banner204

banner177

banner193

banner205

KÜRESEL FUAR ACENTESİ İHRACATA GÜÇ KATIYOR

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde Türkiye’nin ihracat odaklı kalkınma hamlesine destek vermek amacıyla hayata geçirilen Küresel Fuar Acentesi (KFA), Bursalı firmaların dış ticaret hacmine güç katmaya devam ediyor. Aşı tedavisinin yaygınlaşması ile birlikte yurt dışı fuar organizasyonlarına Eylül ayı itibariyle başlayan KFA, Ticaret Bakanlığı tarafından aldığı “Yurt Dışı Fuar Düzenleme Yetki Belgesi” ile de Türkiye adına dünyanın farklı ülkelerindeki fuarlara ‘milli katılım organizasyonu’ düzenliyor.

EKONOMİ 23.11.2021, 10:11 23.11.2021, 10:21
KÜRESEL FUAR ACENTESİ İHRACATA GÜÇ KATIYOR

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, dünya pazarlarında rekabet gücü elde etmek ve dünya ihracatından daha fazla pay almak isteyen firmalar için temel koşullardan birinin uluslararası fuar organizasyonlarına katılım olduğunu söyledi. Gelişmiş ülkelerin üretimdeki başarılarını fuarlar aracılığıyla uluslararası boyuta taşıyarak zenginleştiğini vurgulayan Başkan Burkay, BTSO olarak bu anlayışla 2013 yılında hayata geçirdikleri Küresel Fuar Acentesi’nin ihracat odaklı kalkınma hedeflerinin örnek projesi haline geldiğini vurguladı. 

200’E YAKIN FUAR ORGANİZASYONU, 7 BİNİ AŞKIN KATILIMCI

BTSO üyelerinin KFA öncülüğünde dünyaya açıldığını ve uluslararası ticaretten daha fazla pay almaya başladığını belirten Başkan Burkay, “BTSO olarak, Küresel Fuar Acentesi ile bugüne dek 7 binden fazla üyemizi dünyanın dört bir yanında düzenlenen en prestijli fuarlarla buluşturduk. 200’e yakın yurt dışı programına imza attığımız projemiz ile Bursalı firmalarımız uluslararası etkinlikler konusunda büyük bir deneyim kazandı.” dedi.

Başkan Burkay, Küresel Fuar Acentesi kapsamında 2021 Eylül ayından bu yana tekstil, makine ile gıda başta olmak üzere 5 yurt dışı organizasyonu düzenlendiğini de söyledi.

MİLLİ KATILIM YETKİSİ ALDI

Küresel Fuar Acentesi’nin Ticaret Bakanlığı tarafından aldığı yetki ile artık Milli Katılım Organizasyonları düzenleyebileceğini ifade eden Başkan Burkay, “Güçlü organizasyon becerisi, fuarcılık alanındaki deneyimi ve uzman personeliyle KFA, firmalarımızın yurt dışı fuarlara etkili ve güçlü organizasyonlar ile katılımlarını sağlamaktadır. Her geçen yıl hizmet çıtasını yukarıya taşıyan KFA, milli katılım organizasyonlarını da en başarılı şekilde gerçekleştirmeyi sürüdürüyor. Küresel Fuar Acentesi ile Türk firmalarını dünyanın farklı bölgelerindeki hedef pazarlarla buluşturarak, kentimizin ve ülkemizin ihracat hedeflerine ulaşabilmesine öncülük etmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

BTSO  organizasyonuyla gerçekleştirilen Yurt Dışı İş Gezisi ProgAramı’na katılan firmalar, KOSGEB’den yakın ülkeler için 5.000, uzak ülkeler için 10.000 TL’ye, BTSO’dan da 1.000 TL’ye kadar destek alabiliyor.

EKİM’DE BURTEX FUARINA 4 BİN ZİYARETÇİ GELDİ

KFA, sadece yurt dışı değil, yurt içinde de önemli fuar organizasyonlarına imza atıyor. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde, KFA Fuarcılık organizasyonunda bu yıl altıncısı düzenlenen Bursa Textile Show Fuar, 19-21 Ekim tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırladı. Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarı 3 gün boyunca yerli ve yabancı 4 bine yakın alıcı ziyaret etti. Fuar süresince toplam 8 bin ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi.

57 WEBİNAR DÜZENLENDİ

Covid-19 salgını süreci ve sonrasında Bursa iş dünyasının ticarette yol haritasını belirleyen BTSO, hedef ülkelerdeki mevcut durum ve işbirliği imkanlarının ele alındığı online seminerleri düzenledi. Temmuz 2020’de ilk olarak Baltık ülkeleriyle başlayan webinarlar kapsamında Almanya’dan ABD’ye, Özbekistan’dan Şili’ye, İspanya’dan Ürdün’e Güney Kore’den Tacikistan’a kadar 57 ayrı etkinlik gerçekleştirildi. Programlara katılan büyükelçi, müşavir ve ateşeler, Bursalı firmalara ülke pazarlarına ilişkin detaylı sunumlar gerçekleştirirken, yöneltilen soruları da cevapladı.

Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında hazırlanan www.smartexpo.com.tr online platformu da Bursalı firmaların yurt dışındaki firmalarla çevrimiçi ikili iş görüşmesine fırsat tanıyor.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P