banner204

banner177

banner193

banner205

ŞAHİNKAYA VAKFI BURS BAŞVURULARI BAŞLADI

Yüzlerce başarılı öğrenciye toplam 5 milyon değerinde eğitim bursu vererek ülke gençliğinin geleceğine ışık tutacak olan Şahinkaya Vakfı’nın burs başvuruları başladı.

EĞİTİM 14.09.2021, 22:09
ŞAHİNKAYA VAKFI BURS BAŞVURULARI BAŞLADI

 Ülkemizin geleceğine yön verecek olan gençlerimizin, potansiyellerini en üst seviyede gerçekleştirebilmeleri için sürdürebilir eğitim bursu vereceklerini hatırlatan Şahinkaya Vakfı Kurucularından Oğuzhan Şahinkaya, burs başvurularının başladığını açıkladı.  Yüzlerce başarılı öğrenciye her yıl 5 farklı kategoride yükseköğretim bursu vereceklerini belirten Şahinkaya, kaynaklarını Türkiye’nin geleceğine ışık tutmak için en verimli şekilde seferber edeceklerini ifade etti.  

BAŞVURU TARİHLERİ 15-30 EYLÜL

Başarı bursları için başvuruların 15-30 Eylül tarihleri arasında olacağını belirten Şahinkaya, öğrencilerin başvuruları www.sahinkayavakfi.org.tr web sitesi üzerinden yapabileceğini duyurdu.  

KIZ ÇOCUKLARINA VE YETİMLERE BURS

Oğuzhan Şahinkaya, burslar hakkında bilgi vererek; “Şahinkaya Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Şahinkaya adına verilecek burs kapsamında kendisi gibi çocukluğunda annesini veya babasını kaybetmiş, geleceklerini kendi emekleriyle inşa etmeye çalışan üniversite öğrencilerine destek sağlayacağız. Şahinkaya Vakfı kurucularından Nebahat Şahinkaya adına verilecek burs çerçevesinde ise kendisi gibi köyde büyüyen, zorlu yaşam koşullarında yaşayan üniversite öğrencisi kız çocuklarına başarı yolculuklarında destek olacağız.” dedi.

TIP ÖĞRENCİLERİNE BİLİM BURSU

Bilim ve başarı burslarıyla maddi desteğe ihtiyaç duyan, üstün başarılı öğrencilerin eğitim yolculuklarında yanlarında olacaklarını ifade eden Oğuzhan Şahinkaya; Şahinkaya Vakfı kurucularından Uzm. Dr. Nurhan Şahinkaya adına verilecek bilim bursuyla da üniversitelerin tıp fakültelerinde okuyan üstün yetenekli öğrencilere burs desteği sağlayacaklarını belirtti.

ODTÜ VE BOĞAZİÇİ ÖĞRENCİLERİNE DESTEK

Şahinkaya, verecekleri diğer bursları ise şu şekilde anlattı; “Vakfın Kurucu Ailesinden Serhan Şahinkaya adına verilecek başarı bursu kapsamında ODTÜ’de Ekonomi İşletme, Uluslararası İlişkiler, Elektrik-Elektronik, Endüstri ve Makine Mühendisliğinde okuyan öğrencilere burs vereceğiz. Benim adıma (Oğuzhan Şahinkaya) verilecek başarı bursuyla da Boğaziçi Üniversitesi’nde Ekonomi İşletme, Uluslararası İlişkiler, Elektrik-Elektronik, Endüstri ve Makine Mühendisliği bölümlerinde okuyan başarılı öğrencilere burs desteği sağlayacağız.” diye konuştu.

ŞAHİNKAYA LİSELERİNDE YÜZDE 100 EĞİTİM BURSU

Şahinkaya Vakfı Kardeşlik Bursu kapsamında ise üstün başarılı ve maddi desteğe ihtiyaç duyan 12. sınıf öğrencilerine her yıl burs desteği sağlayacaklarını belirten Oğuzhan Şahinkaya, bu burs sayesinde 50 lise son öğrencisine Şahinkaya Liselerinde yüzde 100 eğitim bursu vereceklerini dile getirdi.   

9 AY BOYUNCA GERİ ÖDEMESİZ BURS

Şahinkaya Vakfı’nın üniversite öğrencilerine bursları geri ödemesiz olarak vereceğini belirten Şahinkaya; “Burslar lisans eğitimi gören T.C. uyruklu öğrencilere Ekim ve Haziran aylarında olmak üzere 9 ay boyunca verilecektir. Öğrencilerin burs başvurusu yapabilmesi için; 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) başarılı sonuç elde etmeleri ve Şahinkaya Vakfı Başarı Bursu kriterlerine uygun olmaları gerekmektedir.” dedi. 

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P