banner204

banner177

banner193

banner205

ULUDAĞ OSB DEV PROJEYLE BURSA’NIN HAVASINI DEĞİŞTİRECEK

Gürsu ve Kestel’ de 232 firmanın faaliyet gösterdiği Uludağ Organize Sanayi Bölgesi 12 bin kişiye istihdam sağlarken Bursa ve Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. Uludağ OSB aynı zamanda  Türkiye’de tüm sanayi bölgelerine örnek olması gereken dev bir tesisin açılışı için gün sayıyor.

EKONOMİ 30.06.2020, 17:34
ULUDAĞ OSB DEV PROJEYLE BURSA’NIN HAVASINI DEĞİŞTİRECEK

ÖZEL HABER: SERCAN GÜLER 

Uludağ Organize Sanayi Bölgesi’nde 55 milyon TL yatırım bedeliyle hayata geçirilmesi planlanan Buhar Merkezi ile karbondioksit salınımının yüzde 92 azaltılması hedefleniyor. Yakın zamanda faaliyete geçmesi planlanan merkez ile bölgedeki 60 bacanın kaldırılarak tek bacayla tüm buhar ihtiyacının karşılanması öngörülüyor.

KARBONDİOKSİT SALINIMI YÜZDE 92 AZALACAK

Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın projeye ilişkin yaptığı açıklamada 55 milyon liralık yatırım bedeliyle gerçekleştirilecek Buhar Merkezi ile ilgili bilgiler verdi. Başkan Aydın Uludağ OSB’nin çevre ve doğaya duyarlı çalışmalarının devam ettiğini belirterek şunları söyledi,  “Buhar Merkezi projesiyle beraber hem karbondioksit salınımı yüzde 92 azalacak hem de bölgedeki yeraltı sularının korunması sağlanacak. Buhar Merkezimiz hizmete girdiğinde 60 baca kaldırılarak bölgedeki fabrikaların buhar ihtiyacı tek bacayla karşılanacak. Ayrıca kapalı devre buhar sistemi kullanılacağı için bölgemizdeki fabrikaların yeraltı suyu kullanmaya ihtiyacı da büyük oranda kalmayacak. Yüzde 75 oranında bir yeraltı suyu tasarruf söz konusu. Uludağ OSB olarak ekolojik dengeye karşı son derece duyarlıyız ve doğayı korumaya devam edeceğiz”

“55 MİLYON TL YATIRIM BEDELİYLE, KARBONDİOKSİT SALINIMI YÜZDE 92 AZALTILACAK. 60 BACA KALDIRILARAK TEK BACAYLA TÜM BUHAR İHTİYACI KARŞILANACAK.

FUARLAR SANAL ORTAMA TAŞINDI

Pandemi nedeniyle tüm dünyada çeşitli organizasyonlar tek tek iptal edilirken işletmelerin en büyük reklam ve pazar alanlarından olan fuarlarda bu yıl süresiz şekilde iptal edildi. Binlerce kişinin  ziyaret ettiği, işletmelerin yeni işbirliklerine imza attığı, ürün ve hizmetleri sergiledikleri fuarlar koronavirüs salgını nedeniyle artık sanal ortama taşındı. Bu kapsamda örnek bir girişime daha imza atan Uludağ OSB, Web tabanlı sanal fuar projesiyle sanayicilerin ticari bağlantı kurabilmelerine olanak sağlayacak.

ULUDAĞ OSB’DEN SANAL FUAR ATAĞI

Sanal fuar projesi ile ilgili görüşlerini ve Uludağ OSB’nin girişimlerini anlatan Yunus Aydın, “Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle hemen hemen tüm sektörler olumsuz yönde etkilendi. Salgın Sanayicinin ticari alandaki faaliyetlerini küresel ölçekte kısıtlandığı, fiziki fuarlarında büyük oranda ertelendiği ve iptal edildiği süreçte dijital ortamda pazarlama ve sanal ticaret yöntemleri önem kazandı.  Uludağ OSB olarak bu süreçte sanayicimizin ticari bağlantılar kurabilecek Web tabanlı sanal fuar projesiyle  ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Fiziki fuarlara alternatif olarak düşünülen sanal fuarlar üreticinin ve sanayicinin bu anlamda önceliği haline gelmiştir.” dedi.

Sanal fuarların işleyişi hakkında bilgiler paylaşan Aydın son olarak şunları söyledi, “Sanal Fuar gerçek fuarla aynı özelliklere sahip olup görsel konseptle internet ortamında düzenlenmektedir. Bilgisayar, tablet ve mobil telefonla dünyanın herhangi bir yerindeki fuarı ziyaret edebilme imkanı sunmaktadır. Ziyaretçilere yazılı ve görüntülü iletişim olanağı sağlayıp ve bunları kaydederek  firmaların tanıtım filmlerini, broşürlerini ve ürün kataloglarını gösterebilir. Seminer ve sunumları düzenleyerek kısa zamanda çok sayıda ziyaretçi olanağı sağlayıp düşük maliyetlerle tanıtım ve iş bağlantısı imanı sağlamaktadır. Uludağ OSB olarak sanayicimize bu zorlu süreçte  Sanal fuar hizmeti sağlayarak ticari anlamda olumsuz ekonomik şartları avantaja çevirme imkanı sağlamayı hedeflemekteyiz.” dedi.

PANDEMİ NEDENİYLE İPTAL EDİLEN FUARLAR İLE BİRLİKTE SANAYİCİLERİN TİCARİ BAĞLANTI KURABİLECEKLERİ SANAL FUAR UYGULAMASI İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARA BAŞLAYAN ULUDAĞ OSB, SANAYİCİLERİN YENİ İŞBİRLİKLERİYLE TİCARET HACMİNİ ARTTIRMAYI HEDEFLİYOR.

Yorumlar (1)
Zehra güzel il 4 yıl önce
Evet artık teknolojinin son derece yaygın kullanılmasını ve sağlık problemlerini göz önüne aldığımızda Üstelik bu sürecin ne kadar olduğunu arkasından başka bir virüsün gelip gelmeyeceğini bilmediğimizden Tabii ki ekonominin işlemesinden yana olduğumuzun hepimiz farkındayız Tabii ki ürünleri görmeden hiçbir ürünün sergilemesi fuarı olmadan alım-satımlar devam edemeyeceğine göre bu karar yerli yerinde bir karardır fikir babası olan Sayın Yunus Aydın Beyefendi bu konuda kutluyor düşüncelerinin bir an evvel elbirliğiyle hizmete geçirilmesini ülkemiz açısından ivedilikle bekliyorum kendilerine ve tüm bu konuda desteği olan çalışanlarına başarılar diliyorum
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P