BURSA

Bursa'nın o ilçesi ziyaretçi rekoru kırıyor

Marmara bölgesinde yer alan Bursa'nın Mudanya ilçesi son dönemin yıldızı olan ilçelerden biri olmayı başararak ziyaretçi rekoru kırmaya başladı.

Marmara Bölgesi'nin incisi Mudanya, son dönemde turizmde adeta patlama yaşıyor. Özellikle Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerden akın akın ziyaretçi ağırlayan ilçe, hem deniziyle hem de eşsiz doğasıyla büyüleyici bir atmosfer sunuyor.

Bursa'nın bu şirin sahil kasabası, İstanbullular ve Ankaralılar için hafta sonu kaçamağı veya kısa süreli tatil için ilk tercih haline geldi. Şehir hayatının stresinden uzaklaşmak isteyenler, Mudanya'nın sakin ve huzurlu ortamında adeta nefes alıyor.

Ulusalpost.com'daki habere göre; Marmara bölgesinde yer alan ''Mudanya'' son dönemin yıldızı olan ilçelerden biri olmayı başardı. Mudanya temiz havası ve temiz deniziyle yaz aylarında nefes almak isteyenlerin adresi oluyor. Turistik açıdan pek bilinmeyen Mudanya aslında turizm potansiyeli oldukça yüksek bir ilçe.

Eşsiz yöresel lezzetleriyle dikkat çeken Mudanya'da göçmen mutfağının izlerine rastlamakta mümkün.

MUDANYA'DA NE YENİR?

Karışık ot kavurmaları ve haşlama ot salataları Mudanya sofralarının meşhur lezzetleri arasındadır. Mudanya'da mutlaka tadına bakmanız gereken lezzetler ise aşağıdaki gibidir.

Gelincik.
Balıkotu.
Şevketi bostan.
Ebegümeci.
Labada.
Deniz börülcesi.
Semizotu.
Yabani pazı

MUDANYA HAKKINDA BİLGİLER

mudanya.bel.tr sitesinde yer alan bilgilere göre; Bursa’nın merkez ilçesi olan Mudanya, 28-29 derece doğu boylamları ile 40-41 derece kuzey enlemleri arasında bulunmaktadır. Batıda Karacabey, güneyde Osmangazi ve Nilüfer, doğuda Gemlik ile komşudur; kuzeyde ise Gemlik Körfezi’nin güney sahilleri boyunca uzanır. Gemlik Körfezi’nin güney yüzünü kaplayan ve Bursa Ovası'nı denizden ayıran Mudanya dağları, doğu-batı yönünde uzanır. Batıdan, Susurluk Çayı’nın denize döküldüğü yere kadar uzanan en yüksek tepe 600 metre yüksekliğindeki Karatepe’ye kadar erişir. Arazi engebeli bir yapıya sahiptir. Mudanya’da ılıman Marmara iklimi görülür. Yazlar çok sıcak değil ama kurak geçer. Kışlar nispeten ılık ve yağışlıdır. En soğuk ay Şubat, en sıcak ay Ağustos’tur. En çok poyraz ve yıldız yönünden esen rüzgârları alır. İklim koşulları ve hava kalitesi nedeniyle dışarıdan fazlaca göç almıştır.

MUDANYA'DA MUTLAKA GEZİLMESİ GEREKEN YERLER

Mudanya Mütareke Evi.
Kumyaka Kilisesi.
Tirilye.
Zeytinbağı
Dereköy.
İpekyolu Caddesi.
Tahir Paşa Konağı
Eski Girit Mahallesi.