banner201

banner177

banner193

AŞI OLANLARA PİYANGO VURACAK

Koronavirüs aşısına teşvik amaçlı ilginç bir kampanyaya imza atıldı. Amerika'nın Ohio eyaletinde, Covid-19 aşısı olmuş beş kişiye çekiliş kapsamında 1 milyon dolar verileceği açıkladı. Aşı teşvikleri ilginç bir hal almaya başladı. Birçok ülkede aşı teşviki konusunda farklı uygulamalar hayata geçiyor. İşte detaylar

DÜNYA 14.05.2021, 09:25 14.05.2021, 09:34
AŞI OLANLARA PİYANGO VURACAK

Aşıya olan ilgilinin azalması nedeniyle eyalet çapında aşılama oranlarını arttırmak hedeflenirken, fikir Ohio Valisi Cumhuriyetçi Mike DeWine’dan geldi. Çarşamba günü yaptığı açıklamada Dışişleri Bakanı aracılığıyla çekilişlerin 26 Mayıs'ta başlayacağını duyurdu.

1 milyon dolarlık çekiliş için Ohio’nun federal koronavirüs yardım fonlarının kullanılacağı aktarıldı.

Eyaletteki Covid-19 yardım fonlarının çekiliş kapsamında kullanılması tartışmalara neden oldu. Bazıları bu çekilişin Covid-19’da gelinen son nokta olduğunu söylerken bir kesim de benzer ama yetersiz tekliflerin farklı eyaletlerde yapıldığını, yapılacak çekilişin salgından kurtulmak için iyi bir plan olup olmadığını gelecek sürecin göstereceğini belirtti. Çekilişin federal düzenlemelere uygunluğu da sorgulandı.

Cumhuriyetçi DeWine televizyonda yaptığı konuşmada çekilişin yasallığına ilişkin sorulara karşılık, 1 milyon dolarlık tutarın federal koronavirüs yardım fonları tarafından ödeneceğini ifade etti.

Haftalık olarak yürütüleceği bilinen çekiliş beş hafta sürecek, çekiliş Ohio Sağlık Bakanlığı denetiminde ve sponsorluğunda gerçekleşecek. İlk çekiliş 26 Mayıs’ta yapılacak.

Cumhuriyetçi Mike DeWine'ın öncüsü olduğu fikir için Twitter üzerinden yaptığı açıklamada bazılarının ‘‘DeWine sen delisin! Bu milyon dolarlık çekiliş fikri para kaybıdır’’ diyeceğini biliyorum ancak salgının bu noktasındaki gerçek israf, aşı isteyen herkes için hazır olduğunda COVID-19’da kaybedilen bir hayattır’’ ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:41
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:53
Yatsı 21:19
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P