banner201

banner177

banner207

BEBKA’DAN ‘MODERN SERA’ HAMLESİ

BEBKA, Bilecik Osmaneli’de Modern Sera Tesisi projesini hayata geçirdi. Genel Sekreter M. Zeki Durak, “Hem tarıma hem de istihdama büyük katkısı olacak” dedi.

EKONOMİ 18.03.2021, 18:40 18.03.2021, 18:43
BEBKA’DAN ‘MODERN SERA’ HAMLESİ

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Bilecik Osmaneli Belediyesi’nde kadın istihdamına katkı için hayata geçirdiği ‘Modern Sera Tesisi’ ile önemli bir açılım daha yaptı. Genel Sekreter M. Zeki Durak, “Kadınların ve tarımsal sürdürülebilirliğin geliştirilmesi için desteğimiz artarak devam edecek” dedi.

ÜRETİMDE AKSAMA OLMAYACAK

‘Modern Seralar Kadın Eli ile Filizleniyor’ projesi ile Bilecik Osmaneli Belediyesi’nde tarımsal üretimi ve kadınların istihdamını artırmayı hedefleyen BEBKA, bölge tarımına yeni bir soluk getirdi. 22 ihtiyaç sahibi kadına 300’er metrekareden alan tahsis ettiklerini belirten BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak, “Toplamda 6 bin 624 metrekarelik bir bölgede tesisleşme sağlandı. Kadınlarımızın işlettiği sera tesisi, çiftçiye maliyet açısından büyük fayda sağlayacak. Ajans olarak bu projeye 2 milyon TL’lik tutarla, yüzde 65’e varan oranda destekte bulunduk. Proje kapsamında 22 kadın tarafından üretilen fideler ile bölge üreticisinin fide ihtiyacı karşılanmış oluyor. Bölgede seracılık geliştirilerek fide temini yapamayan çiftçinin üretimde aksama yaşamamasıyla sürdürülebilirliğe katkıda bulunmayı hedefliyoruz Tarımsal üretimin desteklendiği benzer projeler ile daha fazla kadının istihdamı için desteğimizi artıracağız” diye konuştu.

YETİŞTİRMEYİ DE ÖĞRENİYORLAR

Projede kadınlara fide yetiştiriciliği eğitiminin de verileceğini kaydeden M. Zeki Durak, “Hâlihazırda Osmaneli Belediyesi, fide teminini Antalya’daki seralardan yapıyordu. Seralardan fide siparişi verildiğinde üreticiler fide kalmamışsa ortalama 20-25 gün sıra beklemek durumunda kalıyordu. Fide yetiştiricilik serasının Osmaneli’de kurulması ile bölgenin fide ihtiyacı giderilerek üreticinin istediği cins fideyi ek maliyet oluşturmadan temin etmiş olmasını sağlıyoruz. Proje ile kendi ürününün fidesini kendi yetiştiren kadınlar, ilçelerinin fide ihtiyacını da gidermiş olacak” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:06
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:58
Yatsı 21:26
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P