banner201

banner177

banner193

Simpsons dizisi Kobe Bryant'ın ölümünü bildi ve virüs kehaneti de çıktı

The Simpsons'ın Kobe Bryant ve Çin'den dünyaya yayılan Corona virüs'ü de kehanetleri arasında bulundurduğu ortaya çıktı.

DÜNYA 28.01.2020, 10:25 28.01.2020, 10:34
Simpsons dizisi Kobe Bryant'ın ölümünü bildi ve virüs kehaneti de çıktı

Eski yıldız basketbolcu NBA efsanesi Kobe Bryant (41), Kaliforniya'daki bir helikopter kazası sonucunda hayatını kaybetti. Feci kazada Kobe Bryant'ın 13 yaşındaki kızı Gianna da yaşımını yitirdi.

Trend topic oldu: ABD dizi The Simpson, Kobe Bryant'ın ölümünün ardından özellikle Twitter'de çok konuşulurken dünya gündeminde yerleşti ve trend topic oldu. The Simpson dizisinin kehanetlerinin gerçekleşmesi okuyucularda büyük bir şaşkınlık yarattı.

Birçok yapıma esin kaynağı oldu: Matt Groening tarafından yaratılan The Simpson, dünya televizyon tarihinin en uzun soluklu dizilerinden biri olma özelliği taşıyor. 1989 yılında yayımlanmaya başladığı andan itibaren televizyon animasyonlarının seyrini değiştirdi, birçok yapıma esin kaynağı oldu.

Geleceği tahmin etmesi dikkat çekiyor: Simpsons dizinin en meşhur olduğu alanlardan biri de geleceği tahmin etmesi. Bir yanda Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyanın hayatını tehdit eden Corona virüs, diğer bir yanda dünyaca ünlü basketbolcu Kobe Bryant'ın helikopter kazası sonrası hayatını kaybetmesi.

 

Dünyanın son günlerde konuştuğu bu iki olay meğer The Simpsons ile ekranlara gelmiş. Bakın nasıl.

Takvim yaprakları 1993 yılını gösterdiğinde yayınlanan bir The Simpsons bölümünde Çin'den, Springfield'a yani The Simpson'ta olayların geçtiği şehre bir paket gelir. Tabi bu pakete Çinli kargo görevlileri bir virüs bulaştırır.

Kutu Homer Simpson adına gönderilmiştir. Haliyle Homer Simpson kutuyu açar ve sonrasında olanlar olur. Çin'den gelen virüs çoktan Homer Simpson'ı etkisi altına almıştır. Tabi Çin'den tek bir kutu gelmez. Dizideki pek çok karakteri Çin'den virüslü kutu gelir. Ve birden şehri etkisi altına alır. Peşi sıra ölümler yaşanacaktır. 

Kobe Bryant, The Simpsons'ın yayınlanan bir bölümünde helikopter ile kaza yapar. Dizide Kobe Bryant ölmese de, bu görüntüler akıllarda soru işareti bırakmaya yeter de artar bile.

Ünlü TV dizisi Simpsons'ın ABD Başkanı Trump'ın 2019 yılında öleceğini tahmin ettiği iddiası da ilgi çeken paylaşımlar arasındaydı. Ancak, Simpsons dizisinin bu kehaneti (henüz) gerçekleşmedi

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:41
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:53
Yatsı 21:19
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P