sorunu olmadığı için kimse arabasını yol kenarlarına park edemiyor. Dolayısıyla trafik sorunu da yok. Kimse bizlerden akıllı değil çözülemeyecek hiçbir sorun yok.”

SORUNUN ÇÖZÜMÜ OTOPARK!

Özellikle şehir merkezlerinde dar alanları çok iyi kullanmamız gerekiyor. Nüfusun yoğun olduğu bölgelerde otopark ihtiyacı hep devam edecek. Otopark sorunu insanların farkında olmadığı ve çok büyük sorunlara yol açan bir problem. Bir hastalık gibi toplum olarak otopark sorunuyla yaşamaya alışmaya çalışıyoruz. Ancak bu işin çözümü çok basit. Bu hastalığın ilacı bizde var. Bizlerde bu anlamda global arenada bu teknoloji ve fikirlerimizi anlatmaya çalışıyoruz.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P