banner204

banner177

banner193

banner205

TALİBAN HEYETİ TÜRKİYE'YE GELİYOR

Taliban'ın Afganistan Dışişleri Bakanı Amir Khan Muttaqqi liderliğindeki heyeti, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun davetiyle Türkiye'ye geliyor. Ankara'da yapılacak görüşme Taliban heyetiyle ilk resmi temas olması nedeniyle büyük önem arz ederken, toplantıda başta Kabil Havalimanı'nın işletilmesi olmak üzere insani yardım, göçmen sorunları ve iki ülke arasındaki ticaret masaya yatırılacak.

DÜNYA 14.10.2021, 10:53
TALİBAN HEYETİ TÜRKİYE'YE GELİYOR

Afganistan'da yönetimi ele geçiren ve hükümetini kuran Taliban yetkilileri, Türk heyetle görüşmek üzere bugün Ankara'ya doğru yola çıktı.

MASADA BİRÇOK KONU BAŞLIĞI VAR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun davetiyle Türkiye'ye gelecek olan Taliban heyetiyle yapılacak görüşmede, başta Kabil Havalimanı'nın işletilmesi olmak üzere birçok başlık masaya yatırılacak. Görüşmede insani yardım, göçmen sorunları ve iki ülke arasındaki ticaret de ele alınacak.

BAKAN VEKİLİ SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Bugün Ankara'da yapılacak görüşmeye dair haberi sosyal medya hesabından duyuran Afganistan Dışişleri Bakan Vekili Mevlevi Amir Khan Muttaqi, "Dışişleri Bakan Vekili Mevlevi Amir Khan Muttaqi başkanlığındaki IEA'dan (Afganistan İslam Emirliği) üst düzey bir heyet bugün Türkiye'ye gitti" ifadelerini kullandı.

AB VE ABD YETKİLİLERİYLE BİR ARAYA GELMİŞLERDİ

Mevlevi Amir Khan Muttaqi başkanlığındaki heyet, 12 Ekim'de AB ve ABD yetkilileriyle Katar'ın başkenti Doha'da bir araya gelmişti.

ÇAVUŞOĞLU: AFGANİSTAN'I ZİYARET ETMEYİ KARARLAŞTIRDIK

Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, dün yaptığı açıklamada, "Yerinde inceleme, nasıl angajmana gireceğimizi konuşmak bakımından ve Taliban'a telkinlerimizi söylemek adına 4 veya 5 dışişleri bakanı olarak Afganistan'ı birlikte ziyaret etmeyi kararlaştırdık. Şu anda telefonla bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz" demişti.

"AFGANİSTAN" KONULU ÇALIŞTAY DÜZENLENDİ

Öte yandan Türkiye Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu, dün Ankara'da, "Afganistan" konulu çalıştay düzenledi. Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen çalıştaya, kurul üyeleri, bakanlıkların ve kurumların ilgili temsilcileri, akademisyenler, düşünce kuruluşu ve medya temsilcileri katıldı. Çalıştayda, Afganistan'da meydana gelen son gelişmelerin siyasi, dini, sosyolojik, jeopolitik yansımaları ve Türkiye'nin Afganistan'daki rolü ele alındı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P