banner204

banner177

banner193

banner205

BURSA’NIN TEK TREN İSTASYONU BÜYÜKORHAN’DA... HEDEF BÜYÜK !

Şehir merkezine 105 kilometre mesafede olan Büyükorhan ilçesindeki Piribeyler tren istasyonunun Bursa'nın tek tren istasyonu olduğunu aktaran Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz, açıklamalarda bulundu.

BÜYÜKORHAN BELEDİYESİ 02.12.2020, 10:44 08.12.2020, 13:44
BURSA’NIN TEK TREN İSTASYONU BÜYÜKORHAN’DA... HEDEF BÜYÜK !

Tarihi yüzyıllar öncesine dayanan Bursa’nın dağ ilçelerinden olan Büyükorhan’ın Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz; ilçenin tarım ve hayvancılıkta marka hale gelmesi için çalıştıklarını turizm ve eğitim gibi konularda yapılan çalışmaları Bursa Haberdar Gazetesi’ne anlattı. Rekor oyla seçilen Başkan Korkmaz Bursa’nın tek tren istasyonun Büyükorhan’da yer aldığını da ifade ederek Bursa'nın kara yolu taşımacılığıyla buluşturmak istediklerini aktardı.

İlçenin en önemli geçim kaynaklarının tarım ve hayvancılık olduğunu aktaran Korkmaz,” Büyükorhan’da tarım, hayvancılığa dayalı olarak yapılabiliyor. Yem ürünleri daha çok üretiliyor. Bu anlamda yaban mersini üretiminin yaygınlaştırılması ilçemize çok büyük bir alternatif olacak. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısında diğer dağ ilçelerinin toplamından daha fazla hayvanımız var. Tarım ve hayvancılıkta ilçemizi marka haline getirme gayretindeyiz” dedi.

BURSA’NIN TEK TREN İSTASYONU BÜYÜKORHAN’DA !

Şehir merkezine 105 kilometre mesafede olan Büyükorhan ilçesindeki Piribeyler tren istasyonunun Bursa'nın tek tren istasyonu olduğunu aktaran Korkmaz, “Bursa-Balıkesir sınırında bulunan istasyon Büyükorhan sakinleri tarafından kullanılıyor. Civar köylüler ve ilçe sakinleri trene binerek bağlı oldukları Bursa yerine Kütahya, Balıkesir, Eskişehir, Ankara ve İzmir'e gidiyor. Bu trenle yük ve yolcu nakli yapılıyor. Buradan günde 6 sefer yapılıyor. Biz bu tren istasyonunu Bursa'nın kara yolu taşımacılığıyla buluşturmak istiyoruz. Biz Ulaştırma Bakanımızla bir görüşme yaptık. İstasyonla ilçemiz arası 34 kilometre, bu mesafeyi kara yolları ağ sınırına aldıracağız. Yolun yenilenmesiyle birlikte Bursa-Orhaneli ve Büyükorhan'a yeni bir yol çalışması var. Bu yolla ilçemizden tren istasyonuna giden yolun aynı zamanda bitmesiyle birlikte tren taşımacılığından faydalanmak istiyoruz"

KATILIMCI VE ŞEFFAF BELEDİYECİLİK

İlçenin gelişmesi ve ilçe halkının huzurlu bir hayat sürdürmesi için gece gündüz çalıştıklarını aktaran Korkmaz, “İlçe dinamiklerimizle uyumumuz çok güzel. Belediye meclisimiz, ihalelerimiz halka açık olarak gerçekleştiriliyor. Katılımcı ve şeffaf belediyeciliği Büyükorhan’da gösterdiğimizi düşünüyoruz.” İfadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:38
Güneş 07:02
Öğle 13:17
İkindi 16:40
Akşam 19:21
Yatsı 20:40
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P