banner201

banner177

banner207

23.05.2020, 12:58

ÇAV BELLA - BİR TERÖR MARŞI

 Grup Yorum'un Çav Bella şarkısını bazı belediyeler karantina bahanesiyle vatandaşa  bol bol dinletiyorlar. Yaşama sevinci, mutluluk, sevgi gibi kavramları içeren onbinlerce şarkı varken “dağlara çıkıp partizanca (!) ölmeyi” öneren bu şarkıya niye kafayı taktılar? Entelektüel birikimleri bu kadar mı kıt? Bu ülkede yaşananlardan, acılardan bu kadar mı habersizler? Bu milletin değerlerinden bu kadar mı kopuklar?

 Sibel Yalçın isimli DHKP-C'li terörist, 9 Haziran 1995 tarihinde, nöbet tutan 23 yaşındaki polis memuru Rüştü Erdem'i şehit etmiştir. Sibel Yalçın'ın kaldığı evi polise bildiren bakkal Hasan Levent sonraki günlerde üç örgüt üyesi tarafından dükkanında öldürülmüştür. Bu olaylardan sonra Grup Yorum “Sibel Yalçın Destanı” diye bir şarkı yapıyor. Yanlış okumadınız şehit düşen polisimiz için değil tam tersine teröriste övgüler düzüyor. Diyor ki: “Öyle bilge, öyle insan. gözlerinde gökyüzünün yedi rengi” Sanırsın iyilik ve erdem timsali. Halbuki beyni yıkanmış, gözü dönmüş, millet ve devlet düşmanı bir terörist. Adres sorma bahanesiyle yaklaşıyor, şehit ediyor 23'ündeki Rüştü'yü.

 Grup Yorum, bünyesinde DHKP-C ile ilişkileri net olarak tespit edilmiş çok sayıda kişiyi barındırdı. Teröristlerin yetiştirilmesi, örgütlenmesi, iletişimi için adeta bir paravan görevi yaptı. Müziğin cazibesini ve şiirin gücünü kötüye kullanıp gençlerin devlete ve millete düşman olarak yetişmesi için çaba harcadılar. DHKP-C'lilerin en belirgin özelliklerinden biri, tutuklandıklarında ölüm orucuna başlamaları. Mesela Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden terörist ölüm orucunda öldü. Yine birkaç gün önce Grup Yorum üyesi terörist İbrahim Gökçek (gri kodla aranıyordu) ölüm orucunda öldü. Grup Yorum da zaten bunu övüyor. “Biz hiç teslim olmadık ki tutuklasanız da teslim olmayız” diyor. “Dersim Dağları'nda elinde mavzeriyle şarkı söylüyor” diyor. Halbuki biz şarkı mavzerle değil sazla söylenir diye biliyorduk.
 

 Dönelim tekrar Çav Bella'ya. Şarkının aslı İtalyanca ve partizan kelimesi İtalyan komünistleri ifade etmek için kullanılıyor. Peki Grup Yorum kendi Çav Bella'sında “Dağlara çıkıp partizanca ölmeyi” hangi manada kullanıyor? Gerçekten merak ediyorum. Bizim Cumhuriyetçi ve Halkçı olduğunu iddia eden bazı yöneticilerimiz bu şarkıyı belediye hoparlörlerinden vatandaşa dinletirken akıllarından neyi geçiriyorlar? Kime hizmet edip, kimin sözcülüğünü yaptıklarının farkındalar mı? Kimse beni bu yöneticilerin Atatürkçü olduğuna inandıramaz!

 Bu paragrafı komünizmi güzel bir şey sanan genç kardeşlerim için yazıyorum. Komünizm dünyada en geniş kapsamda SSCB ve Çin'de uygulandı. Lenin, Stalin ve Mao gibi isimler yüzbinlerce insanın katledilmesinden sorumludur. Komünizm aşırı baskıcı, halk iradesini hiçe sayan, özgür düşünceyi yokeden, vadettiği hiçbir hedefe ulaşamayan bir yönetim biçimi olarak acı şekilde yaşanmış ve tarih sahnesinden silinmiştir. Küba dahil hiçbir komünist ülke, vatandaşına seçme ve seçilme hakkı, eşit yurttaşlık gibi cumhuriyetin asli unsurlarını sunamamış. Refah ve alım gücü yerine halkın üstüne çökmüş fakirlik ve çaresizlik üretmiştir.

 Birkaç gün önce İzmir'de camilerin merkezi ezan sistemi frekansına girip Grup Yorum'un Çav Bella şarkısını çaldılar. Şahsi düşüncem, DHKP-C'nin uyuyan hücrelerinin ya da sempatizanlarının bu işte parmağı var. Tüm dünyada, ezan yasağı olan ülkelerde dahi camilerden ezan sesi yükseldiği bir dönemde, ülkemizde kutsalımızın ve değerlerimizin  çiğnenmesi milletimizi derinden yaraladı ve üzdü. İçişleri Bakanlığımız olayla ilgili tahkikatı başlattı. Faillerin en kısa sürede adalete teslim edilmesi duamızla Ramazan Bayramınızı kutluyor, Coronasız güzel günler diliyorum.

Yorumlar (1)
Ümmühan Yıldız 2 yıl önce
Malesef doğru bir tesbit,Allah cc zalimlere fırsat vermesin, inançlı,iyiye ,doğruya ,güzele,inananlara yarfım etsin,feraset,uyanıklık versin,yazı için de elinize ,yüreğinize sağlık ,teşekkürler,Allah razı olsun
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:06
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:58
Yatsı 21:26
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P