banner204

banner177

banner193

banner205

SEDAT KARATAŞ, “MEVCUT FİYATLARDAN KONUT BULMAK İMKANSIZ OLACAK”

Tüyap Karataş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Karataş, “İnşaat maliyetlerindeki artış inanılmaz bir seviyede devam ediyor, Bursa’da ve Türkiye’de konut stoğu yok denecek noktaya geldi. Buna bağlı olarak kira fiyatları ve konut fiyatlarındaki yükseliş 2023 yılında da sürecek. TÜYAP Karataş İnşaat olarak Bursa’nın birçok noktasında projelerimiz devam ediyor, verdiğimiz sözleri yerine getirerek Bursamıza değer katmaya devam ediyoruz” dedi.

EKONOMİ 07.06.2022, 14:42
SEDAT KARATAŞ, “MEVCUT FİYATLARDAN KONUT BULMAK İMKANSIZ OLACAK”

Tüyap Karataş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Karataş, Bursahaberdar Gazetesi’ne inşaat sektöründeki son durumu değerlendirdi.

“HER PROJEMİZDE TAAHÜTLERİMİZİ YERİNE GETİRDİK”

Sedat Karataş Tüyap Karataş’ın faaliyetlerini ve devam eden projelerini anlattığı açıklamasında, “Bursa’da Yıldırım’da, Osmangazi’de, Nilüfer’de, Mudanya’da ve Gemlik’te birçok projeyi başarıyla tamamladık. Her projemizde verdiğimiz taahhütleri yerine getirerek müşteri memnuniyeti sağladık. Konut projelerinin yanı sıra A’dan Z’ye projeler üretiyoruz. Aynı zamanda al-sat dediğimiz projelerde yapıyoruz. Konutların alımlarını yaptıktan sonra, iç dekorasyonunu yenileyip yeniden satıyoruz. Projelendirmeden, anahtar teslim projelere imza atmaya devam edeceğiz” dedi.

TÜYAP KARATAŞ’IN PROJELERİ DEVAM EDİYOR

Tüyap Karataş’ın devam eden projelerine de değinen Sedat Karataş, “Yıldırım, Erikli, Teleferik, Dikkaldırım, Yunuseli, Mollaarap, Yenimahalle, Özlüce ve Bursa’nın genelinde birçok projeye imza attık. Mudanya Halitpaşa’da, Musabey’de, Gemlik Uğurbey’de, İnegöl’de projelerimiz devam ediyor.Bursa’ya değer katan projeler üretiyoruz. Gemlik özellikle yeni konutların yoğunlaşacağı bir yer olacak. TOGG Fabrikası’nın burada yer alması da bölge nüfusunun artmasına sebep olacak. Kentsel dönüşüm ile ilgili çok başvuru geliyor, ancak artan maliyetlerden dolayı kentsel dönüşüme sıcak bakmıyorum.” ifadelerini kullandı.

“2023 YILINDA BU FİYATLARI ARAR OLACAĞIZ”

Konut maliyetlerinde yaşanan artışa da değinen Karataş, “Sadece son 6-7 ayda konut maliyetleri yüzde yüz arttı. Bir dairenin maliyeti 6-7 ay önce 300 bin lira civarındayken 700 bin liraya yükseldi. İnşaat maliyetlerindeki artıştan kaynaklı olarak müteahhitler konut projesi üretmekte zorlanıyor. Üretim olmadığından dolayı konut fiyatları artmaya devam ediyor. 2023 yılında konut fiyatları en az yüzde 100 zamlanacak. Mevcut fiyatlara daire bulmak imkansız hale gelecek.” dedi.

“KİRA FİYATLARI MALİYET ARTIŞLARINDAN DOLAYI ARTIYOR”

Kira fiyatlarındaki artışta da değinen Karataş, “Yaşanan maliyet artışlarıyla birlikte yeni proje sayısı çok az. Buna bağlı olarak arz talebi karşılamıyor. Kira fiyatlarının artmasının bir diğer sebebi de konut fiyatlarında yaşanan artış, kira gelirleri konut fiyatlarıyla parelel olarak yükseliyor. Kira artışlarının temelinde anormal maliyet artışları yatıyor. Konut sektöründeki daralma tüm sektörleri etkiliyor. Konut açığı Türkiye’de daha da çok olacak. Konut almak dar gelirliler için imkansız hale gelecek” ifadelerini kullandı.

“FAİZ KANSER GİBİDİR”

Konut alım ve satımında hem müteahhitlerin hem konut sahibi olacak vatandaşların dikkat olması gerektiğini savunan Karataş, “Krediler kanser hastalığına benzer bulaştığı anda seni yok eder, bitirir. Bu anlamda mümkünse vatandaşlarımız faize bulaşmadan evlerini alsınlar, konut üreticileri de aynı şekilde kredi faizlerine bulaşmadan dairelerini yapmaları gerekiyor. TÜYAP Karataş İnşaat olarak, ev sahibi olmak isteyen tüm vatandaşlarımıza ödeme kolaylıkları sağlıyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P