GÖNÜLLERE DOKUNAN ‘VEKA’ İLE TOPLUMA FAYDALI BİREYLER YETİŞİYOR

Bursa’da Fen lisesi konseptiyle eğitim, öğretim hayatına devam eden Venüs Kampüs Eğitim Kurumları; Venüs Kampüs Yardımlaşma Platformu (VEKA) ile toplum ve doğa yararına fayda sağlayacak birçok projeyi hayata geçirmesinin yanı sıra Venüs Kampüslü öğrencilere iyi birer birey olmayı öğretiyor.

EĞİTİM 07.05.2022, 12:05
GÖNÜLLERE DOKUNAN ‘VEKA’ İLE TOPLUMA FAYDALI BİREYLER YETİŞİYOR

Bursa’nın akademik başarısıyla dikkat çeken ve geçtiğimiz yıl Türkiye’nin en prestijli yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne Bursa’dan en çok öğrenci yerleştirmeyi başaran Venüs Kampüs diğer yandan VEKA Grubu ile gönüllere dokunmaya devam ediyor.

Venüs Kampüslü öğrencilerden oluşan VEKA  Platformu ile her kesimden herkese iyilik götüren öğrenciler gerçekleştirdikleri düzenli etkinlikler ile birçok kesimin takdirini kazandı.

“VEKA’NIN TEMELİNDE TOPLUMA FAYDALI İYİ BİREYLER YETİŞTİRMEK YATIYOR”

Venüs Kampüs Yardımlaşma Platformu’nun  (VEKA) faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Venüs Kampüs Kurucu Müdürü Ali Erzincanlıoğlu öğrencilere öncelikle iyi birer insan olmayı aşıladıklarını ifade etti. VEKA’ya ilişkin bilgiler paylaşan Erzincanlıoğlu, “VEKA’nın amacı toplum, insan ve doğa yararına fayda sağlayacak projelerin üretilip Venüs Kampüslü öğrenciler aracılığıyla bu platform çatısı altında hayata geçirilip uygulanmasıdır. İşin özünde toplum yararına fayda sağlamak olduğu gibi öğrencilerimizi, çocuklarımızı iyi birer birey haline getirmek yatıyor. Birçok kamu kurumu, özel kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları VEKA’nın faaliyetlerini yakından takip ediyor ve şu ana kadar birçok proje de çeşitli paydaşlarımız oldu. İçinde fayda barındıran her projeye biz varız.” ifadelerini kullandı.

VEKA, İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YANINDA OLUYOR

Ramazan ayı boyunca VEKA’nın birçok projeye imza attığına değinen Erzincanlıoğlu, “Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardım etkinliğimiz oldu.  Öğrencilerimizin bireysel olarak kendi imkanlarıyla hazırladığı temel ihtiyaç malzemelerini paketleyip koliler halinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla buluşturduk. Alışveriş çeklerimizi ihtiyaç sahiplerimize dağıttık. Çocuklarımızın Ramazan’ın manevi iklimi hissetmelerini yanı sıra iyilikle buluşup tanışmaları bizim için çok değerli. Sokak hayvanlarına yönelik başlattığımız ‘VK Sokak Hayvanları Besleme Projesi’ diğer yandan devam ediyor. Okulumuzda düzenlediğimiz kermesler sokak hayvanlarına mama oluyor. Bursa’nın çeşitli yerlerinde düzenli aralıklarla beslemelerimiz sürüyor. Kamu kurumları, özel kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere VEKA’nın projelerinde ortak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Yeni ve özel projelerle VEKA çalışmalarına devam edecek.” ifadelerini kullandı.

 

Bursa’da  Çağrışan ve Bademli yerleşkelerinde; Fen Lisesi, Anadolu Lisesi ve Ortaokul, ilkokul düzeyinde eğitim-öğretim hayatına devam eden Venüs Kampüs bunun yanı sıra Fatih Sultan Mehmet Bulvarı (FSM) yerleşkesinde ise Kişisel Gelişim Kursu ve Özel Öğretim Kursu ile gençleri geleceğe hazırlıyor.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P