banner201

banner177

banner207

ABD'DE ENFLASYON 40 YILIN ZİRVESİNDE

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarının merakla beklediği son dakika haberi geldi! ABD enflasyon verileri açıklandı! Dünya piyasalarında gözler döviz ve altın piyasasına yön veren ABD enflasyonuna çevrilmişti. ABD enflasyonu ne kadar oldu? Enflasyon kararından sonra dolar ve altın fiyatları merak ediliyor. İşte haberin detayları…

EKONOMİ 13.10.2022, 16:38
ABD'DE ENFLASYON 40 YILIN ZİRVESİNDE

 Piyasalar bugün ABD enflasyonunu bekliyordu. Fed’in 2 Kasım’da yapacağı FOMC toplantısında dördüncü kez 75 baz puanlık faiz artışının netleşmesinde belirleyici olacak enflasyon verisi nihayet açıklandı. Fed’in faiz kararının yanında para ve altın piyasaları da bu veriye odaklanmıştı. Peki ABD enflasyonu ne oldu? ABD enflasyon verisi dolar ve altın fiyatlarını nasıl etkiledi? İşte haberin detayları…

 ABD ENFLASYONU AÇIKLANDI

ABD enflasyonu aylık yüzde 0,4 , yıllık yüzde 8,2 oldu. Beklenti aylık yüzde 0,2 artışla yıllık enflasyonun yüzde 8,1 olması yönündeydi. Çekirdek enflasyon da aylık bazda yüzde 0,6 ile yüzde 0,4 olan beklentilerin üzerine çıktı. Böylece enflasyonda 40 yılın zirvesi görüldü.

ENFLASYON VERİSİ FED’İ NASIL ETKİLER?

Enflasyon oranı Fed’in yüzde 2 orta vade hedefinin çok üzerinde. Dün açıklanan toplantı tutanaklarında geri kalmanın bedelinin hızlı gitmekten daha ağır olacağına vurgu yapıldı. Ancak faiz artışlarının bir yerden sonra da azaltılması gerektiği noktasında da fikir birliği var.

Çekirdek enflasyondaki yükseliş enflasyonist baskıların yüksek kalmaya devam ettiğine işaret etti. Ekonomistler enflasyonda yüzde 8 seviyelerinin korunması ve istihdam sektöründe henüz faiz artışlarına alan olduğunun düşünülmesinin, Fed’e 75 puan için açık kapı bıraktığını dile getirdi. Beklentiler ise, Kasım’daki 75 baz puanlık faiz artışının ardından Aralık’ta da 50 baz puanlık faiz artışı yapılarak yılın tamamlanması yönünde.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:34
Güneş 06:07
Öğle 13:07
İkindi 16:53
Akşam 19:57
Yatsı 21:24
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P