banner201

banner177

banner193

AVRUPA'YI TARİHİNİN EN KÖTÜ KIŞI BEKLİYOR

Fransız gazetesi Le Monde'ye çarpıcı açıklamalarda bulunan Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, ülkesinin Rus gazına alternatif olabileceğini düşünenlerin yanıldığını, Rusya'nın küresel pazar için önemli bir kaynak olduğunu ifade etti.

DÜNYA 15.09.2022, 17:57
AVRUPA'YI TARİHİNİN EN KÖTÜ KIŞI BEKLİYOR

Rusya'nın AB'ye gaz akışını büyük oranda durdurmuştu. Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte Avrupa, yeni gaz kaynakları aramaya başladı. Avrupa özellikle alternatif olarak Körfez ülkelerinin kapısını çalarken burada ön plana çıkan ülke Katar oldu. Fakat Katar Emiri'ninson açıklamaları AB tarafında pek de hoş karşılanmayacak.

"AVRUPA'NIN YAPTIRIMLARI İŞLERİ KARMAŞIK HALE GETİRDİ''

Al Sani, Rusya ile Avrupa arasındaki doğalgaz krizine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Rusya ile Ukrayna Savaşı'nın ardından Avrupa'nın uyguladığı yaptırımların işleri daha da karmaşıklaştırdığını savunan Al Sani, Rusya'nın küresel pazar için önemli bir kaynak olduğunu vurguladı.

AB'nin son umudu Katar da kapıları kapattı! Avrupa bu kış gerçekten donacak

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani.

'RUSYA'NIN ALTERNATİFİ DEĞİLİZ'

Al Sani, enerji ve gaz konusunda ise Asya başta olmak üzere Avrupa ülkelerine enerji ihraç ettiklerini ve ilerleyen yıllarda da bu ülkelere gaz ihraç etmeye devam edeceklerini dile getirerek, "Rus gazının alternatifi olabileceğimizi düşünenler yanılıyorlar çünkü Rusya küresel pazar için önemli bir kaynak" ifadelerini kullandı. Tüm dünya için işleri karmaşık hale getiren yaptırımlar konusuna dikkatli yaklaşmak gerektiğini, Avrupa kıtasına gaz tedarikinde yaşanan kesintinin sebep olduğu sorunlardan herkesin etkilendiğini işaret etti.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:41
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:53
Yatsı 21:19
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P