banner204

banner177

banner193

banner205

İTSO Başkanı Uğurdağ,"Sektörümüze sahip çıkmalıyız"

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO), Hacı Sevim Yıldız Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Mobilya TEMATİK Lisesi) ile işbirliği protokolü imzaladı.

EKONOMİ 12.02.2020, 12:22
İTSO Başkanı Uğurdağ,"Sektörümüze sahip çıkmalıyız"

İTSO binasında düzenlenen protokole Kaymakam Şükrü Görücü, İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, İMOS Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergün Topal, Hacı Sevim Yıldız Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şenol Yoğurtçu katılım gösterdi.

SEKTÖRÜMÜZE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Tören esnasında bir konuşma yapan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Hacı Sevim Yıldız Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz (Mobilya Tematik Lisesi) kurulduğu günden itibaren başta Ticaret ve Sanayi Odamız, Mobilyacılar Odamız ve İMOS Derneğimiz çok ciddi destekler verdiler, vermeye de devam ediyorlar. Bugün de Sayın Kaymakamımızın himayelerinde Odamız, Mobilyacılar Odası ve İMOS ile birlikte bir protokol gerçekleştiriyoruz. Bu protokolümüz, okulumuzun yeni teknolojilere adaptasyonunu sağlamak için makine ve ekipman parkurunun yenilenmesini amaçlamaktadır. Okulumuzun ilk kurulduğunda kurumlarımız tarafından makine ve ekipman ihtiyacı karşılanmıştı. Fakat zaman geçiyor, süreç yenileniyor. Teknolojilerin yenilenmesi açısından gerek Odamız, gerek Mobilyacılar Odası gerekse İMOS Derneğimiz üzerlerine düşenleri yapmaya devam edeceklerdir. Okulumuz öğretmenlerinin ve öğrencilerimizin yurtiçi ve yurtdışı fuar ve teknik gezi programlarına katılımlarını sağlamak için de desteklerimizi sürdüreceğiz. Dünyanın birçok ülkesinde mobilya sektörüyle ilgili yapılan fuarlar ve çalışmalarla ilgili hocalarımızın ve öğrencilerimizin bu programlara katılmalarını sağlayacağız. Okulumuzda yapılan AR-GE çalışmalarına önem veriyoruz. AR-GE ve tasarım projelerini destekliyor, çoğalmasını talep ediyoruz. Müdürlerimiz ve hocalarımız özellikle ahşap oyuncak konusunda ciddi mesafe kat ettiler. Okulumuz bu sektörle ilgili Türkiye’de marka olma yolunda hızla ilerliyor. Öğrencilerin ürün ve tasarımlarının fuar ve benzeri etkinliklerle yurtiçinde tanıtılması yönünde de çalışmalar yapılıyor. Okulumuzda üretilen ürünlerin gerek yurtiçi gerekse yurtdışında tanıtılması noktasında da üzerimize düşeni en iyi şekilde yerine getireceğiz. Okulumuz açıldığından beri İMOS Derneğimiz kontrolünde ciddi şekilde burs desteği veriliyordu, bundan sonraki süreçte de burs desteği, staj ve istihdama öncelik sağlanmasına devam edeceğiz. Burslarımızın, öğrencilerimizin okulumuzu tercih etmelerine katkı sağlayacaktır. Bizler İTSO olarak, Mobilyacılar Odası olarak, İMOS olarak 5 yıl süreyle TEMATİK Lisemize saydığımız başlıklarla birlikte gerekli her türlü yardımı yapmaya devam edeceğiz. Mobilya sektörü açısından çok önemli ve Türkiye’de ilk kurulan bir liseye sahibiz. Mobilya şehri olan İnegöl’de öğrencilerimizin ve velilerimizin de bu sektöre katkı sağlaması, destek vermesi gerekiyor. İnşallah öğrencilerimiz ve velilerimiz de bu kuruma yönelirler ve sahip çıkarlar, kurumumuz da ihtiyacımız olan kalifiye eleman istihdamını en iyi şekilde karşılamış olur” dedi.

“BU DESTEKLER BİZE GÜÇ VERİYOR”

İnegöl İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru, “Mesleki eğitimde niteliğin artırılması adına 3 önemli protokolü imzalıyoruz. Gelişen, büyüyen, yenilenen bir Türkiye var. Buna uygun olarak büyüyen teknoloji, sanayi ve bilimde büyüyen bir İnegöl var. Biz de mesleki eğitim anlamında bu büyümeye uygun olarak ara eleman yetiştirme noktasında gayretli şekilde çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Bu 3 protokol bize güç veriyor. Oda Başkanlarımıza, İMOS yöneticilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

MOBİLYANIN HAKKI OLAN HER TÜRLÜ ÇALIŞMAYI YAPMALIYIZ

Kaymakam Şükrü Görücü ise, “Güzel bir işbirliğini hep birlikte hayata geçiriyoruz. Mesleki eğitimin ağırlık kazandığı bir ortamdayız. Dolayısı ile okulumuzun da gerek İnegöl’de gerekse ülke çapında önemli bir görevi üstlendiğini biliyoruz. Dolayısı ile kurumlarımızın desteklerine ihtiyaçları var. Katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Milli Eğitim Bakanımız yaptığı açıklamasında ‘Herkes üniversitede okumak zorunda değil’ dedi. Zaten buradan mezun olan çocuk belki bir memurdan fazla maaş alacaktır. Eğer İnegöl mobilyanın başkenti ise mobilyanın hakkı olan her türlü çalışmayı yapmalıyız ve arkadaşlarımız da bunu yerine getiriyorlar. Bir deprem oldu, İnegöl herkesten önce yardıma koştu. Desteklerinden ve hassasiyetlerinden dolayı İnegöl Ticaret ve Sanayi Odamıza teşekkür ediyoruz. Protokollerimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokolün imzaları atıldı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P