banner204

banner177

banner193

banner205

KRİTİK ZİRVEDEN İLK BİLGİ: İŞTE UKRAYNA'NIN İSTEĞİ

Rusya ve Ukrayna arasında Belarus'ta gerçekleştirilen müzakereden ilk bilgiler geldi. Ukrayna heyeti, müzakerede Kırım ve Donbas dahil Ukrayna topraklarındaki tüm Rus güçlerinin çekilmesini talep etti.

DÜNYA 28.02.2022, 16:38
KRİTİK ZİRVEDEN İLK BİLGİ: İŞTE UKRAYNA'NIN İSTEĞİ

Rusya ve Ukrayna devlet yetkililerinin temsilcileri, tüm dünyanın merakla takip ettiği müzakere kapsamında Belarus'ta bir araya geldi.

Merakla beklenen müzakerelerden ilk bilgiler de geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin Ofisi'nden yapılan açıklamada, Kiev'in Kırım ve Donbass da dahil olmak üzere Ukrayna'daki tüm Rus birliklerinin geri çekilmesini talep ettiği belirtildi.

Müzakerede Ukrayna tarafını Halkın Hizmetkarı grubunun Başkanı David Arakhamia, Ukrayna Savunma Bakanı Aleksiy Reznikov, Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Danışmanı Podolyak, Ukrayna Delegasyonu Üçlü Temas Grubu Birinci Başkan Yardımcısı Andriy Kostin, Milletvekili Rüstem Ömerov ve Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Toçitskiy temsil etti.

Rusya heyetinin başındaki isim olan Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinsky, Rusya'nın Ukrayna ile müzakerelerde her iki tarafın da çıkarına olacak bir anlaşmaya varmakla ilgilendiğini belirtti. Medinsky, "Çatışmanın her saati Ukrayna vatandaşlarının, Ukraynalı askerlerin ölümü anlamına geliyor. Bu nedenle elbette, mümkün olan en kısa sürede anlaşmaya varmakla ilgileniyoruz. Anlaşmaların her iki tarafın da çıkarlarını karşılaması gerektiğine şüphemiz yok" diye konuştu.

Kremlin tarafından görüşmenin başladığı sırada yapılan açıklamada, "Müzakereler sessiz ilerleyecek. Delegasyonların talep ve pozisyonları açıklanmayacak." denilmişti.

Ukrayna tarafı ise görüşmelerden önce Kiev'deki siviller için "Başkenti terk edebilirsiniz" açıklaması yapan Rusya'ya yanıt verdi. Ukraynalı yetkililer, "Kiev kuşatılmış durumda değil. Sadece hayal edebilirler, başkentimizi vermeyeceğiz" sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P