banner204

banner177

banner193

banner205

Konut fiyatları yükselecek! Bu indirim kaçmaz

Ülke ekonomisinin lokomotif sektörü olan inşaattaki durgunluğu giderecek konut kredi faiz oranlarındaki indirimi değerlendiren İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, indirimlerle birlikte konut stoklarının eriyeceğine işaret ederek ilerleyen zamanlarda konut fiyatlarının artacağını vurguladı.

EKONOMİ 02.08.2019, 16:57
Konut fiyatları yükselecek! Bu indirim kaçmaz

Köprüden önce son çıkış!Bursa’daki inşaat sektörünün çatı kuruluşu İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD),  Başkanı Mustafa Andıç gerek kamu gerekse de özel bankaların konut kredilerinde aldığı faiz indirimi kararının sektör adına olumlu bir gelişme olduğunu, indirim kararlarının satışlara pozitif anlamda katkı sağlayacağını söyledi.

KONUT STOKLARI ERİYECEK

Uzun zamandır yeni proje üretimi olmadığına dikkat çeken İMSİAD Başkanı Andıç, “Bunu belediyelerdeki ruhsat adetlerinden görebiliriz. Son 3 ayda Bursa’daki 17 belediyede toplamda 200 ruhsat hazırlanmış. Bu ruhsatların hepsi yeni proje değil. Bunların içinde tadilat projeleri de var. Ciddi bir azalma var. Bunu neden anlatıyoruz. Şuanda stoklar eriyor. Bu faiz oranlarıyla stoklarımız daha da eriyecek” dedi.

FİYATLAR YÜKSELECEK

Yeni başlayan projeler az olduğu için, önümüzdeki dönemde fiyatların yükselmesi kaçınılmaz olacağına işaret eden Mustafa Andıç, “Bunun için köprüden önceki son çıkış diye ifade ettiğimiz bu uygun fiyatlarda vatandaşın konut almasına vurgu yapıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P