banner204

banner177

banner193

“KONUTTA 0,64 MAYASI TUTTU, SIRA OFİS VE DÜKKANLARDA”

 İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç, üç kamu bankası tarafında sıfır konutlara verilen kredilerdeki faizin bir yıl ertelemeli olabilecek şekilde yüzde 0,64’e indirmesinin ofis ve dükkanları da kapsayacak şekilde genişletilmesinin sağlayacağı kazanımlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

EKONOMİ 13.07.2020, 14:28
“KONUTTA 0,64 MAYASI TUTTU, SIRA OFİS VE DÜKKANLARDA”

 

Faiz oranlarındaki indirimin zamanlaması ve sonuçları bakımından ev almak isteyenler için tarihi bir fırsat sunduğunu belirten İMSİAD Başkanı Andıç, “Öncelikle böylesine önemli bir fırsat sunanlara teşekkür ediyoruz. Ev alma hayali kuranları ekonomimizin dinamosu inşaat sektörü ile buluşturan bu kampanya, ev sahibi yaptığı binlerce insanın hayallerine kavuşmalarını sağlaması bakımından takdire şayandır” dedi.

 

Değerlendirmesinde, “Faiz indiriminin konut satışlarında oluşturduğu pozitif etkinin taçlandırılması için, ofis ve dükkan alanında da, uygulanması büyük kazanımlar sağlayacaktır” diyen İMSİAD Başkanı Andıç açıklamasının devamında şunları söyledi:

 

“İnsan zamanının büyük bölümünü işte, dolayısıyla dükkanlarında, ofislerinde geçmektedir. Dolayısıyla Covid-19 hassasiyetleri doğrultusunda tedbirlerle sürdürülebilmesi için daha uygun fiziksel ve teknolojik imkanlara sahip ofislere kavuşmak isteyenler de uygun şartlarda işyeri ve dükkan alabilmelidirler. Bu nedenle ofis ve dükkanların sıfır alımlarında 0,64 kredi faizli, 15 yıla kadar vadeli ve taksitleri bir yıl erteleyebilme olanağından yararlandırılmaları, iş hayatının doğru şekilde normalleşmesi ve çalışan sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Konutta 0,64 mayası tutmuştur, sıra ofis ve dükkanlarda olmalıdır.”

 

Böyle bir düzenleme ile kamunun KDV alanında elde edeceği kazanca da değinen İMSİAD Başkanı Andıç, “Konutta 150 metrekareye kadar yüzde 1 olan KDV oranı, dükkan ve ofislerde bir metrekare bile olsa yüzde 18 düzeyindedir. Bu da sıfır ofislerin satışından Devletimizin önemli bir KDV geliri elde etmesini sağlayabilecektir. Ayrıca ofis ve dükkanlar iş hayatının nabzının attığı yerler olmalarının yanında, ofis mobilyacılarından, perde ve parkecisine kadar onlarca alt sektörü de canlandırma potansiyeline sahiptir” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P