banner177

banner193

İbre yine konuta döndü! Lik Yapı'dan bölgesine değer katan proje

Ürettiği projeler ile Bursa’ya ve bölgesine değer katan Lik Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kurt Mudanya’nın en büyük ve en prestijli konut projesi olan toplam 402 konuttan oluşan Seyirtepe Konakları’nda satışların devam ettiğini belirtti.Lik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kurt yaptığı açıklamada  Kentsel dönüşümün Türkiye için olmazsa olmaz bir konu olduğuna da işaret ederek yaşlı binaların büyük risk taşıdığını aktardı. Kurt, öte yandan Bursa’da konut fiyatlarının şu anda çok cazip olduğunu belirterek konut fiyatlarının artacağının altını çizdi.

ÖZEL HABER 11.02.2020, 11:33 10.03.2020, 16:27
İbre yine konuta döndü! Lik Yapı'dan bölgesine değer katan proje

BU PROJE KAÇMAZ!

Özel Haber : Sercan Güler

Lik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kurt Mudanya’da devam eden “Bölgesine Değer Katan Konut Projesi”  ödülüne sahip Seyirtepe Konakları Projesi hakkında güncel bilgileri paylaştığı açıklamasında; konut piyasası, faiz oranları ve deprem tehlikesine karşı yapılması gerekenleri aktardı.

KAÇIRILMAYACAK FIRSAT, SEYİRTEPE KONAKLARI

Tarihi, denizi ve havasıyla Bursa’nın yeni yaşam merkezi olan, ödüllü Seyirtepe Konakları Projesi hakkında son gelişmeleri aktaran Mehmet Kurt,  “Şu an devam eden 4 adet projemiz var. Bunlardan en büyüğü 36 dönüm üzerine inşa ettiğimiz 402 konutluk Seyirtepe Konakları. Mudanya Güzelyalı mevkiinde muhteşem lokasyonu, eşsiz deniz ve harika doğa manzaralı, açık ve kapalı havuz, fitness center, çocuk ve bayan kulüpleri gibi aklınıza gelebilecek tüm sosyal donatıların olduğu 3 etap halinde inşa ettiğimiz Seyirtepe Konakları’nda 60 dairelik etabı 2019 yazında bitirip sahiplerine teslim ettik. Diğer bir etap olan 300 dairelik kısmı inşallah 2020 sonunda hayata geçireceğiz. 42 dairelik son etapta ise toplu satış için yerli ve yabancı yatırımcılar ile görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

DEVAM EDEN 4 PROJE

Mehmet Kurt, tamamı Mudanya’da olan Lik Yapı kalitesi ile inşa edilen diğer devam eden projeleri ise şöyle sıraladı;  “50 dairelik Dikilitaş Konakları, 24 dairelik Beştepe Konakları, 48 daire ve 7 işyerinden oluşan Likoğlu Plaza ve Seyirtepe Konakları Projemizde 300 dairelik kısım sürüyor”

LİK YAPIDAN PRESTİJ PROJELER

Yaptığı tüm projelerde bölgeye büyük değer katan Lik Yapı’nın tüm projelerini Kurt şu sözlerle aktardı, “Bursa’da tamamlanan projelerimizde ilk olarak Nilüfer ilçesinde Beşevler bölgesinde 32 villadan oluşan MissPark Villaları projesini tamamladık. Bu bizim için etkileyici bir referans oldu. Ardından Mudanya Güzelyalı bölgesinde ilk olarak; 133 daire ve bir büyük işyerinde oluşan Burgaz Park 1,  48 daire ve 1 işyerinin olduğu Burgazpark 2, 206 dairenin oluşturduğu Burgaz Park 3 inşaatlarını tamamladık. Ciddi anlamda artan talebe istinaden kısa süre içinde 30 dairelik Çamlık Konakları’nı, 48 dairelik bir diğer pojemiz Likoğlu Rezidans ve Lik City projemizde ise 24 konut ve 3 adet işyerini Bursa’mıza kazandırdık.  Mudanya'da Halitpaşa bölgesinde, bir diğer ödüllü projemiz Halitpaşa Konakları 88 konuttan oluşurken, Seyr-ü Sefa 1 ve Seyr-ü Sefa 2 projelerimizde ise toplam 64 konut ve 4 villa ile bölgeye değer kattık.”

LİK YAPI’DAN DEPREME KARŞI EKSTRA ÖNLEM

Bölge olarak deprem riski taşıdığımızın altını çizen Kurt Türkiye’nin gündemi olan konutların depremlere karşı dayanıklılığı hakkında şöyle konuştu, “Konutlarda temel aşaması çok önemli. Bir evin tüm yükünü temel ve kolonlar taşır. Bu nedenle temelin oldukça sağlam ve yeni mühendislik sistemlerine göre atılması gerekiyor. Binadaki duvarlarda kullanılan malzemenin kalitesi, duvarın kalınlığı ve uygulayıcının profesyonelliği, yapının depreme dayanıklı olup olmadığını belirleyen temel ölçütlerden birisidir. Ayrıca yalıtım sistemleri, tüm enerji ve yükü taşıyan perde beton ve kolonlar çok önemli. Biz de projelerimizde tüm bunları göz önüne alarak ,ne gerekiyorsa yüzde 20 fazlasını koyuyoruz”

 “ESKİ BİNALAR MEZARLIK!”

Kentsel dönüşüm vurgusu yapan Mehmet Kurt, “Türkiye için olmazsa olmaz bir konu. Konunun iki türlü yönü var; maddi ve manevi. Her ne kadar çoğu kesim maddi tarafından bakıyor olsa da, bence manevi yönü, can güvenliği, en önemlisi. Eski binalar tam bir mezarlık. Allah korusun yıkılan bir bina olursa giden canı getirmenin maddi bir karşılığı olamaz. Ancak ülkemizde kentsel dönüşüm süreci çok ağır işliyor. Bir yaptırım gücü ve hukuksal altyapısı olmalı. Arsa sahipleri ile müteahhit arasındaki zorluklardan dolayı müteahhitler bu masadan kalkmaya başladılar. Acilen çözüm bulunarak süreç hızlandırılmalı, hem arsa sahipleri hem de müteahhit mağdur edilmemeli. Bursa’dan bize gelen teklifler ve görüşmelerimiz var. İnce eleyip, sıkı dokuyarak uygun bulduğumuz projeleri değerlendireceğiz” dedi.

BURSA’DA FİYATLAR ÇOK CAZİP

Vatandaşın bir diğer gündem maddesi olan konut fiyatları ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Kurt, “ Bursa’da konut fiyatları şu an çok cazip, Müteahhitler durgun geçen dönem boyunca daire fiyatlarında artış yapmadı. Yaklaşık yüzde 65 maliyet artışını yansıtmadılar, piyasanın açılması ile beraber önümüzdeki dönemde fiyatların yükseleceğini öngörüyorum.” Diyerek ev sahibi olmak isteyenlere ve yatırımcılara seslendi.  

KONUT ALIRKEN DİKKAT!

Konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri sıralayan Kurt son olarak şunlar söyledi, “Güvenli konutlar için inşaat firması kadar tüketici de bilinçli olmalı ve dairenin iç özelliklerini sorguladığı kadar temelini, statiğini ve mimarisine de dikkat etmeli. Her zaman dediğim gibi konut alırken dikkat edilecek husus 2 husus var;  birincisi doğru yer, doğru proje, doğru fiyat. İkinci önemli konu ise arka projeler ve satış sonrası hizmet. Bunlar da Lik Yapı’nın en iyi olduğu konular.”

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:17
Öğle 13:09
İkindi 16:51
Akşam 19:50
Yatsı 21:15
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P