VENÜS KAMPÜS; AKADEMİK BAŞARIYLA ÖNE ÇIKIYOR

Bursa’nın son yıllarda akademik başarısıyla dikkat çeken eğitim kurumu Venüs Kampüs pandemi yılında da büyük başarılara imza attı.   Bursa’da  Çağrışan ve Bademli yerleşkelerinde; Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Ortaokul, düzeyinde eğitim-öğretim hayatına devam eden Venüs Kampüs bunun yanı sıra Fatih Sultan Mehmet Bulvarı (FSM) yerleşkesinde ise Anadolu Lisesi, Kişisel Gelişim Kursu ve Özel Öğretim Kursu bulunuyor.

EĞİTİM 10.10.2021, 16:02 10.10.2021, 16:10
VENÜS KAMPÜS; AKADEMİK BAŞARIYLA ÖNE ÇIKIYOR

Eğitimde 26 yıllık tecrübesiyle, Venüs Kampüs ismiyle 5. yılı geride bıraktıklarını aktaran Venüs Kampüs Kurucu Müdürü Ali Erzincanlıoğlu; okulun akademik başarısına dikkat çektiği açıklamalarında Venüs Kampüs’e dair açıklamalarda bulundu.

FERAH SINIFLARDA KONSEPT EĞİTİM

İlk olarak okulun fiziki yapısından bahseden Erzincanlıoğlu, “Venüs Kampüs’te 5 bin metrekare alanda Fen Lisesi konseptinde eğitim veriyoruz. Kampüsümüz ;Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, İlkokul düzeylerinde eğitimlerin verildiği bir yerleşkeden oluşuyor. Teknolojik yazılım laboratuvarlarımızdan, spor salonlarımıza, akıl oyunları atölyelerine kadar oldukça geniş bir skalada hizmet veriyoruz. Geniş sınıflarımız, ortalamanın üstünde tavan yüksekliği ile ferah bir çalışma alanı sunuyor. 14-16 kişilik sınıflarımızda öğrenim gören öğrencilerimiz, okulumuzun içinde yer alan kütüphane, çalışma odaları, konferans salonu, seminer salonu ve çeşitli alanlardan faydalanabiliyor.” ifadelerini kullandı.

“Venüs Kampüs’te öğrencilerimizin sayısal alandaki başarılı dikkat çekiyor. Eşit ağırlık alanında da aynı şekilde öğrencilerimiz çok başarılılar.”.

“Yabancı dil eğitimimiz 9. Ve 10. Sınıfta yabancı dil eğitimiz yoğunlukla devam ediyor. 11 ve 12. Sınıfta ise üniversiteye hazırlık yapıyoruz.”

AKADEMİK KADRO DENEYİMLİ İSİMLERDEN OLUŞUYOR

Venüs Kampüs’ün akademik kadrosunun öğrencilerin başarılarındaki payını anlatan Erzincanlıoğlu, “Alanında kendini kanıtlamış en az 5 yıl deneyimli öğretmenlerimiz Venüs Kampüslerimizde görev yapıyor. Koç öğretmenlerimiz tüm öğrencilerimizi belirli plan doğrultusunda sınava hazırlıyor. Periyotlar halinde başta işlenen dersler ve derslerin tekrarı, ardından soru çözümü olmak üzere tüm süreçlerin takipçisi oluyor.  Velilerimiz ile birlikte koç öğretmenlerimiz iletişim halinde olarak öğrencinin durumu hakkında bilgi paylaşıyor. Sınav sonrasında, tercih aşamasında tecrübeli rehber öğretmenlerimiz ile en doğru tercihi yapmanız için çalışıyoruz.”

VENÜS KAMPÜS’ÜN HAVASI ÇOK DEĞERLİ

Venüs Kampüs’ün konumunun çok değerli olduğunu da altını çizen Erzincanlıoğlu, “Öncelikle ulaşım olarak çok kolay bir konumdayız. Okulumuzun etrafında öğrencilerin dikkatini dağıtacak veya onları tehlikeye düşürecek herhangi bir şey yok. Özellikle hava kalitesi ve oksijen oranının bu bölgede çok yüksek olması gerçekten öğrencilerimizi zinde tutuyor. Uzmanlar tarafından da Mudanya’nın bu temiz havası kanıtlamış, hatta nefes darlığı veya çeşitli sıkıntı yaşayan hastaların bile doktor tavsiyesi olarak tercih ettiği bir bölgeden bahsediyoruz.” ifadelerini kullandı

“Venüs Kampüs, Bademli Yerleşkesi’nin yanı sıra liselere ve üniversitelere hazırlık kursları ise FSM Yerleşkesi’nde iki noktada devam ediyor.”

“Akademik başarıya önem veren bir okuluz. Bursa’da Fen Liseleri ve nitelikli okullarına giden birçok öğrencimiz Venüs Kampüs’ün kurslarını tercih ediyor.”

“BELİRLENEN HEDEFE TEK BAŞINA İLERLEMEK ÇOK ZOR”

Lise ve üniversiteye hazırlık aşamalarında en önemli faktörün öğrencilerin belirledikleri hedef olduğunu ancak bu hedefe ulaşırken tek başına ilerlemenin çok zorlu olduğunu aktaran Erzincanlıoğlu, “Öğrencilerimizin eksiklerini çok iyi analiz ediyoruz. Tüm eğitimcilerimiz bu konuda 7 gün 24 saat yardımcı oluyorlar. Bu zorlu süreci koç öğretmenlerimiz aynı zamanda velililerimize de bilgi vererek öğrencilerimizi düzenli olarak takip ederek değerlendiriyor, aynı şekilde rehberlik servisi de çok güzel bir şekilde yararlandırdı. Öğrencilerin zor sürecinde işini kolaylaştırıyoruz.”

PANDEMİ YILINDA DA  BÜYÜK  AKADEMİK BAŞARI

Venüs Kampüs’te eğitimde temel olay disiplin ve takiptir. Aynı anda öğrencinin öğrenmeye hazır hale getirilmesidir. Bu noktada, psikologlarımızdan, PDR uzmanlarımızdan ve rehber öğretmenlerimizden destek alıyoruz. Öğrenciye ne yapması gerektiğini anlatıyor ve inandırıyoruz. İnsan inanmadığı işi başarmaz. Akademik olarak uzman bir kadroyla çalışıyoruz. Takibi yapıp eksiklikleri tamamlıyoruz ve hedefleri koyuyoruz. Bundan sonrası sıkı çalışmaya kalıyor. Temel felsefemiz budur diyebilirim. Son eğitim öğretim yılında pandeminin zorlu şartlarına rağmen birçok öğrencimiz hedeflerine ulaştı. 2020-2021 yılında  bölümlere göre sıraladığımızda; 54 Mühendislik, 10 Hukuk, 8 Eczacılık, 5 Diş Hekimliği, 14 Mimarlık, 15 Tıp, 24 Öğretmenlik, 12 Psikoloji, 9 PDR ve 18 öğrencimiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni kazanarak hayallerine kavuştu.

Yorumlar (2)
Venüs kampüs öğrencisi 2 yıl önce
Ya bırakın bu işleri he onu kullanıyor çocuklar bunu kulanıyor çocuklar milletin gözünü boyamak için eli tane şey diye bilirsiniz ama hepsi yalan okul kurup milletden para almakla olmaz bu işler çocukların eğitim hevesini artıracak yönetmenlikle ve her zil çaldığında acaba yine ucube müdürle karşılaşcam mı yine laf sokcak mı korkusuyla köşe bucak kaçan gençlik oluşturmayın 100 tane vaat veriliyor ama hiç biri uygulanmıyor paranın hakkını verin
Venüs kampüs öğrencisi 2 yıl önce
Ya bırakın bu işleri he onu kullanıyor çocuklar bunu kulanıyor çocuklar milletin gözünü boyamak için eli tane şey diye bilirsiniz ama hepsi yalan okul kurup milletden para almakla olmaz bu işler çocukların eğitim hevesini artıracak yönetmenlikle ve her zil çaldığında acaba yine ucube müdürle karşılaşcam mı yine laf sokcak mı korkusuyla köşe bucak kaçan gençlik oluşturmayın 100 tane vaat veriliyor ama hiç biri uygulanmıyor paranın hakkını verin
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:11
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:54
Yatsı 21:20
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P