banner204

banner177

banner193

banner205

HERKESİN MERAK ETTİĞİ SORU: ZİNCİR MARKETLER İNDRİM YAPACAK MI?

Dolardaki artıştan ötürü birçok ürüne zam gelmiş vatandaş zor duruma düşmüştü. Özellikle gıda fiyatlarındaki artış ailelerin temel ihtiyaçlarını kısmasına neden olmuştu. Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TL mevduatlarına kur düzenlemesi geleceğini duyurmasının ardından dolar, bir gecede %30'dan fazla düştü. Piyasada yaşanan olağanüstü gelişmeler sonrası gözler kuru bahane ederek fiyat artıranlara çevrildi. Birçok kişi, özellikle zincir marketler öncülüğünde gıda perakendecilerinden indirim bekliyor.

EKONOMİ 21.12.2021, 11:34 21.12.2021, 11:40
HERKESİN MERAK ETTİĞİ SORU: ZİNCİR MARKETLER İNDRİM YAPACAK MI?

Son dönemde dolar kurunun rekor üstüne rekor kırması üzerine gıda başta olmak üzere birçok ürün zamlandı. Fiyat artışları dayanılamayacak seviyelere kadar gelirken, vatandaşın alım gücü kalmadı.

Ancak dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TL mevduatlarına kur düzenlemesi geleceğini duyurmasının ardından piyasalarda inanılmaz olaylar yaşandı. Dün 18,40'la rekor kıran dolar, 11,20 seviyelerine kadar geriledi.

Doların bir günde yüzde 30'dan fazla değer kaybetmesi sonrası herkes aynı soruyu sormaya başladı. "Dolar artınca fiyat artışına gidenler, şimdi fiyatları düşürecek mi?" diye soran vatandaşlar, gelecek hamleleri merakla bekliyor.

Özellikle gıdada yaşanan fiyat artışları vatandaşı zor duruma sokmuştu. Dolardaki düşüş sonrası gözler marketlere çevrildi. Vatandaş, zincir marketler öncülüğünde gıda perakendecilerinden fiyat indirimi bekliyor. Bakalım önümüzdeki günlerde vatandaşın istediği olacak mı?

BEBEK GIDA VE BAKIM ÜRÜNLERİNDE BÜYÜK ZAM YAPILDI

Bebek bakım ürünlerine neredeyse bir yıl içerisinde rekor zamlar geldi. Bu zam oranları yüzde 140'lara ulaştı. Vatandaşı isyan etme derecesine getiren zamlardan nasibini alan bir diğer ürün ise bebek bezi fiyatları oldu. Yüzde 50 zam alan bebek bezi ürünleri Aralık ayı başında 200 TL'ye satılırken şimdilerde 400 TL'ye satılıyor.

TEKNOLOJİK ÜRÜNLERDE ARTIŞ OLDU

Doların yükselişiyle beraber Apple bir ay içerisinde ürünlerine iki kere zam yaparak kılıf gibi küçük ürünlerinin bile fiyatlarında ciddi artış oldu. İkinci zam ile birlikte  iPhone 13 Pro Max'in 1TB'lık versiyonu 40 bin TL'nin üzerine çıkmıştı.

OTOMOBİL FİYATLARINDA İLK DÜŞÜŞ BAŞLADI

Dolardaki her yükselişte zam yapan otomobil markaları sert düşüş sonrası fiyat güncellemelerine başladı. Sabah saatlerinden itibaren fiyat güncellemesi yapma kararı alan Renault ve Dacia, web sitelerini kapatarak değişim için harekete geçti. Hemen ardından ise BMW, Land Rover, Mini Cooper, Hyundai ve Citroen de güncelleme yapan firmalar arasına eklendi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P