banner201

banner177

banner207

TÜRKİYE’NİN GURURU LİV MAKİNA PANDEMİDE AVRUPA’NIN DA GÖZDESİ OLDU

Türkiye’de gurur verici bir geçmişe sahip olan, 1979 yılında Mehmet Livkebabcı tarafından kurulan Liv Makina; alanında eşsiz, patentli ürünleriyle Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olmaya devam ediyor. 2 kıtada birçok ülkeye ihracat yapan Liv Makina pandemi sebebiyle: Hollanda, Fransa, Almanya, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve birçok ülkeden gelen taleplerle ihracat hacmine güç kattı ve yeni bir CNC bükme makinesi tasarladı.

EKONOMİ 09.03.2021, 11:27
TÜRKİYE’NİN GURURU LİV MAKİNA PANDEMİDE AVRUPA’NIN DA GÖZDESİ OLDU

Liv Makina ürettiği yerli makineler ile dünyanın dört bir yanında bayrağımızı dalgalandırmaya devam ediyor.

Liv Makina şirket yöneticisi Serdar Livkebabcı, firma hakkında bilgiler verdiği açıklamasında Liv Makina’nın genellikle; otomotiv, beyaz eşya, mobilya imalatçılarının sıklıkla tercih ettiği makineler ürettiğine dikkat çekerken pandemi sebebiyle ihtiyaçların değiştiğini vurguladı. Serdar Livkebabcı, Çin ile diğer ülkeler arasında ihracat düşüşünün ardından; ambulans imalatı, hasta yatağı imalatı gibi üretim yapan firmalardan gelen talepler doğrultusunda son teknoloji yeni CNC bükme makinesi tasarladıklarını ve dünyanın birçok noktasında yerli malı satmanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek açıklamalarda bulundu.

“PANDEMİDE YURTDIŞINDAN TALEP PATLAMASI YAŞANDI”

Covid-19’un Liv Makina’nın AR-GE çalışmalarına olumlu yansıdığının altını çizen Livkebabcı, “Covid-19’ un hayatımıza girmesiyle birlikte yurtiçi pazarında azalan bir talep oldu. Öte yandan medikal sektörüne çalışan farklı firmalardan makine talepleri geldi. Örnek vermek gerekirse, ambulans imalatı, hasta yatağı imalatı gibi üretim yapan firmalardan talepler oldu. COVİD-19 un Çin merkezli olması sebebiyle Çin’den alışveriş yapan ülkelerden Türkiye’ye dolayısıyla firmamıza da talep artışı oldu. Hollanda, Fransa, Almanya, Mısır, Katar ve BAE gibi ülkelerden görüşmelerimiz ve satışlarımız oldu. Bu süreç yurtiçi pazarını olumsuz etkilerken, yurtdışı pazarı adına daha çok araştırılmamızı ve tanınmamızı sağladı.” dedi.

AVRUPA STANDARTLARINDA YENİ CNC BÜKME MAKİNESİ

“Tamamen yeni CNC bükme makinesi tasarlayarak ilklerin öncüsü Liv Makina’ya ve dünyaya yeni bir CNC bükme makinesi kazandırdık.  Bu makinemizin AR-GE sinde daha çok müşteri odaklı bir makineyi tasarlayarak portföyümüze kazandırdık.  Yeni nesil özelliklerle donatıp, Covid-19’u bir fırsata çevirerek Avrupa standartlarında makine yapıp Avrupa’ya da ihraç ederek ülkemize döviz kazandırmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Daha detaylı bilgi almak için https://www.livmakina.com.tr/ internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Livkebabcı, 5 eksen malafalı CNX-42-5A-4S boru bükme makinesinin özelliklerini şöyle sıraladı: “Step dosyası ile makineye program yükleme. Yapılacak ürünü oturduğunuz yerden bilgisayarınızdan çizerek USB ile makinemize yükleyip bükmeye olanak sağlar. Servo kontrollü büküm, ilerleme, döndürme ve ölçülendirme sistemine sahiptir. Aynı anda 3 kalıp bağlanabilmektedir. En üstteki kalıp ile rolling (geniş radius büküm) yapabilmektedir. Windows 10 tabanında çalışmaktadır .4 farklı servo motor ile hassas çalışma imkânı sunar. Birden çok dil seçeneği vardır ve ayrıca Otomatik boru boyu hesaplama özelliğine sahiptir.

MOBİLYA VE BİRÇOK SEKTÖRÜNE DEV ÇÖZÜM

Otomotiv, beyaz eşya, mobilya imalatçılarının sıklıkla tercih ettiği Makinalar ürettiklerini ifade eden Liv Makina şirket yöneticisi Serdar Livkebabcı, “Geçtiğimiz yıllarda dünyada eşi benzeri olmayan CNC malafasız boru bükme makinası ürettik. Patentini aldık. CNC boru bükme makinası çok ama malafasız CNC boru bükme makinası yok. Patenti Liv Makina’ya ait olan malafasız CNC boru bükme makinası diğer makinalardan farklı olarak karın dediğimiz makinanın altının bir buçuk, iki metreye yakın yok boş olması, dar bükümleri karnının altındaki boruyu çevirerek; berjer, sandalye gibi ürünleri kaynak olmadan tek seferde bükebiliyor.  Dünya standartlarındaki CNC boru bükme makinalarının önden hareketliyken Liv Makina farkıyla araba sistemine taşıdık. NC, CNC, çift kafalı boru bükme makinalarında her şehirde referansımız var.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:34
Güneş 06:07
Öğle 13:07
İkindi 16:53
Akşam 19:57
Yatsı 21:24
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P