banner204

banner177

banner193

banner205

BÜYÜKORHAN’DA BÜYÜK HAYALLER GERÇEK OLUYOR

Tarihi yüzyıllar öncesine dayanan Bursa’nın dağ ilçelerinden olan Büyükorhan’ın Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz; ilçenin tarım ve hayvancılıkta marka hale gelmesi için çalıştıklarını turizm ve eğitim gibi konularda yapılan çalışmaları Bursa Haberdar Gazetesi’ne anlattı. Rekor oyla seçilen Başkan Korkmaz Bursa’nın tek tren istasyonunun Büyükorhan’da yer aldığını da ifade ederek Bursa'nın kara yolu taşımacılığıyla buluşturmak istediklerini aktardı.

BÜYÜKORHAN BELEDİYESİ 02.12.2020, 10:08 04.07.2022, 10:54
BÜYÜKORHAN’DA BÜYÜK HAYALLER GERÇEK OLUYOR

ÖZEL HABER- SERCAN GÜLER - BURSAHABERDAR 

 İlçenin en önemli geçim kaynaklarının tarım ve hayvancılık olduğunu aktaran Korkmaz,” Büyükorhan’da tarım, hayvancılığa dayalı olarak yapılabiliyor. Yem ürünleri daha çok üretiliyor. Bu anlamda yaban mersini üretiminin yaygınlaştırılması ilçemizde çok büyük bir alternatif olacak. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısında diğer dağ ilçelerinin toplamından daha fazla hayvanımız var. Tarım ve hayvancılıkta ilçemizi marka haline getirme gayretindeyiz” dedi.

KATILIMCI VE ŞEFFAF BELEDİYECİLİK

İlçenin gelişmesi ve ilçe halkının huzurlu bir hayat sürdürmesi için gece gündüz çalıştıklarını aktaran Korkmaz, “İlçe dinamiklerimizle uyumumuz çok güzel. Belediye meclisimiz, ihalelerimiz halka açık olarak gerçekleştiriliyor. Katılımcı ve şeffaf belediyeciliği Büyükorhan’da gösterdiğimizi düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

BURSA’NIN TEK TREN İSTASYONU BÜYÜKORHAN’DA !

Şehir merkezine 105 kilometre mesafede olan Büyükorhan ilçesindeki Piribeyler tren istasyonunun Bursa'nın tek tren istasyonu olduğunu aktaran Korkmaz, “Bursa-Balıkesir sınırında bulunan istasyon Büyükorhan sakinleri tarafından kullanılıyor. Civar köylüler ve ilçe sakinleri trene binerek bağlı oldukları Bursa yerine Kütahya, Balıkesir, Eskişehir, Ankara ve İzmir'e gidiyor. Bu trenle yük ve yolcu nakli yapılıyor. Buradan günde 6 sefer yapılıyor. Biz bu tren istasyonunu Bursa'nın kara yolu taşımacılığıyla buluşturmak istiyoruz. Biz Ulaştırma Bakanımızla bir görüşme yaptık. İstasyonla ilçemiz arası 34 kilometre, bu mesafeyi kara yolları ağ sınırına aldıracağız. Yolun yenilenmesiyle birlikte Bursa-Orhaneli ve Büyükorhan'a yeni bir yol çalışması var. Bu yolla ilçemizden tren istasyonuna giden yolun aynı zamanda bitmesiyle birlikte tren taşımacılığından faydalanmak istiyoruz"

DERECİK BAZALİKASI İÇİN TURİZM ATAĞI

Derecik Bazalikası, Uludağ Üniversitesi geçmiş dönemlerde çalışmalar gerçekleştirdi. Konu ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı’mıza projemizi aktardık. Göbeklitepe’deki düzenlemenin bir benzerini içeren projemizi teslim ettik. Bu yerin sadece yüzde 50’si görünüyor. Bölgede yapılacak kapsamlı çalışmalar ile birlikte tarihi eserlerin ortaya çıkacağını düşünüyoruz. Bu gelişmeler bölgemiz turizmi açısından faydalı olacaktır. 2021 yılında konu ile ilgili çalışmalar yapılacak.

"Orhan Mahallesi’nde 4 bin 798 metre kare arsa üzerinde yapılmakta olan 12 yatak kapasiteli ilçe hastanemiz yıl sonunda faaliyete geçecek.”


DOĞA HARİKASI GÖRECİK’E DESTEK BEKLENİYOR

Bursa’nın dağ ilçelerinden Büyükorhan’da görenleri kendine hayran bırakan doğa harikası yayla, yapılacak yatırımla cazibe merkezi haline gelecek. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Korkmaz, “Büyükorhan Belediyesi, hazırladığı projeyle yaylayı bir cazibe merkezi haline dönüştürmeyi düşünüyor. Bungalov evlerin yapılacağı yaylanın içinden dere akacak, hasta olup da konaklayanlara şifa dağıtan yayla buraya gelenleri daha iyi ortamda misafir edecek. Ayrıca basketbol ve voleybol sahaları yapacağız. Geleneksel Türkmen Şenliklerinin yapıldığı yaylamızda bu tür etkinliklere engel olmayacak şekilde, 30 adet bungolov evin olduğu, 20 araçlık karavan kamp alanının oluşturulacağı, macera parkı, yürüyüş ve bisiklet yollarının olduğu projemizi tamamladık. Büyükşehir Belediyesi ve ilgili bakanlıklarımızın destekleriyle bu projemizi hayata geçirmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

SU SORUNLARINA ÇÖZÜM BEKLİYORUZ

“BUSKİ’de Büyükorhan’ın su sorunlarıyla ilgili toplantılar gerçekleştiriyoruz. Su sorununun olduğu köylerimizdeki sorunları sürekli olarak gündeme taşıyoruz. 2021 eylem planı içerisinde bu sorunlarda yer alacak. Kısa zamanda çözüme kavuşturacağımıza inanıyorum.”

“3 yılın sonunda altyapı ve üst yapı anlamında birçok sorun çözülecek, önemli bir sorunumuz kalmayacak. Önemli olan ilçenin ekonomik anlamda kalkınmasını sağlayacak adımların atılarak tersine göçün sağlanmasını kolaylaştırmalıyız.”

REKOR OY BÜYÜKORHAN’DA

“2019 yerel seçimlerinde yüzde 63 oy olarak AK Parti’nin Bursa’da en büyük yüzde ile kazandığı ilçe Büyükorhan oldu. 2014 yerel seçimlere göre kıyasladığımızda ise 15 puanlık artış ile göreve gelmenin sevinci ve bilinci içindeyiz.”

MESLEK YÜKSEKOKULU İLÇEYE DEĞER KATIYOR

Uludağ Üniversitesi’ne bağlık Meslek Yüksekokulu’nun eğitim ve öğretim faaliyetlerine ilçede devam ettiğini aktaran Korkmaz “ Av ve Yaban Hayatı ile Orman bölümlerinin kampüsü ilçemizde eğitim hayatına devam ederken bu yıl açılan Çocuk Gelişimi bölümü ile bölüm sayısı üçe yükseldi. Çocuk gelişimi bölümünün kontejyanları tamamen doldu. Kız Öğrenci yurdumuz hazır. İlçemizin en güzel binasını Kız Öğrenci Yurdumuz oldu. Uludağ Üniversitesi’ne yeni bir bölüm açılması yönünde başvurumuz oldu. Meslek Yüksek Okulu’nda bölüm sayısı 4’e yükseldiğinde üniversitemizin gerek kültürel gerekse ekonomik anlamda ilçemize kattığı değer çok daha önemli olacak.

“2021 yılında imar revizyon uygulaması yapacağız. Büyükşehir Belediyesi’nin de bu anlamda destekleri sürüyor. Pandemi nedeniyle köylere olan talep arttı.”

ATIL TARIM ARAZİLERİ İÇİN KORKMAZ’DAN ÇAĞRI

“Arazilerimizin yüzde 60’ı atıl durumda. Tarımda katma değeri ve ekonomik değeri yüksek olan ürünler üretmeliyiz. Bizim çocukluğumuzda tarım arazisi olarak kullanılan yerler artık ekilip biçilmiyor. Gençlerimizin doğru ve bilinçli yatırımlar ile Bursa’daki ekonomik gelirlerlerinden çok daha fazla kazanç elde edeceklerini düşünüyorum.   Son iki yılda 35 yaş ve altı 7 gencimiz Bursa’dan Harmancık’a yerleşti ve burada işletmecilik yapıyorlar.. Küçükbaş, büyükbaş, besi tavukçuluğu yapıyorlar. Göç sayılarını düzenli bir şekilde arttırırsak Harmancık ve dağ ilçeleri için olumlu sonuçlar doğuracaktır. İlçemizin geleceğinden umutluyum. Göç sadece dağ yöresinin veya Bursa’nın sorunu değil dünyanın sorunu. Bugün Hollanda’da, Fransa’da, İtalya’da ve daha birçok Avrupa ülkesinde devletler vatandaşların kırsala yani köylere dönmesi için teşvik veriyor.”

HALI SAHA VE BASKETBOL SAHASI İLÇEYE KAZANDIRILDI

“Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yaptığımız protokol kapsamında ilçemize spor tesislerinin kazandırılması konusunda anlaşma sağlandı. 1 halı saha ve 2 basketbol sahası Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkılarıyla ilçeye kazandırılacak. Önümüzdeki yıllarda ise hedefimiz ilçemizde amatör müsabakaların oynanacağı bir stadyum kazandırmak istiyoruz.”

“KAPSAMLI MİLLET BAHÇESİNİ İLÇEMİZE KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”

“İlçemize kazandırmak istediğimiz stadyumu millet bahçesi konseptiyle gerçekleştirmek istiyoruz. İçinde yürüyüş ve koşu parkurlarının olduğu, piknik alanlarının, sosyal donatı alanlarından oluşan bir millet bahçesini Büyükorhan’a kazandırmak istiyoruz. Yerimiz hazır. İnşallah ilçemize kazandıracağız.”

“İMAR İÇİN 4 PROJE SUNUYORUZ”

Deprem konusunda en güvenilir yerlerin başında Bursa’nın dağ ilçeleri gelmektedir. Güzel bir planlama ile yaşanabilir bir Büyükorhan olacak. Önümüzdeki yıllarda dağ ilçelerine olan talep daha da artarak devam edecek. Geleceğe yön verecek bir dönemdeyiz. Vatandaşlarımız bizim göstermiş olduğumuz mevzuatlara uymaları dahilinde hiçbir sıkıntı yaşamayacağı konutlara sahip olabilirler. Bu konuda Belediyemizin vatandaşlarımıza sunmuş olduğu 4 proje var. İmarın planlı olması dahilinde altyapı sorunu olmayan yaşam kalitesi yüksek yeni yerler ilçemize kazandırılabilir.

BÜYÜKORHAN DOĞALGAZA KAVUŞTU

Bursagaz ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde doğalgaz Aralık ayı içerisinde halkımızın hizmetine sunulması hedefleniyor. 3 mahallemizin ikisinde testler bitti. Büyükorhan doğalgaza kavuşacak. Büyükorhan’da doğalgaz büyük bir nimet. Yaş ortalamamızda yüksek olduğu için onlarında yaşamı daha da kolaylaşacak. Önümüzdeki yıllarda diğer mahallerimize de doğalgaz ulaşmış olacak.  Büyükorhan’ın şuanda her alanı bir şantiye gibi… Bu çalışmaları 3 yıl içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz.

“İLÇEMİZDE ÇALIŞTAY DÜZENLEYECEĞİZ”

“İlçemizde tarım, hayvancılık ve turizm konularıyla alakalı çalıştay düzenleyerek; Her alandan uzman kişilerle ilçe halkımızın hangi imkanlardan nasıl yararlanacağı, gelirlerini artırmak için neler yapabilecekleri ile alakalı ufkumuzu genişletmek istiyoruz. Koltuk değil hizmet sevdalısı olduklarının altınız çizen Korkmaz, Dönem sonunda Büyükorhan’da kalıcı izler bırakma hedefi içerisindeyiz. Birçok alanda çalışmalarımız devam ediyor.”

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P