banner201

banner177

banner193

YALIN HASTANELER YAYGINLAŞIYOR

Hizmete girmeden önce yalın hastane çalışmalarına başlayan ve yalın düşüncenin sağlık sektöründe ilk adımlarını atarak uygulamaya alan Özel Bursa Medicabil Hastanesi’nin “9. Medicabil Bilimsel Etkinlikleri” kapsamında Ulusal Yalın Hastane Sempozyumu 2 Temmuz 2022 Cumartesi günü Özel Medicabil Hastanesi’nde gerçekleştirilecek.

BURSA 29.06.2022, 13:22
YALIN HASTANELER YAYGINLAŞIYOR

 

Sağlık hizmeti sunucularına ve yalın yaklaşıma ilgisi olan herkesin katılabileceği sempozyumda ‘Değer Temelli Sağlık Hizmeti’ ve ‘Sağlıkta Mükemmeliyet Merkezi’ anlayışı ile hastane içi çeşitli alanlarda yalın ipuçlarına dair bilgiler aktarılacak. Ayrıca katılımcılar alanlarında uzman kişilere yalın sağlığa ait sorularına cevap bulacaklar.

 

Özel Bursa Medicabil Hastanesi tarafından düzenlenen etkinlikte tüm katılımcılarla alışılagelinmiş olan sağlık hizmetine farklı bir pencereden bakılacak. Yalın hastane yaratma yolculuğunda katılımcıların aşmakta ve çözmekte zorluk çektikleri, bir anlamda Türk sağlık sektörünün hizmeti iyileştirme yolculuğunun kronik problemlerini nasıl çözebileceği aranacak.

 

Yalın Hastane Sempozyumu öncesi açıklamalarda bulunan Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, “Bazı hastanelerimizde israfları azaltma ve yönetme çalışmaları sürdürülmekte, yani yalın projeler yürütülmekte, ama bu çalışmaların bilimsel bir kimliğe bürünmesi ve gerek ulusal gerekse uluslararası platformlarda bildirilmesi ve yayınlanması gerekmektedir ve böylelikle Türk Sağlık sektörünü dünyaya duyurma fırsatı yaratılacaktır. İsrafların başında önlenebilir tıbbi hatalar gelmekte ve bunların insanlık boyutunda kaybının ne denli büyük olduğu Amerika Birleşik Devleti’nde yılda 250 bin önlenebilir tıbbi hatalara bağlı ölüm ile tarif edilebilir” dedi.

 

Sağlık sektöründeki yeni gelişmelerle ve uygulamalarla ilgili bilgi paylaşımında bulunmayı meslek etiği açısından çok önemsediklerini de sözlerine ekleyen Prof. Dr. Bilgen, “Can sıkıcı ve can yakıcı bu olayların önlenmesinin yolları bu kongrede tartışılacak ve sonuçları meslektaşlarımızın kazanımları olacaktır” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:41
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:53
Yatsı 21:19
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P