banner201

banner177

banner207

ŞEHRİN DOĞUSUNUN ÜRETİM VE İSTİHDAM ÜSSÜ: ULUDAĞ OSB

Şehrin doğusunda 250 firmanın faaliyet gösterdiği Bursa’nın 3. Büyük Organize Sanayi Bölgesi olan Uludağ Organize Sanayi Bölgesi  12 bini aşkın kişiye doğrudan istihdam sağlamanın yanı sıra 500 milyon TL’yi aşkın ihracat kapasitesiyle Bursa ve Türkiye ekonomisine değer katmaya devam ediyor.

EKONOMİ 05.03.2021, 09:13 05.03.2021, 10:52
ŞEHRİN DOĞUSUNUN ÜRETİM VE İSTİHDAM ÜSSÜ: ULUDAĞ OSB

Özel Haber: BURSAHABERDAR

Bursa’nın doğusunda ekonomiye can katan ve şehrin en büyük 3. OSB’si durumunda bulunan Uludağ OSB, 2021 yılına da büyük hedeflerle girdi. Bursa Haberdar Gazetesi’ne konuşan Başkan Yunus Aydın, kentsel dönüşümden e-ticarete kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu. Aydın, ilk hedeflerinin OSB olarak 2021 yılında kendi enerjilerini üretmek olduğunu söylerken, tıpkı Avrupa’da olduğu gibi çevre ile barışık bir OSB oluşturmak istediklerini ifade etti. 

250 FİRMA

500 MİLYON TL İHRACAT KAPASİTESİ

"Bölgemiz firmaları ağırlıklı olarak; tekstil, hazır giyim, otomotiv yan sanayi, mobilya, gıda, kimya ve benzeri faaliyet gösteren sektörlerde yoğunlaşmış olup 500 milyon TL üzerinde ihracat kapasitesine sahiptir.  Bölgemiz hizmet kalitesinin iyileştirilmesi ve sürdürülebilmesi olması amacıyla ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi belgesine sahiptir, ISO 14001 – ISO 27001 - ISO 45001 ve TSE COVİD-19 Güvenli Hizmet belgeleri için çalışmalarımız devam etmektedir."

“2021’DE KENDİ ENERJİMİZİ ÜRETMEK İSTİYORUZ”

Uludağ OSB’nin 2021 yılındaki hedeflerinden de bahseden Aydın, öncelikli gündemlerinin enerji olduğunu söyledi. “Kendi enerjimizi kendimiz üretme istiyoruz” diyen Başkan Aydın, uzun yıllardır bu konu hakkında çalışma yaptıklarını söyledi. Pandeminin bitmesiyle birlikte bu konuda güzel gelişmelerin yaşanacağının sinyallerini veren Aydın sözlerine şöyle devam etti: “Tekstil firmalarının ağırlıklı olduğu bir bölgeyiz. Pandeminin zorluklarıyla iyi mücadele edip, doğru projeler ortaya koyarsak, kaliteli üretimimiz ve uygun fiyatlarımızla, bu süreci lehimize çevirme konusunda başarılı adımlar atacağımızı düşünüyorum.”

Türkiye’nin en büyük 100 firması arasında Uludağ OSB’den 3 firma yer alıyor.

“PLANSIZ YAPILAŞMANIN ÖNÜNE GEÇMEMİZ GEREK”

Bursa’daki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili de fikirlerini belirten Başkan Aydın, Uludağ OSB’nin ilk kurulduğu günden bu yana bu çalışmaların içinde olduğunu ifade eden Aydın, “Fakat bu bölgede, eskiden altı atölye, üstü ev olarak kullanılan yapılar vardı. Bu atıl durumdaki yapıları, yer sahiplerini mağdur etmeden yenileyebileceğimiz bir projeyle ilgili Gürsu Belediyesi ile işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Biz OSB yönetimi olarak projeleri ortaya koyduk, kaynakları bulduk. Bu atıl binaların yüzde 95’inin kamulaştırılmasını sağladık. Ama konut yapmak OSB’lerin değil, yerel yönetimlerin işi. Acilen buradaki plansız yapılaşmanın önüne geçilmesi lazım. Çünkü plansız yapılanmanın hem sosyal hem de ekonomik olarak faturası ağır oluyor.” dedi.

“EKOMİDE E-TİCARET ÖNEMLİ ROL OYNAYACAK”

Koronavirüs salgının gelecek yıllarda ekonomiye nasıl bir yön vereceği hakkında da açıklamalarda bulunan Aydın, pandemiyle birlikte e-ticaretin büyük bir ivme kazandığını söyledi. Gelecek yıllarda firmaların ayakta kalmasındaki en önemli rolün e-ticaretten geçeceğine inandığını söyleyen Başkan Aydın, “Biz Uludağ OSB olarak bu sorumlulukla ilk sanal fuarımızı düzenledik. Fuarımızı 20 bin kişi ziyaret etti ve 10 binin üzerinde insan diyalog kurdu. Sanayicilerimiz bu sonuçları görünce, fuarın tekrarlanmasını talep etti. İlk fuara katılmayan firmalardan da yoğun bir şekilde yeni bir fuar düzenlememize yönelik istek geldi. Bundan sonra da sanayicimize fayda sağlayacak çalışmalarımız devam edecek.”

KARBONDİOKSİT SALINIMI YÜZDE 92 AZALACAK

Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın Uludağ OSB’nin Türkiye örnek projesine ilişkin yaptığı açıklamada 55 milyon liralık yatırım bedeliyle gerçekleştirilen Buhar Merkezi ile ilgili bilgiler verdi. Başkan Aydın Uludağ OSB’nin çevre ve doğaya duyarlı çalışmalarının devam ettiğini belirterek şunları söyledi: “Buhar Merkezi projesiyle beraber hem karbondioksit salınımı yüzde 92 azalacak hem de bölgedeki yeraltı sularının korunması sağlanacak. Buhar Merkezimiz hizmete girdiğinde 60 baca kaldırılarak bölgedeki fabrikaların buhar ihtiyacı tek bacayla karşılanacak. Ayrıca kapalı devre buhar sistemi kullanılacağı için bölgemizdeki fabrikaların yeraltı suyu kullanmaya ihtiyacı da büyük oranda kalmayacak. Yüzde 75 oranında bir yeraltı suyu tasarruf söz konusu. Uludağ OSB olarak ekolojik dengeye karşı son derece duyarlıyız ve doğayı korumaya devam edeceğiz. Sanayi kadar çevreyi ve tarımı da düşünmek zorundayız.”

“BEBE GİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNÜN TÜRKİYE’Yİ TERK ETME TEHLİKESİ VAR. ÇARŞI VİŞNE PROJESİ HAYATA GEÇERSE BURSA VE TÜRKİYE KAZANIR“

Başkan Aydın , Bebe giyim ve konfeksiyon sektörüyle ilgili yaptığı açıklamada Suriye ve Mısır’da yaşanan olayların ardından, Türkiye’de sektörün her geçen gün büyüdüğüne dikkat çekti. Bursa’nın da bu avantajı kendi lehine çevirdiğini ifade eden Aydın sözlerine şöyle devam etti: “Bursa avantajı iyi kullandı ama sektördeki sıkıntı ilerleyen dönemlerde artacak. Özellikle dünya genelinde mağaza zincirleri olan firmalar, ürünlerini İstanbul’daki toptancılardan tedarik ediyor. Vişne Caddesi’ne en yakın OSB olarak, o bölgede büyüyen, 100 – 150 istihdama ulaşan firmaları bölgemize davet ettik. Şu anda bu firmaların bazıları bölgemizde üretimlerine devam ediyor. Bu sektörde uzun süreli iş yapabilmemiz için atölyelerden, fabrikasyon yapıya geçmemiz şart. Büyüyen firmaların ticaretinin önünü açmak için de Uludağ OSB olarak bir proje ortaya koyduk. Dünyadaki en büyük perakende mağazalarının satın alma sorumlularının direkt olarak bölgemize gelip, rahatça arabalarını park edebileceği bir iş hanı projesi yarattık. Bu projede helikopter pisti dahil olmak üzere, bankalar ve 5 yıldız otel de yer alacak. Fakat bunu ilgili kurumlara anlatmakta birtakım problemler yaşadım. Eğer bu proje anlaşılabilseydi hem sektörün geleceği hem de şehrin doğusu için büyük bir işe imza atmış olacaktık. Çünkü bebe giyim ve konfeksiyon sektörünün Türkiye’yi terk etme tehlikesiyle karşı karşıyayız. Umarım bizden sonra yönetime gelecek arkadaşlar bu projeyi hayata geçirme fırsatına sahip olurlar. Çarşı Vişne projesi hayata geçerse Bursa ve Türkiye kazanır.”

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:06
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:58
Yatsı 21:26
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P