banner177

banner193

YABANCI TURSİTLER RAFTİNG PARKURUNA HAYRAN KALDI

Marmara Bölgesi’nin ilk rafting parkuru olan Orhaneli’deki Kocasu Çayı, bölgenin cazibesini artırdı. Kısa bir süre önce açılmasına rağmen, yerli ve yabancı turistlerin ziyaretçi akınına uğrayan rafting parkuruna her geçen gün ilgi katlanarak artıyor.

BURSA 02.08.2021, 11:57
YABANCI TURSİTLER RAFTİNG PARKURUNA HAYRAN KALDI

Orhaneli’de Kocasu Çayı üzerinde Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Rafting Federasyonu’nun katkılarıyla 8,5 kilometre uzunluğundaki alanda oluşturulan rafting parkuru, bölgeye çekim gücü kazandırdı. Bursa’ya gelen Arap turistlerin vazgeçilmez adreslerinden biri haline gelen parkur, görenleri kendine hayran bıraktı. Parkurun kurulmasında büyük bir emek harcayan  Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt 7’den 70’e bölge halkının yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla yaptıkları projeleri anlattı. Doğa sporlarından, termal zenginlikler ve yöresel ürünlere kadar her alanda eko-turizm adına önemli projeleri hayata geçirdiklerini dile getiren Aykurt, 2 yıldır üzerinde çalıştıkları rafting parkurunu ülke sporuna kazandırmanın gururu yaşadıklarını söyledi.

ORHANELİ’NİN TANITIMINA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Rafting Federasyonu’ndan Büyükşehir Belediyesi’ne kadar projeye katkı sunan herkese teşekkür eden Aykurt, “Bu projeye 2 yıl önce göreve gelir gelmez başladık. Bu yoldan gelirken araçlarımız yarıya kadar çamura giriyordu. Bugün ise Büyükşehir Belediye Başkanımızın destekleriyle sadece bu yola 780 kamyon malzeme çekerek bu hale getirdik. Biz burayı Bursa’mıza ve tüm Marmara Bölgesi'ne bir hizmet olarak sunmak amacıyla yola çıktık. Orhaneli'nin tanıtımı anlamında gerçekten çok büyük katkı sağlayacağına inanmaktayız. Bizler kendimize insana ve insanlığa hizmeti hedef olarak koyduk. Rafting parkurumuzun bölge ekonomisine önemli bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Parkurumuz ilçemize ve tüm sporseverlere hayırlı olsun” dedi.

FRANSA’DA TANITILACAK

Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı parkurun açılışında yaptığı konuşmada, Orhaneli'de rafting sporunu ve turizmini en iyi şekilde canlandıracaklarını söylemiş, Orhaneli’de bir Türkiye Rafting Şampiyonası düzenlemeyi planladıklarını dile getirmişti. Yardımcı, “Uluslararası bir organizasyon için önümüzdeki ay Fransa'da olacağız. Fransa'da burayı dile getirmeye başlayacağız” demişti.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P