banner177

banner193

ATIL TARIM ARAZİLERİ İÇİN KORKMAZ’DAN ÇAĞRI

Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz, Büyükorhan arazilerinin büyük bir kısmının atıl durumda olduğuna dikkat çektiği açıklamasında Bursalıları Büyükorhan'da tarım yapmaya davet etti. Korkmaz açıklamasında, "Doğru adımlarla Bursa'daki kazançlarından çok daha fazlasını Büyükorhan'da kazanabilirler" dedi.

BÜYÜKORHAN BELEDİYESİ 02.12.2020, 12:06 02.12.2020, 12:12
ATIL TARIM ARAZİLERİ İÇİN KORKMAZ’DAN ÇAĞRI

Arazilerimizin yüzde 60’ı atıl durumda. Tarımda katma değeri ve ekonomik değeri yüksek olan ürünler üretmeliyiz. Bizim çocukluğumuzda tarım arazisi olarak kullanılan yerler artık ekilip biçilmiyor. Gençlerimizin doğru ve bilinçli yatırımlar ile Bursa’daki ekonomik gelirlerlerinden çok daha fazla kazanç elde edeceklerini düşünüyorum.   Son iki yılda 35 yaş ve altı 7 gencimiz Bursa’dan Harmancık’a yerleşti ve burada işletmecilik yapıyorlar.. Küçükbaş, büyükbaş, besi tavukçuluğu yapıyorlar. Göç sayılarını düzenli bir şekilde arttırırsak Harmancık ve dağ ilçeleri için olumlu sonuçlar doğuracaktır. İlçemizin geleceğinden umutluyum. Göç sadece dağ yöresinin veya Bursa’nın sorunu değil dünyanın sorunu. Bugün Hollanda’da, Fransa’da, İtalya’da ve daha birçok Avrupa ülkesinde devletler vatandaşların kırsala yani köylere dönmesi için teşvik veriyor.”

“İMAR İÇİN 4 PROJE SUNUYORUZ”

Deprem konusunda en güvenilir yerlerin başında Bursa’nın dağ ilçeleri gelmektedir. Güzel bir planlama ile yaşanabilir bir Büyükorhan olacak. Önümüzdeki yıllarda dağ ilçelerine olan talep daha da artarak devam edecek. Geleceğe yön verecek bir dönemdeyiz. Vatandaşlarımız bizim göstermiş olduğumuz mevzuatlara uymaları dahilinde hiçbir sıkıntı yaşamayacağı konutlara sahip olabilirler. Bu konuda Belediyemizin vatandaşlarımıza sunmuş olduğu 4 proje var. İmarın planlı olması dahilinde altyapı sorunu olmayan yaşam kalitesi yüksek yeni yerler ilçemize kazandırılabilir.

HALI SAHA VE BASKETBOL SAHASI İLÇEYE KAZANDIRILDI

“Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yaptığımız protokol kapsamında ilçemize spor tesislerinin kazandırılması konusunda anlaşma sağlandı. 1 halı saha ve 2 basketbol sahası Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkılarıyla ilçeye kazandırılacak. Önümüzdeki yıllarda ise hedefimiz ilçemizde amatör müsabakaların oynanacağı bir stadyum kazandırmak istiyoruz.”

“KAPSAMLI MİLLET BAHÇESİNİ İLÇEMİZE KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”

“İlçemize kazandırmak istediğimiz stadyumu millet bahçesi konseptiyle gerçekleştirmek istiyoruz. İçinde yürüyüş ve koşu parkurlarının olduğu, piknik alanlarının, sosyal donatı alanlarından oluşan bir millet bahçesini Büyükorhan’a kazandırmak istiyoruz. Yerimiz hazır. İnşallah ilçemize kazandıracağız.”

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P