banner201

banner177

banner207

BURSA’NIN KALBİNDE EĞİTİMİN ZİRVESİNDE: Çekirge Kavram Okulları

1974’den bu güne eğitim, öğretim faaliyetlerini sürdüren Çekirge Kavram Okulları, dört ayrı binadan oluşan 15 bin metrekare kapalı alan ve toplamda 2 bin 500 metrekarelik bahçesiyle eğitim öğretim hayatına devam ediyor. Çekirge Kavram Okulları’nın bünyesinde anaokulu, Anadolu lisesi ve Fen Lisesi yer alırken 40 metrekarelik, 40 sınıfta geleceğimize yön veriyor.

EĞİTİM 23.09.2020, 01:22
BURSA’NIN KALBİNDE EĞİTİMİN ZİRVESİNDE: Çekirge Kavram Okulları


 

Korona virüs salgını nedeniyle okullarda uygulanan tedbirler kapsamında 11 ve 12. sınıflar haftanın 5 günü Çekirge Kavram Koleji’nde eğitim hayatlarına devam ederken diğer sınıflar ise online olarak eğitim alıyor. 

ONLİNE DERSLER ÖZENLE HAZIRLANIYOR

Çekirge Kavram Okulları’nın uzaktan eğitim için özel bir sistemi olduğunu aktaran okulun kurucusu Recep Yıldırım, “Öğrencilerimizin derslerlerden uzak kalmaması ve okulda olduğu gibi tam verimlilikle derslerini alabilmesi için öğretmenlerimizle yoğun bir mesai harcayarak ders programlarını belirliyoruz. Her öğrencinin kendi öğretmeni online derslere giriyor ve aynı okuldaymış gibi dersler işleniyor. Ödev, proje ve çeşitli uygulamalarda aynı şekilde sistem üzerinden yapılıp, takip edilebiliyor.

BURSA’NIN EN GÜZEL KAMPÜSÜNDE BENZERSİZ OKUL

Bursa’nın en nezih semtlerinden biri olan Çekirgede 15 bin metrekare kapalı alan 2 bin 500 metre kare açık alanı ve eşsiz Bursa manzarasıyla eğitim öğretime devam ettiklerini aktaran Recep Yıldırım,  “Dört ayrı binadan oluşan kampüsümüzde;  anaokulu, ilkokul, ortaokul ve Anadolu Lisesi eğitimi veriyoruz. Bursa manzaralı bahçemizde, geleceğimizin mimarı çocuklarımıza standart okullardan farklı bir eğitim deneyimi sunuyoruz. Her bloğun kendine ait okuma alanı ve kütüphanesi yer alıyor. Çocuklarımızın sosyal ve kültürel bilgi birikimini güçlendirmek için oyun bahçesi, görsel sanatlar, müzik atölyemiz ve çeşitli atölyelerimiz bulunuyor. Aynı zamanda fizik, kimya, biyoloji lobaratuvarlarında uygulamalı derslerle de geleceğin fizikçilerini, kimyagerlerini yetiştirmek için emek veriyoruz. Çocuklarımızın spor dalları ile iç içe olması, ruhsal ve bedensel gelişimleri için 382 metrekare genişliğinde kapalı spor salonumuzda sporcular yetiştirmek için çalışıyoruz.  

ÇEKİRGE KAVRAM OKULLARI’NIN EĞİTİMDE BAŞARININ ADRESİ

Donanımlı ve tecrübeli öğretmen kadromuzla yıl içinde verilen emeklerin karşılığını ve öğrencilerimizin planlı, programları çalışmalarının eseri olarak lise ve üniversite sınavlarında attığımız başarılarla taçlandırıyoruz. Şu ana kadar Çekirge Kavram Koleji mezunu öğrencilerimiz Türkiye’nin bir çok önemli üniversinde önemli başarılara imza attı.  Eğitimdeki 46 yıllık tecrübemiz, deneyimli öğretmenlerimiz, kampüsümüz ve en önemlisi de Kavram Koleji’nin isteyip, çalışan öğrencileri bu başarılarda çok büyük etken. Bizlerde bu başarının haklı gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

SPORDA BÜYÜK BAŞARILAR

Birçok spor dalında geçtiğimiz yıllarda önemli başarılara imza attıklarını aktaran okulun kurucusu Recep Yıldırım,  “Her alanda zirvede olmak için çalışıyoruz. Eğitimdeki başarılarımızın yanı sıra spor dallarında da Çekirge Kavram Koleji olarak geçtiğimiz yıllarda birçok kupa kaldırdık. Basketbolda Kavram Çekirge Kız  Takımı Marmara Grup Birincisi ve Bursa birincisi oldu. Yüzme alanında Kız takımımız Bursa ikincisi olurken, benzer bir başarıya da erkek takımımız göstererek yine yüzme alanında onlarda Bursa ikincisi oldular. Modern Pentatlonda Bursa’nın en iyi sporcularını yetiştirdik.  Bireysel olarak Bursa birincisi ve ikincisi Kavram Çekirge öğrencilerimiz oldu. Dövüş sporlarında, karatede Bursa ikinciliği elde ettik. Atletizm gülle branşında Bursa birinciliğini sırtladık, Kavram Çekirge’nin sultanları ise Voleybol’da 2.küme çeyrek finale yükseldi. Her alanda her branşta sporcu yetiştirmek için emek veriyoruz. Kazanılan her madalya her kupa Türkiye’nin geleceği içindir. Bursa ve Türkiye’nin potansiyeli çok büyük. Önemli olan bu cevherleri doğru bir şekilde işleyip, vatanımızı milletimizi muasır  medeniyetler seviyesine çıkarmaktır. “ dedi.

HAYATTA BAŞARININ TEMELİ ANAOKULU EĞİTİMİ!

ÇİFT DİLLİ EĞİTİM PROGRAMI

 “Anaokulu müfredatımızı ve tüm öğrenme süreçlerini “Çocuk Merkezli Tasarım” anlayışı ile oluşturduk” ifadelerini kullanan Yılldırım, şöyle devam etti “Başarının temel disiplinleri arasında yer alan Fen ve matematiği bilimsel düşünme becerileriyle birleştiren GEMS, kaliteli ve esnek bir ders programıdır. Küçükler yaşlardan itibaren çocuklarımıza, matematik ve fen derslerini eğlenceli etkinliklerle sevdirerek, bilimsel odağı olan bir öğrenme deneyimi yaşatıyoruz. Öğrencilerimizin ön planda olduğu GEMS etkinlikleri ile simetriyi uğur böcekleriyle kavrıyor, kamuflajı kelebeklerle keşfediyor, legoları kullanarak penguenlere evler tasarlıyoruz.”

DAHA ÇOK İNGİLİZCE

“Çocuklar, yetişkinlere oranla daha hızlı ve daha kalıcı öğrenme kabiliyetine sahiptir. Bu bilinçle hareket eden Kavramda, anaokulu eğitimini İngilizce merkezli planlıyor ve öğrencilerimizi daha etkin bir yabancı dil kullanımıyla buluşturuyoruz. Yaş gruplarına yönelik somut verilerle oluşturduğumuz ders programlarımızı, 4 yaş grubunda haftada 12 saat, 5 yaş grubunda haftada 14 saat olmak üzere İngilizce dersi ile zenginleştiriyoruz. Oyun ve diyaloğu temel alan İngilizce eğitimimiz ile iletişimin devamlılığını sağlıyor, İngilizcenin çocukluğuna iniyoruz.”

OYUN TEMELLİ DEĞERLENDİRME VE PORTFOLYO

Öğrencilerin gelişimini anlamanın yolu, düzenli ölçme – değerlendirme çalışmaları organize etmekten geçer. İşte bu sebeple Kavramda; okul psikoloğu, İngilizce öğretmeni ve sınıf öğretmeninin değerlendirme raporlarından oluşan verilerle hareket ediyoruz. Okulun hem aile hem öğrenciyle olan bağını güçlendiren oyun temelli değerlendirme çalışmalarımız ile her çocuğun gelişimini, tüm gelişim alanlarındaki somut verilerle yorumluyoruz. Ayrıca Portfolyo Günleri ile öğrencilerimizin yıl boyunca yaptığı çalışmaları Gelişim Dosyasında bir araya getiriyor ve onlara öz değerlendirme becerisi kazandırıyoruz.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:34
Güneş 06:07
Öğle 13:07
İkindi 16:53
Akşam 19:57
Yatsı 21:24
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P