banner204

banner177

banner193

banner205

 ALFATLI, “ESNAFIMIZIN ÜZERİNDEN ALINACAK VERGİLERDEN VAZGEÇİLMELİDİR”

Büyük Birlik Partisi (BBP)  İş Dünyası ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, BBP Bursa İl Başkanı Salih Uçak ve BBP Bursa heyeti BESOB’ta oda başkanlarıyla toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Alfatlı, “Esnafımızın sorunlarını çözecek yapısal ve kalıcı desteklere ihtiyaç vardır. Esnafımızdan 2020 ve 2021 yılında beyan üzerinden alınacak vergilerden vazgeçilmelidir. Esnafımızı her zamankinden daha fazla korumalıyız.” dedi.

EKONOMİ 13.01.2021, 15:28 14.01.2021, 21:32
 ALFATLI, “ESNAFIMIZIN ÜZERİNDEN ALINACAK VERGİLERDEN VAZGEÇİLMELİDİR”


Büyük Birlik Partisi (BBP) İş Dünyası ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı ve beraberindeki heyet Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak ve Esnaf Sanatkârlar Oda başkanlarıyla toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya çok sayıda oda başkanı yer alırken BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, meclis gündemine esnafların sorunlarını taşıdıklarını ve en yüksek düzeyde sorunların çözümü için temas halinde olduklarını aktardı.

Alfatlı ayrıca 20 yıl önce BBP Bursa İl Başkanı olduğu dönemde BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte BESOB ziyaretinden çekilmiş fotoğrafı BESOB Başkanı Arif Tak’a takdim etti.

“ESNAFIMIZIN SORUNLARINI ÇÖZECEK DESTEKLERE İHTİYAÇ VAR”

Büyük Birlik Partisi Bursa’da yılın ilk ziyaretini gerçekleştirdi. İlk olarak BESOB’u ziyaret etme nedenlerinin pandemi nedeniyle en büyük mağduriyeti yaşayan esnafların sıkıntılarını çözüme kavuşturmak olduğunu aktaran Alfatlı, “Toplumumuzun adeta emniyet sibobu olan, tüm esnaflarımıza ne kadar destek ve kaynak aktarırsak azdır. Yapılanların dışında esnafımızın sorunlarını çözecek yapısal ve kalıcı destekleye ihtiyaç vardır. Pandemiden en fazla etkilenen kesimlerin başında yer alan esnafımızdan 2020 ve 2021 yılında beyan üzerinden alınacak vergilerden vazgeçilmelidir. Esnafımız yeri geldiğinde faizsiz mahalleliye kredi veren finans kurumu, yeri geldiğinde birer güvenlik görevlisi, evladımızı, eşimizi dostumuzu emanet ettiğimiz güvenli bir liman ve kendi yağı ile kavrulup, devlete yük olmayan ve aynı zamanda istihdam yaratan kurumlardır. Bu açıdan esnafımızı her zamankinden fazla korumak ve kollamak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

“ESNAFIMIZ BEKLEDİĞİ YARDIMI YETERİNCE ALAMADI”

Alfatlı, konuşmasında siyasi partilerin almış olduğu yardımlara da değinerek şöyle konuştu; “Mecliste grubu bulunan siyasi partilere 2021 yılında 481 milyon lira seçim yardımı yapılacak. Genel Başkanımız Mustafa Destici bu seçim yardımlarından partilerin fedakârlık yapılarak esnafa destek olarak dağıtılmasını gündeme getirmişti ancak bir karşılık görmedi. Esnafımıza yapılan kira yardımları esnafımızın sorunlarına yeterince çözüm olmamıştır. Genel Başkanımızın seçim yardımlarının esnafa dağıtılmasına yönelik çağrısı son derece önemliydi. Bu çağrının karşılık bulmaması gerçekten çok üzücü. Siyasi partilere destekler yapılmalı tabi ki ama aldığı oy oranına göre yapılmalıdır. Bu kadar yapılmamalıdır.”

“BURSA’DA ESNAF SAYISI 100 BİNE ULAŞACAK”

BESOB Başkanı Arif Tak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Bursa’da esnaf sanatkar sayısı 88 bini geçti.  Esnaf sanatkar sayısının 100 bini bulmasını bekliyoruz. Esnaflarımız adına çok zorlu bir yıl oldu. Her konuda esnafımıza sahip çıkarak yanlarında olmalıyız. Esnaf sanatkar yasaya aykırı bir şey istemez. Kısıtlamaların esnafımıza biraz daha töleranslı olması gerektiğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanımızın son açıkladığı paketin daha kapsamlı olmasını bekliyorduk. Restoranlar, lokantacılar, düğün salonları, kantinciler ve benzeri birçok sektörümüz büyük darbe gördü.   İşyerleri kapalı. Sokağa çıkma yasağının esnetilmesini talep ediyoruz. Örneğin lokantalarda bir masada tek kişi oturup yemeğini yiyebilir. Kıraathanelerde aynı şekilde mesafeye dikkat ederek hizmet verebilir. Esnafımızın borçları birikiyor. Devletimizin yaptığı takviye maalesef bize çok az geliyor. Birçok esnafımızın kirasını ödeyemiyor.”

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P