banner177

banner193

O MARKET GIDA FİYATLARINDA İNDİRİM YAPTI

Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik AŞ Genel Müdürü Bayramali Yıldırım, döviz kurundaki düşüşün ardından, girdi fiyatlarında indirim olmasını beklemeden fiyatları aşağı çektiklerini belirterek, "Dün yaptığımız çalışmayla beraber yüzde 30'a varan indirimlerimizi fiyatlarımıza yansıttık." dedi.

EKONOMİ 23.12.2021, 14:38
O MARKET GIDA FİYATLARINDA İNDİRİM YAPTI

Yıldırım, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "Kur Korumalı TL Mevduat" sisteminin gıda ürünlerindeki etkisini değerlendirdi.

Son 3 ayda döviz kurlarında spekülatif bir artış yaşandığına dikkati çeken Yıldırım, "Bu artışa aslında Türkiye gerçeklerinde olmayan bir yükselişti. Buna bağlı olarak girdi fiyatları çok arttığı için gıda ürünlerinde fiyatlar da arttı." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının döviz kurlarında yaşanan geri çekilmeye işaret eden Yıldırım, "Girdi maliyetlerinde de bir indirim olması normaldir. Biz Tarım Kredi Kooperatif Market olarak vatandaşlarımızın yanında yer almak için girdi fiyatlarında indirim olmasını beklemeden indirimleri fiyatlarımıza yansıtmaya başladık. Dün yaptığımız çalışmayla beraber yüzde 30'a varan indirimlerimizi fiyatlarımıza yansıttık." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, piyasayı regüle etme görevlerinin olduğuna işaret ederek, "Fiyatlar yukarı doğru çıkarken fiyatlarımızı aşağıda tutarak regülasyon görevinde öncülük yaptık, şu anda fiyatlarımızı aşağı alırken ilk hareketi yaparak da piyasada öncülük yaptık." dedi.

Üretici firmaların da girdi maliyetleri düştüğü için bunu fiyatlara yansıtması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, bunun sosyal sorumluluk olduğunun altını çizdi.

Yıldırım, bakliyat grubu, zeytin yağları, deterjan ve kozmetik grubu gibi birçok üründe indirim yaptıklarına dikkati çekerek, "Unda fiyatlarımızı yüzde 27 aşağı çektik, ayçiçek yağında yüzde 11 civarında bir indirim oldu, tuvalet kağıtlarında yüzde 30'a yakın indirim yaptık. Temel ihtiyaçlarda indirimlerimizi hızlıca yaptık. Bu çalışmamız devam edecek. Biz devam ettikçe inanıyorum ki perakende sektöründe bizi takip edenlerde indirim yapmak zorunda kalacak." ifadesini kullandı.

Tarım Kredi olarak çiftçilerden ürün almaya devam ettiklerini aktaran Yıldırım, piyasayı regüle etmek için patates ve soğan gibi ürünleri depoladıklarını anlattı.

Yıldırım, Tarım Market sayılarının artmaya devam ettiğine işaret ederek, Mart 2022'de 1000 mağazaya ulaşacaklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:06
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:58
Yatsı 21:26
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P