banner204

banner177

banner193

banner205

BÜYÜKORHAN'DA DERECİK VE GÖRECİK İÇİN TURİZM ATAĞI

Büyükorhan'da Dereceik Bazalikası için düğmeye basıldı. Doğa harikası Görecik Yaylası için destek beklediklerini aktaran Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz çarpıcı açıklamalarda bulundu.

BÜYÜKORHAN BELEDİYESİ 02.12.2020, 10:52 02.12.2020, 10:59
BÜYÜKORHAN'DA DERECİK VE GÖRECİK İÇİN TURİZM ATAĞI

DERECİK BAZALİKASI'NDA ÇALIŞMALAR BAŞLADI 

Derecik Bazalikası Uludağ Üniversitesi geçmiş dönemlerde çalışmalar gerçekleştirdi. Konu ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı’mıza projemizi aktardık. Göbeklitepe’deki düzenlemenin bir benzerini içeren projemizi teslim ettik. Bu yerin sadece yüzde 50’si görünüyor. Bölgede yapılacak kapsamlı çalışmalar ile birlikte tarihi eserleri ortaya çıkacağını düşünüyoruz. Bu gelişmeler bölgemiz turizmi açısından faydalı olacaktır. 2021 yılında konu ile ilgili çalışmalar yapılacak.

DOĞA HARİKASI GÖRECİK’E DESTEK BEKLENİYOR

Bursa’nın dağ ilçelerinden Büyükorhan’da görenleri kendine hayran bırakan doğa harikası yayla, yapılacak yatırımla cazibe merkezi haline gelecek. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Korkmaz, “Büyükorhan Belediyesi, hazırladığı projeyle yaylayı bir cazibe merkezi haline dönüştürmeyi düşünüyor. Bungalov evlerin yapılacağı yaylanın içinden dere akacak, hasta olup da konaklayanlara şifa dağıtan yayla buraya gelenleri daha iyi ortamda misafir edecek. Ayrıca basketbol ve voleybol sahaları yapacağız. Geleneksel Türkmen Şenliklerinin yapıldığı yaylamızda bu tür etkinliklere engel olmayacak şekilde, 30 adet bungolov evin olduğu, 20 araçlık karavan kamp alanının oluşturulacağı, macera parkı, yürüyüş ve bisiklet yollarının olduğu projemizi tamamladık. Büyükşehir Belediyesi ve ilgili bakanlıklarımızın destekleriyle bu projemizi hayata geçirmek i

  Orhan Mahallesi 4 bin 798 metre kare arsa üzerinde yapılmakta olan 12 yatak kapasiteli ilçe hastanemiz yıl sonunda faaliyete geçecek.”

 “3 yılın sonunda altyapı ve üst yapı anlamında birçok sorun çözülecek, önemli bir sorunumuz kalmayacak. Önemli olan ilçenin ekonomik anlamda kalkınmasını sağlayacak adımların atılarak tersine göçün sağlanmasını kolaylaştırmalıyız.”

“2021 yılında imar revizyon uygulaması yapacağız. Büyükşehir Belediyesi’nin de bu anlamda destekleri sürüyor. Pandemi nedeniyle köylere olan talep arttı.”

stiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:38
Güneş 07:02
Öğle 13:17
İkindi 16:40
Akşam 19:21
Yatsı 20:40
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P