banner204

banner177

banner193

banner205

BAŞKAN AYDIN'DAN MÜSİLAJ AÇIKLAMASI: “SANAYİCİLER HIRSLARINA GEM VURMALI”

Marmara Denizi’nde yaşanan müsilaj sorunun da herkesin olduğu kadar sanayicilerin de payı olduğunu ifade eden Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın, sanayicilerin hırslarına gem vurması gerektiğini ifade etti.

EKONOMİ 10.07.2021, 11:48
BAŞKAN AYDIN'DAN MÜSİLAJ AÇIKLAMASI: “SANAYİCİLER HIRSLARINA GEM VURMALI”

Göreve geldiği 2011 yılından buyana Uludağ OSB’deki değişimi anlatan Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, “Biz yönetime geldiğimizde 8 bin çalışanı olan bir bölge iken bugün 20 bin çalışanı olan bir OSB haline geldik. 2011 yılındaki doluluk oranımız yüzde 75’lerde iken bugün yüzde 90’ların üzerine çıktı. İlk dönemimizde bir şirket OSB bölgesinin yüzde 40’ını oluştururken şu an mevcut durumda, bölgenin yüzde 20’sinin üzerine çıkan bir şirket yok. Yani anlatmak istediğim OSB’nin bütünü doldurduk ve yeni firmaların gelişiminin önünü açtık. Birleşmeyi tamamladıktan sonra Uludağ SİAD’ı kurduk. Şu an OSB’mizde 500 milyon dolarları geçen bir ihracat hacmi var. Eğer pandemi olmasaydı bu rakam 600 milyon dolarları geçecekti.”şeklinde konuştu.

PANDEMİ DÖNEMİNDE ELEKTRİK TÜKETİMİ AZALDI

Pandemi döneminin sanayiciyi olumsuz yönde etkilediğine değinen Başkan Aydın, “Dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de sanayi bölgelerinde üretim sorunları yaşandı. Bunun en büyük göstergesi elektrik ve doğalgaz tüketimi. Pandemi döneminde elektrik tüketimi yüzde 30’lara kadar düştü. Sonrasında yeniden normale döndü ve şu an bir önceki yıla göre daha da fazla büyümeye başladık.” dedi.

“KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ SON BULMALI”

Kısa çalışma ödeneğiyle ilgili açıklamalarda da bulunan Aydın, “Kısa çalışma ödeneğinden olumlu yönde yararlanan firmalar oldu. Ancak işten çıkarma yasağının uygulanması da bazı işletmeler için sıkıntılar oluşturdu. Bundan sonraki süreçte kısa çalışma desteğinin son bulmasının normal olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.

‘SANAYİCİ VİZYONU’ VURGUSU

Sanayide atılım gerçekleştirmek için vizyon konusunun çok değerli olduğuna değinen Aydın “Her mesleki dalın her derneğin kısacası her grubun bir vizyonu olmalı” dedi.  Başkan Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Günümüz çağında bir ülkenin savaşla büyümesi ve dünyaya hükmetmesi mümkün değil. Artık ekonomi ile büyüyüp,  ihracat rakamlarıyla dünyaya hükmedebilirsiniz. Bu yüzden ‘çağımızın alperenleri sanayicilerimizdir’ diye bir tabiri her fırsatta kullanıyorum. Çünkü sanayicimiz hem ülkemizi geliştiriyor, hem yeni istihdam alanları oluşturuyor hem de ülkemizin dünya ekonomisinde söz sahibi olmasını sağlıyor.”  

SANAL FUARIN DEĞERİ SONRADAN ANLAŞILDI

Vizyon konusundan hareketle sanal fuar fikrine de değinen Aydın, bu kelimeyi Bursa’da ilk kullanan OSB olduklarını söyledi. Aydın, “Bu işten öncülük yapmak ve sanayicimize hizmet etmek istedik. Ama maalesef, 260 tane firmadan 30’u aşkın firma sanal fuara katıldı. Sanal fuara katılan firmaların olumlu dönüşler alması diğer firmaları da etkiledi ve bunun değeri anlaşıldı. Sonrasında sanayicilerin yeniden sanal fuar düzenlenmesi adına talepleri oldu. Bununla ilgili çalışmalar sürecek. Dünyada ve Türkiye’de e-ticaret hızla yayılıyor.  Türk sanayicinin bu çarka ayak uydurması şart.” İfadelerini kullandı.

MÜSİLAJ SORUNUN DA SANAYİCİNİN DE PAYI VAR”

Marmara denizindeki müsilaj sorunuyla ilgili sanayicilere düşen görevlerle ilgili soruya da cevap veren Aydın, “OSB’nin içinde yarım asırdan fazla geçmişi olan firmalar var. Ancak Yeşil Çevre Arıtma Kooperatifi, Uludağ OSB’nin kuruluş yılı olan 2001 yılından itibaren kuruldu. Bunun üzücü olduğunu söylemek istiyorum. Müsilaj sorununda herkesin olduğu kadar sanayicilerin de sorumluluğu var. Para için başkaları mağdur edilmemeli. Sanayiciler bazen hırslarına özellikle vahşi duygularına gem vurması gerekiyor. Çevreyi ve doğayı korumak adına devletin yönlendirici ve uygulamayı da denetleyici olması şart.” dedi.

MOBİL AŞILAMA UYGULAMASINA ÖVGÜ

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan mobil aşılama süreciyle ilgili de konuşan Yunus Aydın, “Pandemi süresince yapılan en güzel icraatların başında mobil aşılama geliyor. Hem üretimin aksamaması hem de hizmetin ayağa gitmesi ve bununla birlikte de hızlıca aşılama gerçekleştirilmesi herkesi memnun etti. Sanayicimizin de buna ilgi göstermesi güzel bir tabloyu ortaya çıkardı. Uludağ OSB’de de hızlı şekilde aşılamalar devam ediyor. Bu mükemmel uygulamayı hayata geçiren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“BURSA’YA VAKIF ÜNİVERSİTESİ KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”

2025’e kadar Allah izin verirse görevinin başında olmayı sürdüreceğini ifade eden Başkan Aydın şunları söyledi: “Görevde kaldığımız sürede yapmak istediğimiz en önemli projelerden biri de Bursa’ya bir vakıf üniversitesi kazandırmak. Gerekirse bütün OSB’ler bir araya gelerek, böyle bir projeyi ortaya koyabiliriz. Ara eleman ihtiyacının önüne geçmek için bir teknik üniversitenin yapılması, sanayi geleceği açısından çok önemli. Bu konuda da tüm OSB’lerden destek bekliyoruz.”

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P