banner204

banner177

banner193

banner205

MEB'İN TELAFİ DERSLERİNİN ADRESİ BELLİ OLDU

Son dakika haberi: Koronavirüs sürecinde uzaktan eğitim gören öğrencilerin telafi eğitimlerinin nasıl olacağı merak konusu. Okullarda yazın telafi dersleri nasıl olacak? İşte ayrıntılar...

EĞİTİM 29.05.2021, 14:04
MEB'İN TELAFİ DERSLERİNİN ADRESİ BELLİ OLDU

Milli Eğitim Bakanlığı bir yandan okulların 1 Haziran itibariyle yüz yüze eğitime geçip geçmeyeceği konusunda çalışmalar yürütüyor. Bir yandan da 1 buçuk yıldır süren uzaktan eğitim sürecinin telafi programını netleştirmeye çalışıyor.

Telafinin nasıl olacağı merak konusu. Talepler var. Okulların Haziran Temmuz’da kapalı kalıp Ağustos'ta açılması ve telafi programının Ağustos ayı itibariyle uygulanması yönünde.

Telafinin eğitim müfredatı üzerinden yapılması da isteniyor. Yani okullarda eğitim döneminde görülen derslerin içeriklerinin de eksiklikleri giderme şeklinde yapılması talep ediliyor. Müfredatta da telafi olacak mı merak konusu...

TATİL ADRESİNDE TELAFİ

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Ömer İnan, yaz dönemi kapsamında nasıl bir telafi olacak ona dair ayrıntılar verdi.

Buna göre isteyen öğretmen ve öğrencilere ikametlerinin bulunduğu yerlerde, ayrıca tatil adreslerinde telafi derslere katılma hakkı tanınacak. Yani okulun bulunduğu şehirde olma şartı olmayacak.

Telafi programında sanat, Spor ve kültürel etkinlikler için de imkanlar oluşturulacak. Öğrentmenler bu programlarda öngörülen ders saati üzerinden görev alabilecek.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P