banner204

banner177

banner193

banner205

BUTTİM’DE HEDEF BURSA’YI TİCARETİN MERKEZİ HALİNE GETİRMEK

BUTTİM Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Şengül, Bursa’nın kalbi niteliğindeki konumu ve altyapısı ile BUTTİM’e serbest bölge statüsü kazandırılarak, Türkiye genelindeki tüm ticaret erbaplarının Bursa’ya çekilebileceğini söyledi.

EKONOMİ 26.06.2020, 11:29
BUTTİM’DE HEDEF BURSA’YI TİCARETİN MERKEZİ HALİNE GETİRMEK

Bursa Uluslararası Tekstil Ticaret Merkezi (BUTTİM) Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Şengül, BUTTİM’e serbest bölge statüsü kazandırılarak tüm dünyayı saran pandemi krizi ile birlikte ortaya çıkan uluslararası ticaret fırsatlarının değerlendirilip, Bursa’nın tüm potansiyelleri ile ticaretin kalbi haline getirilebileceğini söyledi. Pandemi krizi ile birlikte Rusya’nın Çin’den her türlü mal alım satımını durdurduğunu hatırlatan Sadık Şengül, BUTTİM’in serbest bölge haline getirilmesi ile İstanbul’da yürütülen bavul ticaretinin Bursa’ya aktarılması ile şehrin değerine değer katılabileceğini söyledi.

ŞEHRİMİZE DAHA BÜYÜK KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ

Sadık Şengül, BUTTİM’in şehrin tam merkezinde, 1700 işyerine sahip, çevresi korunaklı, giriş ve çıkışların tamamı ile kontrol altında tutulabileceği altyapıya sahip bir ticaret merkezi olduğunun altını çizdi. Sadık Şengül, Yenişehir Havalimanı, otoban bağlantısı ile İDO ve BUDO’ya olan yakınlığı ile şehrin giriş çıkışları ile bağlantılı bir konumu olan BUTTİM’in serbest bölge statüsüne kavuşturulmasıyla devletin kaçak olarak gördüğü sistemin önüne geçilerek, yurt dışına yapılan faturasız satışların önüne geçilebileceğini belirtti. Bu şekilde firmaların aynı zamanda KDV’den muaf bir şekilde ürün alım satımı yapabileceğinin altını çizen Başkan Şengül, ‘Bu sistem sayesinde ülkemizin her bölgesindeki ticaret erbaplarını Bursamızda biraraya getirerek şehrimizin değerine değer katabilir, şehrimizde hizmet veren birçok sektöre destek olabilir, Bursamızın ekonomisine çok daha fazla katkı sağlayabiliriz. Bunu sağlayabilecek altyapımız mevcut’ dedi.

Yorumlar (1)
Bulent Türkyılmaz 3 yıl önce
Hadi beya beş para etmez bi yer
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P