banner204

banner177

banner193

banner205

BURSA'DA İLK HİBE VERİLDİ ... 170 BİN LİRA...

TKDK Bursa İl Koordinatörlüğü'nden yapılan açıklamada, "IPARD II Programı kapsamında, yukarıda bahsedilen faaliyetlerden Su Ürünleri Yetiştiriciliği sektöründen projesini hazırlayarak TKDK Bursa İl Koordinatörlüğüne sunan Hamza Erbay’ın projesi desteklenmek üzere seçilmiş ve başvuru sahibi Kurumla sözleşme imzalamıştır. Hamza ERBAY- Erbaylar Yayın Balığı Üretim Tesisi Projesi ile aynı zamanda Bursa İlimizde bu sektör kapsamında TKDK tarafından desteklenecek ilk proje örneği olmuştur. "

EKONOMİ 16.06.2020, 17:14
BURSA'DA İLK HİBE VERİLDİ ... 170 BİN LİRA...

IPARD II Programı kapsamında, yukarıda bahsedilen faaliyetlerden Su Ürünleri Yetiştiriciliği sektöründen projesini hazırlayarak TKDK Bursa İl Koordinatörlüğüne sunan Hamza Erbay’ın projesi desteklenmek üzere seçilmiş ve başvuru sahibi Kurumla sözleşme imzalamıştır.  Hamza ERBAY- Erbaylar Yayın Balığı Üretim Tesisi Projesi ile aynı zamanda Bursa İlimizde bu sektör kapsamında TKDK tarafından desteklenecek ilk proje örneği olmuştur. Su ürünleri çeşitlerinden biri olan yayın balığı üretimi gerçekleştireceği tesisi için toplam proje bedeli 331.123,00 TL olan yatırımcımız, TKDK’ dan yaklaşık olarak 170.000 TL tutarında hibe alacaktır. Mayıs ayı içerisinde yayınlana 9. Başvuru Çağrı ilanı kapsamında, TKDK proje kabullerine Temmuz ayı sonuna kadar devam etmektedir.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) uygulayıcısı olduğu IPARD Programı; Avrupa Birliği (AB) tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturulan, Katılım Öncesi Yardım Aracı’nın (Instrument for Pre-Accession Assistance-IPA) Kırsal Kalkınma bileşenidir. IPARD, Avrupa Birliği’nin Ortak Tarım Politikası, Kırsal Kalkınma Politikası ve ilgili politikalarının uygulanması ve yönetimi için uyum hazırlıklarını ve bu kapsamda politika geliştirilmesini desteklemeyi amaçlamaktadır.

AB fonlarının ve Ulusal fonların birlikte kullandırılmasıyla projelere hibe desteği sağlayan TKDK tarafından desteklenen sektörlerden birisi de Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme sektörüdür. Bu sektör içerisinde yer alan Bitkisel Üretim, Arıcılık, Zanaatkarlık ve Yerel Ürün işletmeleri, Kırsal Turizm, Makine Parkları, Yenilenebilir Enerji Yatırımları ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği ile ilgili projelerini hazırlayan ve Kuruma sunan yatırımcılar projelerini hayata geçirerek hibelerden faydalanabilmektedirler.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P