banner177

banner193

Maden sektörü yüzde 10 küçüldü, Ankara'da düğmeye basıldı

Maden sektöründe yaşanan yüzde 9,2’lik küçülme ile ihracatın 5 milyar dolardan 4 milyar dolara düşmesi sektör temsilcilerini harekete geçirdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Maden ve Petrol İşleri Genel (MAPEG) Müdürlüğü yetkilileri ile bir araya geldiklerini aktaran İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Aydın Dinçer, izin bedel ve süreçlerinin, bürokratik engellerin ve idari ve yasal prosedürlerin ivedilikle düzenlenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

EKONOMİ 23.07.2019, 10:26
Maden sektörü yüzde 10 küçüldü, Ankara'da düğmeye basıldı

 

Türkiye'de madencilik sektöründe faaliyet gösteren birlik ve STK Başkanları, yaşanan sorun ve sıkıntılardan ötürü Ankara’ya çıkarma yaptı. İstanbul Maden İhracatçılar Birliği (İMİB) Başkanı Aydın Dinçer, sektörün 2019 yılının ilk çeyreğinde yüzde 9,2 küçüldüğünü, sektörde ciroların düştüğünü söyledi.  İhracatın 5 milyar dolardan 4 milyar dolarlara gerilediğinin de altını çizen Dinçer, yetkililerden acil eylem planı istediklerine vurgu yaptı.

 

Hükümet kayıtsız kalmadı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Kalaycı, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu, Maden ve Petrol İşleri Genel (MAPEG) Genel Müdürü Cevat Genç, sektörün yaşadığı sıkıntıları görüşmek için madencilik sektörü temsilcileriyle Ankara’da ayrı ayrı bir araya geldi.

 

“İzin bedel ve süreçleri madencinin belini büküyor”

Görüşme kapsamında İMİB Başkanı Dinçer ve sektör temsilcileri, özellikle izin prosedürleri, mülkiyet sorunları, orman mülkiyet bedellerinin yüksekliğinin yatırımcıların belini büktüğüne dikkat çekti. Türkiye’de kilitlenme noktasına gelen madencilik sektörünün sürdürülebilir olması için bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları arasındaki koordinasyon eksikliğinin de bir an önce giderilmesinin altını çizen temsilciler, konunun hayati önem taşıdığını aktardı.

 

Konuya ilişkin basın bültenini görsellerle birlikte ekte bilginize sunuyoruz. Haber olarak değerlendirmeniz  dileği ile iyi günler, iyi çalışmalar.

 

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P