banner204

banner177

banner193

"BURSA EKONOMİSİNİN EN SAĞLAM DAYANAKLARINDAN OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Bursa Uluslararası Tekstil Ticaret Merkezi (BUTTİM) Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Şengül, pandemi sürecinin damgasını vurduğu 2020 yılındaki çalışmalarını anlatarak, yeni yılda da Türkiye ve Bursa ekonomisine katkı sağlayarak, şehir ekonomisinin en büyük destekçilerinden biri olmaya devam edeceklerini belirtti.

EKONOMİ 28.12.2020, 14:47
"BURSA EKONOMİSİNİN EN SAĞLAM DAYANAKLARINDAN OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

BUTTİM Başkanı Sadık Şengül, pandemi sürecinin damgasını vurduğu 2020 yılını ve çalışmalarını değerlendirdi. 2020 yılı Mart Ayı’nda Çin’de başlayarak tüm dünyayı etkisine alan küresel salgının üretim ve ticaret şehri Bursa’yı da etkilediğini belirten Sadık Şengül, şu ana kadar gerek devletin istihdam ve işveren destekleri gerekse de her ölçekten iş dünyası temsilcisinin dik duruşları ile ekonomide mümkün olan en az hasarla gelindiğini söyledi.

Başkan Şengül, BUTTİM’de ticaretin ve üye firmalarının işlerininin aksaksız bir şekilde sürmesi için salgın sürecinin başından bu yana gereken tüm tedbirleri alarak, çalışmalarına devam ettiklerini belirtti. Başkan Sadık Şengül, insan sağlığını öncelik olarak alarak ticaret merkezlerinde düzenli aralıklarla tüm dezenfeksiyon çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirterek, “Yaklaşık 8 bin kişiyi barındırdığımız BUTTİM’de ülke ekonomisine katkı sağlamak için üreten ve ihracat yapan üyelerimizin ticari faaliyetlerini aksatmadan sürdürebilmeleri için Yönetim Kurulu ve değerli üyelerimizle sürekli istişarelerde bulunarak çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de olumsuz etkisini hissettiren pandemi sürecinde Bursamızın ve ülkemizin yanında olarak, her zamanki gibi çok çalışarak bu zorlu sürecin en az hasarla atlatılabilmesi için katkı sağlamak adına elimizden gelen her türlü çabayı gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz” dedi.

İhracat hedeflerine ulaşılsa da büyüme ve enflasyon anlamında mevcut koşullar nedeniyle istenen rakamlardan uzaklaşıldığına işaret eden Sadık Şengül, şunları söyledi:

“Dünya ekonomilerini zorda bırakan Covid virüsünün neden olduğu zorluklar göz önünde bulundurulduğunda yıllık beklentinin üzerinde gerçekleşen ihracat rakamları sevindirici bir gelişme. Ülkemiz süreçten etkilenen bir çok dünya ekonomisine göre bu yılı iyi durumda atlattı. Ancak sürecin etkileri hala devam ediyor. İş dünyamızın sağlam duruşu, devletimizin sürecin başından bu yana açıkladığı destek paketleri ile bugüne kadar ekonominin çarkları döndürülmeye çalışıldı fakat sürecin uzun sürmesi ile yeni problemler de ortaya çıktı. Bu zamana kadar destek paketleri ile ötelenen ancak ödeme zamanları gelen kamu ve banka borçları, önlemler sebebiyle kapanmak zorunda kalan işletmelerin durumu, genel olarak da ticaretin zayıflaması esnafımızı ve iş insanlarımızı zorlamaya başladı. Hükümet ve devletimizin açıklayacağı yeni paketler yeni yılda iş dünyasını ve ekonomiyi rahatlatacaktır. Bu süreci hep birlikte devlet ve özel sektör dayanışması ile çok çalışarak atlatacağımıza olan inancımız tamdır. Bu yolda ülkemiz ve Bursamızın geleceğine giden yolda her zaman olduğu gibi katkı sağlamaya devam edeceğiz.”

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P