banner204

banner177

banner193

banner205

BİTKİSEL ATIKLAR EKONOMİYE KAZANDIRILACAK

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından desteklenen Eskişehir'in Sarıcakaya İlçe Belediyesi tarafından hazırlanan "Bitkisel Atıkları Kompost Gübreye Dönüştürüp Katma Değer Yaratıyoruz" projesinin imzaları atıldı.

EKONOMİ 03.12.2021, 14:59
BİTKİSEL ATIKLAR EKONOMİYE KAZANDIRILACAK

Sarıcakaya Belediyesi'nin hazırladığı ""Bitkisel Atıkları Kompost Gübreye Dönüştürüp Katma Değer Yaratıyoruz" projesi hayata geçiyor. Proje ile ilgili sözleşme BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak ile Sarıcakaya Belediye Başkanı Hüseyin Çam tarafından imzalandı. 

13 PROJEDEN 4’Ü ESKİŞEHİR’DEN 

İmza töreni sonrası konuşan Genel Sekreter Durak, Ajans olarak destekledikleri Kırsalda Ekonomik Kalkınma Programındaki 13 projeden 4'ünün Eskişehir'den olduğunu söyledi. Son dönemde yerel yönetimlerin hem üretimi hem de istihdamı destekleyecek çok önemli projeler ürettiğini ifade eden Durak, "Sarıcakaya Belediyesi de çok önemli bir proje geliştirdi. Bu projeyle bitkisel atıklar gübreye dönüşecek. Bu proje sayesinde hem atıklar ekonomiye kazandırılacak hem toprağın verimi daha da fazla artacak hem de sağlanacak istihdamla kırsal kalkınmaya destek verilmiş olacak" dedi.

YENİ PROJELERE İMZA ATILACAK

Sarıcakaya Belediye Başkanı Hüseyin Çam da BEBKA'nın bölge için çok önemli bir değer olduğunu vurguladı. BEBKA uzmanları ile yaptıkları her görüşmenin kendileri için proje üretimi anlamında verimli geçtiğini anlatan Çam, "Artık yatırım planlarına daha kapsamlı bakıyoruz, projelendirme konusunda da daha iyi bir konuma geldiğimizi düşünüyoruz. Projemize her aşamasında ciddi katkıları bulunan BEBKA'ya ve uzmanlarına çok teşekkür ediyoruz. Umarım üretim, istihdam ve büyümeyi destekleyecek daha çok projeye birlikte imza atacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P