banner204

banner177

banner193

banner205

TEKNOLOJİ FEN KOLEJİ’NİN BAŞARISI BURSA’NIN BAŞARISIDIR

Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren BUTGEM ve Türkiye Elektrikli Hibrit Araçlar Derneği (TEHAD) imzaladıkları iş birliği protokolünden sonra TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışında “Görsel Tasarım” ödülünü alan ÖZEL TEKNOLOJİ FEN KOLEJİ öğrencilerinin ürettiği elektrikli otomobilleri Verd-e’yi yakından incelediler.

EĞİTİM 18.09.2020, 13:54
TEKNOLOJİ FEN KOLEJİ’NİN BAŞARISI BURSA’NIN BAŞARISIDIR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz aylarda temeli atılan yerli otomobil fabrikası TOGG, Bursalı öğrencilerin ufkunu genişletti. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından, TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında bu yıl 16’ncısı tertip edilen TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’nda Özel Teknoloji Fen Koleji öğrencilerinin ürettiği elektrikli otomobil Verd-e, en iyi görsel tasarım ödülünü almıştı.

İmzalanan protokol sonrasında Elektrikli otomobil Verd-e ile özel olarak ilgilenen Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, “ Lise öğrencilerinin böyle bir projede yer alması bizleri çok mutlu etti. Özel Teknoloji Fen Koleji öğrencilerini başarılarından dolayı kutlarım” diye konuştu.

BUÜ, BUTGEM ve TEHAD arasında otomotiv tedarik zinciri için yerlileştirme, teknoloji, kapasite ve insan kaynağı geliştirme amaçlarıyla imzalanan işbirliği protokolünde konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, “Türkiye için çok önemli olan bir protokole imza attık. Geçtiğimiz aylarda Türkiye’nin Otomobili TOGG’un üretiminde görev alacak teknik elemanlarını yetiştirmek üzere teşebbüse geçen ve Teknik Bilimler MYO bünyesinde iki yıllık bir program açan Türkiye’nin ilk üniversitesi olduk. Üniversite bünyesinde oluşturduğumuz Otomotiv Girişim Grubu olarak da ayda bir kez toplanarak çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Özel Bursa Teknoloji Fen Koleji öğrencilerinin tasarladığı “Verd-e” isimli elektrikli aracı inceleyen BTSO ve BUTGEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, TEHAD Başkanı Berkan Bayram, BUÜ TBMYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan öğrencilerle sohbet ederek araç hakkında detaylı bilgi aldılar.

VERD-E’NİN BAŞARISI DOĞRU YOLDA OLDUĞUMUZUN KANITI

Uludağ Üniversite’sinde düzenlenen protokolde konuşan Özel Bursa Teknoloji Fen Koleji Lise Eğitim Koordinatörü Önder Özdemir, “Öğrencilerimizin elektrikli otomobil projesi ile karşımıza gelmesi bizleri oldukça heyecanlandırdı. Kendilerine güvenmeleri ve projeye olan inançlarını hiçbir zaman kaybetmemeleri ve ilk defa lise öğrencileri olarak katıldıkları yarıştan “Görsel Tasarım” ödülü alarak dönmeleri, kurum olarak doğru yolda olduğumuzun bizlere en büyük kanıtıdır” dedi.

Teknoloji Fen Racing Team ekibi olarak uzun süredir bu proje üzerinde uğraştıklarını belirten Teknoloji Fen Koleji 12.sınıf öğrencisi Utku Cebeci, “Hayalimizin gerçeğe dönüştüğünü görmek ve en önemlisi ilk defa katıldığımız yarıştan ödül alarak dönmemiz bizleri çok mutlu etti. Aracımızın tasarımı salgın sürecine denk geldi fakat vazgeçmeden çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ettik. Yarış sonunda bir yıllık emeğimizin karşılığını aldık. Uludağ Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümü akademisyeni Prof. Dr. Gökhan Ekrem Üstün’den, Mühendislik Fakültesi akademisyenlerinden ve öğrencilerinden aldığımız destek ve onların da bize inanmaları, bizlere daha da motivasyon sağladı. Başarılarımızın devam etmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bize inanarak hayallerimizin gerçeğe dönüşmesi için her türlü desteği sağlayan okulumuz Yönetim Kuruluna ve öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz” dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P