banner177

banner193

ULUDAĞ OSB, KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNE İLK KAZMAYI VURDU

Bursa’nın en büyük 3. OSB’si konumunda bulunan Uludağ OSB, yeni kentsel dönüşüm projesi kapsamında temel atma töreni gerçekleştirdi. Gürsu’da petrol istasyonu, otel, AVM ve ticari alanların yer alacağı proje ile ilgili Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın, “Bu proje ile şehrin doğusu değer kazanacak. Herkese hayırlı olsun” dedi.

BURSA 28.10.2022, 13:39
ULUDAĞ OSB, KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNE İLK KAZMAYI VURDU

Bursa’nın doğu bölgesinde 20 bine yakın istihdam kapasitesi, 500 milyon doları aşan ihracat rakamlarıyla ekonomiye katkı sağlamayı sürdüren Uludağ OSB, kentsel dönüşüm projesiyle de kurulu olduğu bölgeye değer katıyor. Gürsu’da petrol istasyonu, otel, AVM ve ticari alanların yer alacağı projenin temel atma törenini gerçekleştirilirken, Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Aydın,”Bu proje, yaklaşık on yıllık bir çalışmanın ürünü diyebiliriz. Ama tabi üzerinden neden on yıl geçti ona kısaca değineyim; Gürsu Belediyesi ile kentsel dönüşüm projesi için bir ön protokol yaptık. İlk olarak 2013 yılında Belediye Eski Başkanı Orhan Özcü döneminde 2013 yılında bir protokol imzaladık. Daha sonra rahmetli Belediye Eski Başkanı Cüneyt Yıldız döneminde de çalışmalar devam etti. En son olarak da şu an göreve devam eden Belediye Başkanı Mustafa Işık ile birlikte protokolümüzü yeniledik. Amacımız Gürsu ilçesinde vizyon kazandırıp, boş alanda kentsel dönüşüm projesi uygulamaktı.” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE, KİMSE MAĞDUR EDİLMEDİ

Başkan Aydın sözlerini şöyle sürdürdü, “Organize Sanayi Bölgesi’nin böyle bir şey yapma ihtiyacının neden kaynaklandığını anlatmam gerekiyor. Bölgede yaklaşık 877 tane evler ve atölyeler vardı. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla ilk görevi üstlendiğimizde Uludağ Organize Sanayi Bölgesi’nde 877 tane bu tür binaların kamulaştırılması gerekiyordu. Yoldan ihdas ile elde edilen ve satışı yapılan parsellerin 47 bin 500 metrekaresi bakanlıktan geri alınıp ve bu alanların ortak donatı alanına terk edilmesini talep etmiştik. Bu yüzden kamulaştırma işlemlerine 47 bin 500 metrekare eksik ile başlanmıştı. Yeni OSB oluştururken ortak kullanım alanları yüzde 8'in altında bulunmaktaydı. Bu oranı tutturmak için yüzde 91’i kamulaştırıldı. Bu kamulaştırılan alanlar içinde eski dokumacı esnafın altında atölyelerde ailelerin çalışıp üstünde ev olarak kullandığı binalar olup, bu kişileri mağdur etmeden kamulaştırma işi yürütüldü.”

PROJELER KISA SÜRE İÇİNDE HAZIR 

Projenin birinci ayağı olarak akaryakıt istasyonun temelini attıklarını ifade eden Aydın, “Akaryakıt istasyonuyla beraber otelimizin ve çarşı inşaatı başlanacaktır. Böylece şehrin doğu tarafı kazanmış olacak. Biz hem ekonomik hem sosyal girişimi sağlayalım diye mücadelemizi verdik. Hem Uludağ OSB’ye Gürsu’ya, Kestel’e hem de bütün Bursa’mıza hayırlı olsun. Akaryakıt istasyonu, otel ve çarşımız kısa süre içinde kullanıma hazır hale gelecek” dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P