banner177

banner193

İlk 20 binde Bursa'dan 119 İmam Hatip öğrencisi yer aldı

 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından, sınavda ilk 20 binlik sıralamada yer bulan Bursalı 119 İmam – Hatip Lisesi öğrencisi, Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği’nin (BİHMED)düzenlediği kahvaltı organizasyonunda buluştu.

EĞİTİM 01.08.2019, 15:16 01.08.2019, 15:19
İlk 20 binde Bursa'dan 119 İmam Hatip öğrencisi yer aldı

Gölpark Sosyal Tesisleri’nde organizasyona Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, BİHMED Başkanı Kadir Oruç, AK Parti Bursa İl Yardımcısı Mustafa Sayılgan ve sınavda ilk 20 bine girmeyi başaran öğrencilerin yanı sıra eğitim camiasından isimler katıldı.

“İmam Hatipler insanımızı aydınlatmaya devam edecektir”

 

Buluşmada bir selamlama konuşması yapan BİHMED Başkanı Kadir Oruç, sınavda başarılı olmuş İmam Hatipli öğrencilere tebriklerini iletti. İmam Hatipli olmaktan her zaman gurur duyduklarını ifade eden Oruç, “Kamuoyunda İmam Hatip liseleri aleyhine yürütülen propagandalara karşın, İmam Hatip liseleri Anadolu insanının tam bir güven ve inançla sahiplendiği eğitim kurumlarıdır. İmam Hatipler, milletimiz ve insanlık adına ciddi fonksiyonlar icra etmektedir. İşte bunun kanıtı olan, başarılı öğrencilerimizle bugün bir arada olmanın mutluluğunu yaşamaktayız” dedi.

BİHMED Başkanı Kadir Oruç konuşmasına şöyle devam etti:

“Her türlü ve daha çok olumsuz propagandalara karşı İmam Hatipler; tam bir azim, inanç ve gayretle başladıkları eğitim yolunda devam edeceklerdir. Toplumumuzun tam kabulünü almış bu okullar, sadece ulusal değil, uluslararası bir yaklaşım ve anlayışla, insanımızı ve ümmetimizi aydınlatmaya devam edeceklerdir.”

YKS sınavında Türkiye 54’üncüsü olan İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu İkbalnur Taşdelen de, YKS’de kazandığı başarı ile İmam Hatip Liselerine karşı oluşan olumsuz algıya en iyi cevabı verdiğini söyleyerek, eğitim hayatı boyunca desteklerini esirgemeyen öğretmenlerine ve ailesine teşekkür etti.

İl müdüründen gençlere tavsiyeler

 

Hiçbir başarının tek başına elde edilemeyeceğini, öğrencilerin sınav başarılarının ardında öğretmenlerin ve ailelerin de önemli desteklerini olduğunu ifade eden Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ise, “Öğrencilerimizin başarılarını değerlendirirken okula girdikleri ve mezun oldukları durumları kıyaslarız. Bu anlamda burada bulunan bütün öğrencilerimizin çok başarılı lise eğitimi geçirdiklerini görüyorum. Bunun için özveriyle çalışan tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Tercihlerini yaparak üniversite hayatına adım atacak siz öğrencilerimize en önemli tavsiyelerim; yapmaktan zevk aldığınız ve mutlu olduğunuz alanları seçiniz. En önemli ve temel hedefiniz insanlara faydalı olmak olsun. Bu düsturla hareket ederseniz, başarı da beraberinde gelecektir” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:43
Güneş 06:14
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:52
Yatsı 21:17
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P