banner201

banner177

banner207

YUMURTAYA DA ZAM GELİYOR: BAŞKAN AÇIKLADI

Yumurta Üreticileri, Ürünleri ve Sanayicileri Derneği Başkanı Metin Akman, artan maliyetler nedeniyle yumurta fiyatlarında zammın kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

EKONOMİ 06.04.2022, 14:06 06.04.2022, 15:14
YUMURTAYA DA ZAM GELİYOR: BAŞKAN AÇIKLADI

Küçük üreticinin dayanma gücünün kalmadığını belirten Yumurta Üreticileri, Ürünleri ve Sanayicileri Derneği Başkanı Metin Akman, "Yumurta fiyatları artacaktır. Aksi düşünülürse yumurtadaki enflasyon daha yüksek olur" dedi.

TÜİK'in açıkladığı yüzde 61'lik enflasyon kendisini göstermeye başladı. Yumurta Üreticileri, Ürünleri ve Sanayicileri Derneği Başkanı Metin Akman, artan maliyetler nedeniyle küçük üreticinin dayanma gücünün kalmadığını belirtti.

Bloomberg HT'de yayınlanan Akıllı Tarım programına katılan Akman, artan girdi maliyetleri ve piyasadaki belirsizlik sebebiyle yumurta fiyatlarında zammın kaçınılmaz olduğunu ifade ederek, "Yumurta fiyatları artacaktır. Aksi düşünülürse yumurtadaki enflasyon daha yüksek olur" ifadelerini kullandı.

Artan maliyetler ve piyasanın öngörülemez yapısı nedeniyle küçük üreticinin dayanma gücü kalmadığını aktaran Akman, önümüzdeki dönemde de yumurta fiyatlarında artışın kaçınılmaz olduğunu, yumurta üreticisinin maddi ve manevi gücü kalmadığını ve acil eylem planının şart olduğunu söyledi.

İklim krizinin de hammadde profilini değiştireceğine dikkat çeken Akman, enerjideki desteklerin tüm tarım sektörü için önemli olduğunu dile getirdi.

Akman, yumurtanın besin değerine dikkat çekerek stratejik bir gıda olduğunu bildirdi. Yumurta zammına karşı acil bir eylem planı oluşturulması gerektiğini vurgulayan Akman, aksi takdirde istenmeyen sonuçlar ile karşılaşabileceğimizi açıkladı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:34
Güneş 06:07
Öğle 13:07
İkindi 16:53
Akşam 19:57
Yatsı 21:24
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P