Merkez Bankası'na 'faiz' uyarısı! 'Yapılan en kötü hata olur'

Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan gece yarısı Merkez Bankası'na 'Yapmayın' uyarısı geldi. Merkez Bankası bugün faiz kararını açıklayacak. Faiz indirimi beklentisiyle dolar gece yarısı 11 TL'ya dayandı.

EKONOMİ 18.11.2021, 11:19
Merkez Bankası'na 'faiz' uyarısı! 'Yapılan en kötü hata olur'

Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan gece yarısı Merkez Bankası'na 'Yapmayın' uyarısı geldi. Akşam saatlerinde Merkez Bankası'nın faiz indirimi tarihin en büyük hatalarından biri olur' paylaşımı yapan Özgür Demirtaş, gece yarısı ise 'İnsanın uykusu gelmiyor. Lütfen faiz indirimi yapmayın' paylaşımı yaptı. 

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, şahsi Twitter hesabında ekonomik gelişmelerle ilgili değerlendirmede bulundu:

YAPMAYIN ÇAĞRISI 

“Faiz sebep- enflasyon sonuç” gibi akademide hiçbir yeri olmayan şeyi son 1-2 yıldır deniyor. Sonuç ortada: Büyük enflasyon.  Daha da denemek mi istiyorsunuz? Eğer kendinize güveniyorsanız, buyurun indirin yarın faizi bir seferde 500 baz puan sonucu hep beraber görelim. Eğer yarın Merkez Bankası faizi 200 baz puan (veya daha fazla) indirirse tarihe yapılan en kötü hatalardan biri olarak geçer. YAPMAYIN. YAPMAYIN…”

Geri dönülmesi çok çok zor tahribatlar yaratıyorsunuz

Özgür Demirtaş gece yarısı ise şu paylaşımı yaptı: "İnsanın uykusu gelmiyor. Lütfen faiz indirimi yapmayın. Geri dönülmesi çok çok zor tahribatlar yaratıyorsunuz. Mega enflasyonun önünü açıyorsunuz. Faiz indirimi ile malları değerlenen Zenginleri daha zengin, fakirleri daha fakir yapıyorsunuz. Gelin dönün bu yoldan. YAPMAYIN."

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:11
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:54
Yatsı 21:20
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P